Pirmā viesošanās Panamā un Kolumbijā (25.11. – 19.12.2019)
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 05.02.2020, 13:27 | Ziņojums # 31 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Tad nu attiecīgi bruņojies ar šīm zināšanām, devos iepazīties ar Kartagenu. Varu pateikt uzreiz – Kartagena ir fantastiski jauka pilsēta, sniedza man patiesu baudījumu. Iepazīšanu sāku ar Kartagenas vecpilsētu, tas bija tieši tas, ko visu laiku biju gaidījis – senā spāņu koloniālā arhitektūra ar jaukām un šaurām ieliņām, maziem suvenīru veikaliņiem, daudz jaukiem maziem un ģimeniskiem restorāniem un barčikiem. Fantastika.

Vecpilsētas kvartāls pietiekoši liels, izstaigāju viņu krustām un šķērsām, baudot šo jaukumu. Apkārt vecpilsētai gar jūras malu ir seno nocietinājumu siena, lai pasargātu pilsētu no jūras. Siena arī pietiekoši gara un pamatīga, arī ļoti iespaidīgi. Ir iespēja pastaigāties tieši pa pašu nocietinājuma sienas malu. Vietās kur bija izvietota artilērija tagad ir jauki restorāni. Cenas tur gan nav tik demokrātiskas kā pārējos vecpilsētas krodziņos. Toties skats ļoti baudāms.

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 05.02.2020, 14:25 | Ziņojums # 32 |
 Ģenerālisimuss
| Kartagenā atrodas arī ļoti iespaidīgs cietoksnis. Saucas šis cietoksnis "Castillo San Felipe de Barajas". Šis cietoksnis no 1984.gada ir iekļauts UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Cietoksnis ļoti sens, celtniecība uzsākta 1536.gadā. Projekta autors bija izcilais itāļu militārais inženieris Battista Antonelli. Cietoksnis nemitīgi tika paplašināts un uzlabots. Savā pastāvēšanas vēsturē šis cietoksnis tika ieņemts tikai vienu reizi, tas notika 1697.gadā, kad franču pirāts (korsārs) Bernard Desjean (Baron de Pointis) šo cietoksni iekaroja. Tajā kaujā viņš tika ievainots, bet izdzīvoja. Leģendārākā un varonīgākā šī cietokšņa kauja notika 1741.gadā, kad britu admirālis Edward Vernon ar daudzkārt lielākiem spēkiem mēģināja atkārtot Bernard Desjean panākumu. Cietoksnis tika ielenkts, bet cietokšņa aizstāvju varonība, un tā laika ģeniālākā spāņu stratēģa, karavadoņa un admirāļa Blas de Lezo talanta Edwardam Vernonam savu plānu neizdevās realizēt. Pēc neveiksmīgā aplenkuma britu admirālim nācās atkāpties. Savukārt šīs kaujas varonim, admirālim Blas de Lezo pie cietokšņa ir uzcelta skulptūra.

Pirmais mēģinājums apmeklēt šo cietoksni beidzās ar fiasko. Devos uz cietoksni no paša rīta, kamēr nav tik karsts. Pienākot pie cietokšņa ieejas, mani sagaida protestētāju pūlis, kuri ne tikai pret kaut ko protestē (ja pareizi sapratu, tad par to, ka arī gidiem nākas pirkt ieejas biļetes), bet arī nelaiž iekšā nevienu apmeklētāju. Nav viņi agresīvi, viss notiek ar smaidu, bet iekšā nelaiž. Netālu arī policijas patruļa 2 policistu veidā, notiekošā neiejaucas, tikai vēro no malas.

Nodomāju, ka nav vērts lauzties iekšā. Cik ilgi tie protestētāji tādā karstumā te izturēs, lai gan visiem ir galvassegas, saule cepina nežēlīgi. Gan jau apniks, piekusīs un izklīdīs. Labāk tikmēr aizstaigāšu un apmeklēšu citas apskates vietas. Mans pieņēmums izrādījās ļoti pareizs. Kad vēlā pēcpusdienā devos atpakaļ, tad vairs neviena protestētāja pie ieejas nebija. Lieliski, tagad mana kārta ielūkoties šai cietoksnī. Devos pie kasēm un iegādājos ieejas biļeti. Par šo biļeti nākas šķirties no 25 000 COP. Nav lēti, bet ar cerību, ka nebūšu vīlies.

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 06.02.2020, 10:30 | Ziņojums # 33 |
 Ģenerālisimuss
| Vīlies no redzētā, es pilnīgi noteikti nebiju. Var tikai noņemt cepuri tā laika militāro inženieru talantam. Cietoksnim izcils plānojums, daudz sazarotu pazemes tuneļu, lai tiktu augstākā līmenī ieeja tikai par šauru pazemes eju, kas dod iespēju ar nelieliem spēkiem aizstāvēt pozīciju, plašas noliktavu telpas munīcijai un pārtikai. Tas dod iespēju turēties vairākus mēnešus totālā aplenkumā. Vārdu sakot, bija ļoti interesanti un aizraujoši visu to apskatīt. Patīk man apskatīt senos fortus, cietokšņus un cita veida militārās fortifikācijas. Potenciālajiem ceļotājiem uz Kartagenu obligāts apskates objekts. IMHO

Nākamā aktuālā tēma, atrodoties siltajās zemēs, ir tikt pie labām pludmalēm. Kā jau iepriekš tiku minējis, lai gan Kolumbijai ir gara jūras robeža – ar pludmalēm ir liela problēma. Izņēmums nav arī Kartagena. Pašā pilsētā ir vairākas mākslīgi radītas pludmales, kuras atrodas pilsētas jaunajā rajonā, tiešā tuvumā no daudzdzīvokļu mājām. Vienu dienu aizstaigāju līdz tām pludmalēm. Lielas cerības neliku. Manai secinājumi izrādījās pamatoti.
Izskatās tas viss šādi:

Jāatzīst, ka tas viss ir diezgan nožēlojami. Ūdens un pati pludmale ir tīra, bet nu tas viss pārējais nav tas, kādu es iedomājos labu pludmali. Kritiskā gadījumā var te pamērcēties un atveldzēties, bet ne vairāk. Mana kritiskā masa vēl nebija sasniegta, tāpēc šeit ūdenī neiekāpu. Apskatījos un novērtēju tikai ar actiņām.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 06.02.2020, 11:11 | Ziņojums # 34 |
 Ģenerālisimuss
| Drīz būs brīdis, kad jāsāk taisīties atpakaļ uz Latviju, kur laika apstākļi tai brīdī bija ļoti nemīlīgi. Tāpēc doma sameklēt un izbaudīt vēl kādu labu pludmali atlikušajā laikā neliek miera. Kā ieteica manu naktsmītņu saimnieks, tad aptuveni 45 km no Kartagenas ir ļoti izcila pludmale Playa Blanca. Nokļūšana līdz tai pludmalei ar sabiedrisko transportu ir ļoti komplicēta un praktiski nerealizējama lieta, nekursē uz to vietu nekāds sabiedriskais transports. Ir iespēja izmantot shuttle autobusus, kurus piedāvā dažādas travel kompānijas vai viesnīcas. Mana izvēle krita uz backpackeru ieteikto un leģendāro viesnīcu "Mamallena". Šīs naktsmītnes piedāvā dienas tūri uz Playa Blanca par 50 000 COP. Cenā ir iekļauts shuttle bus un uz vietas bezmaksas galdi, krēsli un telpas pie pašas pludmales. Pa dienu tiek veikti 3 braucieni ar izbraukšanu no hoteļa pulksten: 08:30 / 12:00 / 17:00, atgriešanās atpakaļ pulksten: 10:30 / 15:00 / 20:30. Ir iespēja tur palikt arī pa nakti. Lieliski, tad viss man der.
No rīta ap pulksten 8:00 jau biju naktsmītnē "Mamallina", kur arī iegādājos biļeti ar izbraukšanas laiku 08:30.
Tā izskatās "Mamallina" no ārpuses, orientieris potenciālajiem ceļotājiem, kuri arī vēlēsies izmantot šo pakalpojumu:

Savukārt šādi izskatās nopirktā biļete:

Autobuss tiek padots tieši pie naktsmītnēm. Autobuss tīri jauns ar airkondišenu. Viss norit precīzi pēc grafika. Braukt gribētāju salasās pilns autobuss. Brauciens līdz Playa Blanca apmēram pusotras stundas garumā.
Intereses pēc ... un potenciālajiem ceļotājiem ierakstīju šī ceļa track savā mobilajā telefonā. Tiem, kam tas interesē - izlieku šo treku publiskai analīzei. Treks ir eksportēts 2 populārākajos formātos KML un GPX. Varat šos trekus ieliks google kartē. Android lietotājiem iesaku lietot "GPX Viever". Treki ir ar pilnu informāciju: ātrumu, laiku, attālumu, augstumu un utt.
KML fails
GPX fails
Brauciens tiek veikts ar šādu autobusu:

Braucienā līdzi ir naktsmītņu pārstāvis, kurš izstāsta visu nepieciešamo informāciju. Atbraucot visa grupa dodas uz pludmales zonu. Tur cilvēku ļoti daudz.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 06.02.2020, 14:19 | Ziņojums # 35 |
 Ģenerālisimuss
| Pludmales zonā grupiņa tiek sadalīta, viena grupa - kura paliek pa nakti, otra kura - vakarā brauks atpakaļ. Esmu tajā grupā, kura vakara pusē brauks atpakaļ. Tiekam iesēdināti motorlaivā un tiekam vesti nedaudz tālāk uz vientuļāku vietu. Pats pirms brauciena ar laivu es saprotu, ka esmu nokļuvis tieši tur, kur vēlējos, pludmale šeit izskatās pasakaini labi.

Brauciens ar motorlaivu "c ветерком" 5 minūšu garumā un tiekam pievesti pie 2 stāvu atpūtas mājas pašā pludmales malā. Visa tā ēka ar visām labierīcībām un servisiem ir mūsu pilnā bezmaksas rīcībā. Tiekam sagaidīti ar arbūza šķēli un varam sākt iekārtoties. Viss izskatās ļoti labi! Cilvēki jūtami mazāk nekā izejas punktā.

Ieskatam neliels video no mūsu mājas otrā stāva:
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 06.02.2020, 14:59 | Ziņojums # 36 |
 Ģenerālisimuss
| Šī bija izcilākā no visām pludmalēm manā uzturēšanās laikā Kolumbijā. Izcilākā teikt tas būtu nepateikt neko – viņa bija galvas tiesu pārāka par visām pārējām pludmalēm. Ļoti tuvu, var teikt par 95% šī pludmale bija tāda - kādu es iedomājos izcilu Karību jūras pludmali. Tas ir tīra jūra un pludmales teritorija, nav dziļi jābrien, lai sasniegtu pienācīgu dziļumu, smiltiņas, palmas un barčiki tiešā ūdens tuvumā. Viss tas šeit bija!

Vēl viens neliels video no šīs pasakas:
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 06.02.2020, 15:07 | Ziņojums # 37 |
 Ģenerālisimuss
| Pašā mūsu atpūtas mājiņā arī darbojās savs barčiks, kur par ļoti sakarīgām naudiņām bija iespēja tikt pie vēsa aliņa, izcila kokčika vai paēst gardas pusdienas.

Mūsu barčikā strādāja kā apkalpojošais personāls arī viens bēglis no Venecuēlas. Jauks puisis, zināja angļu valodu. Nedaudz pārrunājām arī situāciju viņa dzimtenē. Viņa sašutums par tur notiekošo bija neviltots. Ar naftu bagātākā valsts pasaulē, ir zelta un dārgakmeņu raktuves, daudz jauku un pasakaini skaistu apskates vietu, kā piemēram Anhela ūdenskritums, skaistas pludmales – bet cilvēkiem nav ko ēst. Aptuveni 5 miljoni venecuēliešu šobrīd atrodas bēgļu gaitās, lielākais bēgļu daudzums ir tieši Kolumbijā. Un tas viss pateicoties valdības realizētajām murgainām sociālistiskām, marksistiskām idejām. Kādreiz visbagātākā un pārtikušākā valsts visā Latīņamerikā ir pārvērtusies par pašu nabadzīgāko. Tas viss pateicoties Čavesa un Maduro piekoptai politikai. Bēdīgi, tā varētu būt laba mācība, pie kā noved murgainās sociālisma idejas. Tas ir par tiem, kuriem nepatīk strādāt, nepatīk radīt ko jaunu un konkurētspējīgu, kuri to neprot darīt un nevēlas darīt. Vienīgais, ko viņi prot, ir pārdalīt citu cilvēku radītās materiālās vērtības. Nožēlojami. Vienīgais jācer, ka drīzumā Maduro režīms Venecuēlā kritīs un puisim būs iespēja atgriezties savā dzimtenē. Tur dzīvot un pelnīt naudu. No visas sirds viņam to novēlu!
Tā arī pienāca brīdis atgriezties atpakaļ Kartagenā. Ļoti žēl, bija vēlme vēl šeit uzkavēties, bet neko darīt. Ja kādreiz man vēl būs iespēja viesoties Kolumbijā, tad pilnīgi droši, ka ieplānošu uz pāris diennaktīm šeit savu atpūtu.Tas pats puisis no "Mamallena" naktsmītnēm sapulcēja mūs, sakāpām savā motorlaivā un devāmies uz izejas punktu. Laiks teikt atā un paldies Playa Blanca. 
Brauciens ar motorlaivu atpakaļ:
Paēst gardas pusdienas vai vakariņas Kartagenas vecpilsētā nav nekāda problēma. Sev es atradu izcili labu ēstuvi pašā vecpilsētas sākuma (vai malā – kā nu kuram patīk). Visi ēdamie šeit maksāja vienu cenu 10 000 COP par porciju. Blakus alus barčiks, kur klāt varam paņemt aliņu, litrs aliņa tur maksāja 4800 COP.

Vieta ļoti jauka, zem milzīga sena koka izlikti galdiņi, kur varat savu maltīti notiesāt vai vienkārši pasēdēt, un nekur nesteidzoties pabaudīt kādu pudelīti vēsa alus.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 06.02.2020, 15:55 | Ziņojums # 38 |
 Ģenerālisimuss
| Pašas porcijas pietiekoši lielas, garšīgas un sātīgas. Varat izvēlēties cūkgaļu, liellopu, vistu vai kādu jūras produktu. Pagatavos to visu pēc Jūsu izvēles. Man ļoti garšoja un patika, tāpēc praktiski katru vakaru nācu tieši uz šejieni ēst savas dienišķās vakariņas.
Ievērtējiet paši milzīgs cūkgaļas gabals ar vārītu kartupeli, salāti un 1 litra pudele alus. Brangas vakariņas:

Kartagenā nogaršoju arī "Oktoberfest" aliņu. Kolumbieši ir lieli alus cienītāji, un slavenie bavāriešu alus svētki "Oktoberfest" tiek svinēti arī šeit. Šos svētkus (kā arī Līgo svētkus, Dziesmu svētkus un utt.) var noliegt tikai tādi krimināli sodīti pseidodakteri kā Apiņa kungs. Kas savā apmātībā un fanātiskā misijas apziņā, kā tāds fanātisks jezuīts, agresīvi uzmācās visiem apkārtējiem, cenšoties iepotēt savu vienīgo taisnību, bez jebkādas paškritikas no savas puses. Nožēlojami! IMHO

Pašā atskaites sākumā tiku minējis par skaidras naudas izņemšanas iespējām no ATM. Biju aizmirsis pievienot vizuālo informāciju – kāda ta izskatās kolumbiešu naudiņa. Tad ar nelielu kavēšanos to daru tagad.
Te ir redzamas Kolumbijas banknotes. Ir redzamas gan vecā parauga, gan jaunā parauga papīra nomināli:

Te savukārt ir redzamas monētas. Savedu mājās kā suvenīrus:
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 06.02.2020, 16:30 | Ziņojums # 39 |
 Ģenerālisimuss
| Tā arī pienāca brīdis gatavoties lidojumam atpakaļ uz Panamu. Laicīgi tiešsaistē piereģistrējos aviokompānijas "Wingo" mājas lapā. Sameklēju netāli no savām naktsmītnēm interneta cafe, kur izprintēju papīra veidā savu bording pass. Ar naktsmītņu saimnieku novienojos, ka pirms 9:00 viņš mani nogādās uz lidostu. Maksa par braucienu tāda pati kā taksī – 12 000 COP. Tas man der... ideāli.
Nobeigumā vēlos pateikt, ka no visām 3 apmeklētām vietām Kolumbijā vislabāk man patika tieši Kartagena. Visas vietas bija ļoti jaukas un interesantas, Bet tieši Kartagenā viss biju tuvu ideālam, interesanti un baudāmi. Otrā vietā es liktu Medeljinu, nu un nobeigumā San Andres salu. Bet tas ir subjektīvs vērtējums. Citam ceļotājam iespējams šai jautājumā ir cits viedoklis. IMHO
Kā bijā vienojušies ar manu naktsmītņu saimnieku, tā arī notika. Pirms 9:00 jau biju lidostā. Sirsnīgi atvadījāmies un varēju doties uz savu ļoteni. Pietika laika vēl izdzert tasi rīta kafijas un tad jau laiks doties uz ļoteni. Lidojot iepazinos ar aviokompānijas piedāvājumu iegādāties transfēru no Pacífico International Airport līdz Albrook transporta mezglam.

Transfēra cena – 28 000 COP vai 8$. Tas bija ļoti sakarīgs piedāvājums, lēti un ērti, nebūs lidostā jāmeklē taksometrs. Sagrabināju savus pēdējos kolumbiešu peso un nopirku šo transfēru. Pēc brīža man stjuarte atnesa transfēra kvīti ar apliecinājumu, ka esmu visu samaksājis un varu izmantot šo pakalpojumu. Lieliski.
Pēc brīža jau esam nosēdušies Pacífico International Airport. Te vecā birokrātiskā "dziesma" – jāizpilda forma, visas somas caur rentgenu. Labums tāds, ka vismaz rindas šai lidostā nav garas. Pēc brīža jau esmu ārā no lidostas ēkas un varu sākt lūkot pēc sava transfēra. Nekur nemanu savu minibusu. Sanāk brīdis vēl uzvilkt kāru dūmu. Tad jau arī tiek padots mans busiņš. Izrādās esmu vienīgais pasažieris. Tas nav svarīgi, galvenais, ka ērti un bez problēmām tieku nogādāts līdz Albrook transporta mezglam. Tālāk jau man labi zināmā darbība - brauciens ar metro 1 pieturu un ar kājiņām līdz savam hotelim "Hotel República Panamá". Te man būs jāpavada atlikušās 3 naktis šī ceļojuma laikā.
Atlikušajā laikā nolēmu apciemot Panamas pilsētas iedzīvotāju iemīļoto atpūtas vietu Taboga salu. Uz šīs saliņas atrodas tuvākā pieejamā pludmale Panamas apkārtnē. Uz turieni var nokļūt ar kuģīti un šo servisu nodrošina vairāki operatori. Es izvēlējos izmantot "Barcos Calypso" sniegto servisu, tas bija lētākais no variantiem.
No rīta nācās celties agri, jo līdz kuģīša piestātnei no mana hoteļa jākāto nedaudz vairāk nekā 4 km. Pēc saraksta kuģīša atiešanas laiks 8:30. Tā arī rīta agrumā cilpoju to attālumu uz piestātni. Pa ceļam nākas lielu gabalu iet pa ļoti skaisti izbūvētu promenādi. Promenāde šaura, jūra no abām pusēm - tikai lielceļš transportam pa vidu, lielceļam gar malām celiņi kājāmgājējiem un riteņbraucējiem. Rīta agrumā cilvēki tur aktīvi nodarbojās ar fiziskām aktivitātēm. Kurš ar divriteni, kurš skriešus. Viss ļoti tīri, nekas nav piemēslots. Negaidīju kaut ko tādu ieraudzīt Panamā.

Tur man gadījās novērot amizantu skatu. Pie pašas promenādes malas, ūdeni atradās pamests plastikāta krokodils palielā izmērā, apvēlies uz vēdera. Uz viņa nosēdies bija viens hiēnveidīgs putns, kurš izmisīgi mēģināja peldošā rumpī ieknābt un izraut kādu viņaprāt gardu gaļas gabalu. Spītīgi mēģina, un nekas nesanāk. Pārsmieties varēja, jautrības uz līdzenas vietas 

Tā arī raitā solītī, nedaudz pāri 8:00 biju kuģīša piestātnē. Biļete turp un atpakaļ maksā 15$, varat maksāt ar kredītkarti.
|
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 07.02.2020, 14:14 | Ziņojums # 40 |
 Ģenerālisimuss
| Tad nu ar biļete kabatā varu doties uz kuģīti, tas jau gaida pie piestātnes. Priekšā neliela rinda ar braukt gribētājiem. Security bez biļetes prasa arī atvērt visiem somas un parādīt to saturu, kā arī uzrādīt personu apliecinošu dokumentu. Ar biļeti un somas saturu man nekādu problēmu nav, toties nekādu personu apliecinošu dokumentu man līdzi nav. Prātā nenāca, ka uz pludmali nepieciešams pasi ņemt līdzi. Brauciens tajā brīdī karājās "mata galā". Saku, angļu mēlē, ka nav man nekādu dokumentu līdzi. Atbildē spāņu mēlē pagarš monologs, no kura es neko nesapratu. Finālā viss beidzās labi, security atmeta ar roku un atļāva man kāpt uz kuģīša klāja.
Lieliski, esmu uz šīs kompānijas kuģīša ar nosaukuma "Calypso Queen". Ar šo kuģīti ir paredzēts pārvadāt maksimums 140 cilvēkus, praktiski visas vietas bija arī aizpildītas. Tiek padots signāls, atdotas tauvas un ceļojums var sākties. Pa ceļam tiek šķērsota vieta, kur reidā savu kārtu Panamas kanāla izbraukšanai gaida milzum daudz lielu kuģu. Interesanti to visu bija pavērot.

Izbraukšana no Panamas kuģīšu piestātnes:
Brauciens līdz Taboga salai aizņem nedaudz vairāk par 1 stundu. Uzreiz kā nokāpjam no kuģīša tā nākamā kontrole. Atkal visiem jāuzrāda somu saturs. Aptērējušies tie panamieši ar tām pārbaudēm. Pēc pārbaudes "Bienvenidos a puerto Taboga".

Brauciens līdz Taboga salai aizņem nedaudz vairāk par 1 stundu. Uzreiz kā nokāpjam no kuģīša tā nākamā kontrole. Atkal visiem jāuzrāda somu saturs. Aptērējušies tie panamieši ar tām pārbaudēm. Pēc pārbaudes "Bienvenidos a puerto Taboga!".
Pirmā no pludmalēm ir uzreiz pa kreisi no piestātnes mola, bet līdz labākai no salas pludmalēm ir jāgriežas no piestātnes pa labu roku. Gājiens pāris simtu metru un esam pludmalē.

....... Tas, ja to var nosaukt par pludmali. Manā uztverē parodija par pludmali. Te pat īsti nav ko komentēt. Ūdenī es tur iekāpu un nopeldējos, bet ne tāpēc, ka bija liela kāre šeit peldēties, bet gan tāpēc, ka tajā pusē kontinentam vēl nekad mūžā nebiju peldējies. Tāpēc ķeksīša pēc to izdarīju.
Te arī neliels video ieskatam un vērtējumam. Kā varam redzēt šaurai zemes strēlei katrā pusē ir pa pludmalei:
Manuprāt, vienīgā interesantā lieta pludmalē bija pamesta, sena, milzīga zobratvārpsta. Kādam uzdevuma viņa senos laikos ir kalpojusi grūti pateikt. Bet ar viņu pilnīgi droši tika darbināta milzīga iekārta. Tā arī bija iemīļota vieta, kur atpūtnieki taisīja selfijus vai ģimenes bildes.

Ar ēšanu vai aukstiem dzērieniem pludmalē nekādas problēmas nav. Darbojas daudzas mazas ēstuves un barčiki. Varat sev pasūtīt kādu vēsu soft drinku, alu vai pēc vēlēšanās uzmeikos Jums arī slavenos latīņamerikāņu kokčikus. No ēdamajiem pamatā pārstāvēta ir jūras produkcija – garneles, lobsteri un zivis. Viss tas par ļoti sakarīgām cenām.
|
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 07.02.2020, 16:21 | Ziņojums # 41 |
 Ģenerālisimuss
| Pludmales atpūta man ātri apnika. Atlikušo laiku pavadīju salas izpētē. Ja pludmale man nepatika, tad pati sala man ļoti patika. Klusa, mietpilsoniska, mierīga ar savu mazo miestiņu šarmu, šaurām ieliņām un iekoptiem puķu dārziem.

Vienmēr mani ir interesējusi kapu kultūra. Ja ir iespēja, tad vienmēr cenšos apmeklēt svešu zemju kapiņus. Šī saliņa nebija izņēmums, bija tur arī sava kapsēta. Arī ļoti jauka, maza un ļoti sena. Nelielā kalniņā, pašā jūras malā. Tur varēja atrast nu ļoti senus apbedījumus. Var redzēt, ka daļu no šiem senajiem apbedījumiem vairs nav kam kopt. Bet turpat blakus var redzēt ļoti sakoptas jaunas kapu vietas. Interesanta ekskursija.

No miestiņa paveras burvīgs skats uz kuģīšu terminālu un pludmalēm. No tāluma tās pludmales liekas kā pasakā. Diemžēl tas tā nav. Bet skats tik un tā ir ļoti labs.

Neliels video komplektā:
Tā arī tika pavadīts laiks Taboga salā. Laiks doties uz savu kuģīti un doties atpakaļ uz Panamas pilsētu. Principā visa diena bija piepildīta. Pilnīgi noteikti nevar teikt, ka tas bija neizdevies pasākums. Ja nav īsti ko darīt Panamas pilsētā, tad pilnīgi droši uz vienu dienu varat aizšaut uz šo saliņu. Ne tik daudz pludmales dēļ, bet pašas salas dēļ. Pluss izbrauciens ar kuģīti un iespēja redzēt daudz milzīgu kuģu reidā. Nenožēlosiet!
|
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 07.02.2020, 16:53 | Ziņojums # 42 |
 Ģenerālisimuss
| Savu atlikušo dienu Panamā nolēmu veltīt augstceltņu rajonam. Ieskatīties lielākajā Panamas supermārketā un iepirkt kādu kārumu uz mājām vietējo saldumu un kafijas veidā. Ja godīgi, tad nekādā pārākā sajūsmā par moderno Panamas pilsētas daļu es nebiju. Bija jau dažas lielas, augstas ēkas ar interesantu arhitektūru, bet tas arī viss.

Lielveikals, protams, tur bija milzīgs, ar entajiem stāviem un butiķiem. Bet neko pārāk interesantu es tur neatradu. Galveno uzdevumu izpildīju, iegādājoties vietējās konfektes un kafiju. Patika vietējā "Starbucks" kafejnīca. Tā gan bija laba, bet tas līmenis šai ķēdei visā pasaulē ir vienādi augsts.
Tā arī biju pavadījis savu pirmo atpūtu Panamā un Kolumbijā. Bija pienācis laiks gatavoties uz māju pusi. Līdz Tocumen starptautiskajai lidostai nokļuvu ātri un ērti izmantojot sabiedrisko transportu. Vispirms metro un tad autobusu. Lidostā bez problēmām iečekošanās aviokompānijas "Iberia" reisam Panama – Madride – Berlīne. Lidojums ekselents, lielāko lidojuma laiku nogulēju. Nakts jau zināmā Berlīnes kopmītnē un nākamajā dienā lidojums ar aviokompāniju "Ryanair" līdz Rīgai. Pulksten 13:45 jau biju veiksmīgi nosēdies Rīgas lidostā.
Ar to arī mans kārtējais ceļojums bija noslēdzies, bez jebkādām nopietnām problēmām un ekscesiem. Panama un Kolumbija man ļoti patika. Daudz jauku iespaidu un brīnišķīga atpūta. Kolumbija patika nedaudz vairāk nekā Panama. Panamas dziļākai iepazīšanai pietrūka laika. Praktiski nekur tālāk par pašu Panamas pilsētu es nebiju, tāpēc mans viedoklis var būt subjektīvs. Bet nu Kolumbija bija vienkārši super laba. Abas šīs zemes nav dārgas ceļošanai. Kolumbija nedaudz lētāka nekā Panama. Tas attiecas pilnīgi uz visu – pārtiku, naktsmītnēm, izklaidēm un sevišķi uz smēķiem. Alus un alkohola cenas ļoti līdzīgas abās valstīs. Sabiedriskais transports man likās nedaudz lētāks tieši Panamā.
Nobeigumā par maniem izdevumiem katrā valstī. Par lidmašīnu biļetēm un naktsmītnēm izdevumus varat atrast šīs atskaites pirmajā ierakstā. Šeit būs izdevumi, kurus veicu uz vietas – tas ir transports, apskates objekti, ēšana, atpūta un cita tāda veida izdevumi. Ar Kolumbiju bija viss vienkāršāk, visa nauda, kas man bija Kolumbijā tika noņemta no manām bankas kartēm. Tāpēc šeit viss būs ļoti precīzi, atlika tikai savest bilanci - ieskatoties internetbankā. Ar Panamu bija nedaudz sarežģītāk, bija man līdzi arī dolāri. Tad nu rezultāti izrādījās šādi: Kolumbijā es kopumā notērēju 475,35 EUR. Savukārt Panamas rēķins sastādīja 259,76 $. Kā redzat, tad nav tas pasākums pārāk dārgs.
[END]
|
|
| |
|