Taizeme.Atgriešanās zilajā lagūnā..5 nedēļas.. es+mugursoma
| |
leduszieds7 | Datums: Sestdiena, 02.01.2016, 17:10 | Ziņojums # 1 |
 Leitnants
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 60
Reputācija: 1
Statuss: Offline
| Nu tā..jau 3 nedēļas kopš atkal Latvijas ziemā..Mēģināšu kaut ko rakstīt.. Tātad maršruta galvenie pieturpunkti- Bangkoka-Puketa(Patonga)-Similanu salas-Khao Sok (nacionālā parka teritorija)-Railay-Koh Tao-Bangkoka. Biļetes pirktas laicīgi,vismaz pusgadu iepriekš-620 euro,ar Finair. Urrraaa!!!Lai dzīvo 5 nedēļas saulītē! Tātad-pēc garajām stundām ļoķenē...beidzot Bangkoka.Vīza man jau pasē(75 euro,uz 60 dienām ,Latvijās tūrfirmas sagatavota), tātad nekāds čakars, izietas visas kontrolēs, un Bangkokas cepeškrāsnī iekšā! Samainu minimumu naudas, stumjos uz lejasstāvu uz City Line treinu, tālāk pārmainu to uz Sabway..jo mana viesnīca atrodas rajonā-SILOM.Biļete treins+sabvejs=55 TBT.Pa lēto.Tālāk neiet tik lēti...ar tuk-tuku nesanāk lētāk par 100 nokaulēt..Nu ok, mugursoma smaga, karsts, drēbes sen jau pie miesas pielipušas..neies tur vairāk par santīmiem kaulēties!Pārlaimīga, ka drīz varēšu atkrist viesnīcas gultā, ieraušos tuktukā! Esmu jau Rīgā norezervējusi un apmaksājusi viesnīcu" Sathorn Saint View Apartment",treina pietura"Surasak BTS". Reāli vēlāk nokonstatēju, ar kājām no treina 10 min . Beidzot pārlaimīga iegāztos viesnīcas gultā, izgāžu istabas vidū uz grīdas visu mugursomas saturu..lupatas lido uz visām pusēm..ir! Peldkostīms rokā!Un nu steidzīgi uz baseinu!Ar viesnīcu ir trāpīts desmitniekā! Iesaku visiem!Cena pieņemama, istaba studio tipa, kondiška, un galvenais- no mana loga paveras burvīgs skats uz debesskrāpjiem! Tātad aizmirstas nogurums...uz uz baseinu! Tā arī 3 dienas Bangkokā pagāja...pa dienu nedaudz Budas un tempļi(īpaši ar to neaizraujos, jo tas nu nav mans lauciņš)...vakarā ar kokteiļa glāzi baseinā...skats vienkārši elegants!Sūc kokčiņus, un guļot baseinā skaties, kā lēnām iededzas gaismas debesskrāpjos, kuri tur reāli tik tuvu, ka liekas, ar roku var aizsniegt..Gar baseina malām palmas...(uz jumta)...eleganta atpūta! Šī viesnīca bija katra izdotā centa vērta! Un..jā, iesaku, nu neekonomējiet Bangkokā(potenciālie ceļotāji) uz kondišku rēķina!Tur tiešām ir ļoooti karsts...Ekonomējot variet sačakarēt sev visu atpūtu! Aklimatizācijas 3 dienasBangkokā paskrēja ātri..tālāk ceļš uz Puketu. No rīta ar iepriekš pieteikto" Airport expres" mikriņu (150TBT) uz DonMuengo lidostu.Biļete iepriekš jau Rīgā nopirkta, lidojums kaut kādas 45 min, un ļoķenīte piezeme'jas(900 km apmēram)Puketas lidostā.Lidostā viss iet kā smērēts! Vietējie savā, viņiem vien zināmā perfektā veidā visus no ļoķenes izbirušos nedaudz apjukušos ceļotājus smuki sasķīro pa mikriņiem ,kuri katru nogādās viņa viesnīcā! Pēc neilga brauciena jau ieveļos savā " Siam Hotel" viesnīcā, Patongas pludmalē.Viesnīca pa smuko(arī kondiška+baseins), liela 2 metrīga gulta..ledusskapis. Un cienijama cena-tikai 600 TBT(tā ir laba cena par šo istabu). Pludmale+-10 min gājiens. Tātad-te nu nāks negatīvais!!!! Nu ko...ja vēlaties izbaudīt aptuveni Rīgas jūrmalasiespaidus, laikā, kad vēl slāvu zemes tūristi šeit saimniekoja kā savās ma'jās,-tas dodieties uz Patongu!
Pilnīgs murgs un čau! Tā nav Taizeme!Tā ir reāli krievu invāzijas pārņemta vieta!Visapkārt vieni krievu tūristi! Tirgū viss notiek jau krievu mēlē! Piemēram, vietējais džekinš tirgo mango, un skaļi bļauj-" davai, davai!" Tur vietējie novesti tiktāl, ka ja esi baltā krāsā, tātad esi krievs! Un tajā valodā arī jebkurā situācijā tevi uzrunās! Pludmale reāli pārpildīta ar trokš''naino slāvu publiku! Dzird tiki unvienīgi krievu valodu! Murgs!!! Es zināju, ka Puketa nav tā vieta, kas man interesē, bet tā kā man bija nepieciešama starta vieta no kuras visērtākā nokļūšana Similanu salās, un pēc tam Khao Sok nacionālajā parkā, tad šis bija optimālākais variants" bāzes vietai". Jau nākamajā dienā(kā plānots) nopērku Similanu tūri(2 dienas, 4000 TBT), un biļeti uz KHAO SOK (kur man pēc Puketas norezervēts burvīgs džungļu bungalo!) Izbaudijusi nejēdzīgo Patongas pludmali, nākamājā dienā pirms Similanu brauciena, -nolemjo doties uz Puketas salas pilsētu" Puketa" (Puket Town). Vietējāis autobuss bez logu stikliem(a nafig vajag),samaksā šoferim 30 TBT(lēti pēc suņa),tad rausies tik iekšā! Karstums oi, oi, bet ja jau nav logu, tad protams, kondiškas ar nav! Toties pie autobusa griestiem pieskrūvēti aprūsējuši ventilatori, nu līdzīgi k;a pie mums vecie kārdeiz bija,tie uz pilnu klabi grabēdami groza galvas! Ok..labi ka vismaz kaut kas! Braucam!Šofera palīgs(tjipa kasieris),ik pa 10 metri izlec no autobusa(durvis protams vaļā visus laiku), un kā profesionāls iekšā rāvējs bļauj -" Puket Tovn, Puket Tovn!"! Tā tikmēr, kamēr buss pielādēts! Nu dodamies uz pilsētu! Pisēta kā pilsēta, samainu naudas kantorī naudu, paklīstu pa tirgu...un ar tādu pašu drandoļetu vēlāk transportējos mājup! Nākamājā rītā jau mazā gaismiņā no viesnīcas tieku savākta Similanu salu baraucienam.Līdzi viegla soma, vienai nakšņošanai. Similanu arhipelāgs atrodas 70 km no Taizemes krastiem...Andamānu jūrā. Vispirms pāris stundas ar VIP klases mikriņu(līdz laivu piestātnei), tad tālāk vairāk kā 3 stundas ar "Speed Boat"(motorlaivu). Salas! Nu ir skaisti....tiešām skaisti..Ūdens causpīdīgs,...zili zaļa lagūna...milzīgi akmens bļuķi...sniegbaltas smiltis...Ūdens tik dzidrs, ka stāvot kājās, var skaidri saredzēt katru kāju pirkstiņu... Pilnīgs dabas rezervāts, absolūti neapdzīvotas salas,tikai uz vienas no tām visai primitīvas nakš''nošanas vietas(izveele-vai nu telts, vai neliela būdiņa.) Es izdariju pareizo izvēli(telts),jo tie, kuri nakšņoja būdiņās, no rīta bij kārtīgi visādu mošķu sakosti, bet telts savu funkciju pildija perfekti! Tomēr šo tūri" Similanu salas" iesaku tiki īstiem neskartās dabas un vientulības mīļotājiem!Jo tur nav nekā no tādas sērijas kā komforts jeb izklaides elementi!

Pat alkoholu aizliegts lietot!Ja rendžers noķers, soda nauda garantēta! Es gan protams šo punktu pārkāpu...he..jo biju jau laicīgi" nodrošinājusies" ar vairākāk kokčiņu pudelēm, kuras saulrietā sēžot brīnumaini klusajā un vientuļajā pludmalē, -neviena netraucēta izdzēru... Šī nu bija Paradīze zemes virsū..Skaisti..skaisti..skaisti... Un kur ta zemūdens pasaule! Ne velti šīs salas ir slavenas daiveru vietas! Koraļļi krāsaini...peldot zivtiņas visās iespējamās krāsās..liekas tepat ar roku aizsniedzamas.. Pavadija vairākas stundas ar snorkelējamo masku un pleznām nobruņojusies.. Tas ir fantastiski! Divas dienas šeit aizskrēja nemanot...likās, ka nekā cita uz pasaules nav...tikai es...un šis neskartais dabas stūrītis..ar baltajām smiltīm, zaļo jūru...sauli..un zilajām debesīm..
Vēl pāris dienas Patongā..tad uz džungļiem! Pa īstam uz džungļiem! (turpinājums vēlāk)
...to,ko esmu redzējusi, man nevar atņemt...
|
|
| |
leduszieds7 | Datums: Sestdiena, 02.01.2016, 17:14 | Ziņojums # 2 |
 Leitnants
| Vēl pāris dienas Patongā..tad uz džungļiem! Pa īstam uz džungļiem! Biļete tātad jau nopirkta Patongā.Un te nu sākasaplauziens... Iekatam, ko šeit nozīmē(bieži vien) teiksim tā-tūrisma aģentūra, vai kā to nosaukt?-TAS ir ķeblītis uz ielas stūra, kur džekiņš sēž pie maza galdiņa, un cenšas apvārdot braukt gribētājus, ka tieši viņa piedāvātais brauciens ir tas labākais un izdevīgākais!Samaksā naudiņu, tev iedod tjipa biļeti-kvīti, uz kuras vienīgais, ko tu vari izburtot ir galamerķis un datums! Viss! Nu...gribi uzticies, negribi nepērc!Tiku pirkusi daudz, un vienmēr viss bija kā solīts, bet šoreiz konkrēts aplauziens! Izrādās šoreiz man solītā VIP autobusa vietā man ietirgots brauciens vietējā sabiedriskajā autobusā, kopā ar kolorīto vietējo publiku! Tik precīzi 3x dārgāk! Kad apjēdzu, kur esmu nokļuvusi, sēdēju un smējos, jo taisnību meklēt šajā situācijā vairs nebija jēgas! Nu ko..braucam! Autobuss apstājas peie katra staba! Tā 8 stundas!Bet laiks aizskrēja nemanot, daba burvīga, džungļi, palmas, reāli Taizemes vietējo mājokļi..sadzīviski skati..pieturvietas īstos vietējos ciematiņos(tur uzēd, padzeras...par smieklīgi mazām cenām..jo tūristu tur nav vispār). Es izbaudiju arī šo! Pēc 8 stundām šoferis man beidzot pavēstija, ka te, šai ceļa galā, ir mans Khao-SOK nacionālais parks. Finišs. Rāpjos laukā! Apjautājos vietējam džigitam, kur tad man īsti jādodas, lai tiktu līdz savam džungļu bungalo. Tas man laipni pasaka, ja došu šim 50 naudiņas, ielādēs mani savā moča piekabē, un ar visu somu tur nogādās! Kāda runa...es tak viņam trīsreiz tik samaksātu...lai tik ātrāk galā tiktu! Pēc pāris minūtēm noelšos vien...super...esmu izvēlējusies kaut ko skaistu un perfektu! Manā priekšā paveras mans " Jungle Hurt Resort'. Apkārt džungļi...mazi namiņi reāli virs koku galotnēm...augstu.....skaisti...

Ok...par tālāko nākamajā turpinājumā! :smok:
Ziņojums rediģēts leduszieds7 - Sestdiena, 02.01.2016, 17:16 |
|
| |
leduszieds7 | Datums: Svētdiena, 03.01.2016, 16:16 | Ziņojums # 3 |
 Leitnants
| .Tātad-mans nākamais pieturas punkts uz vairāk kā nedēļu-Khao Sok nacionālais parks.Pieņemu, ka šos aprakstus lasa tie, kam ir interese turp doties, tāpēc rakstu pamatā arī šur tur cenas , -tātad manā rīcībā burvīgs džungļu namiņš(ar kondišku!!!) par 800 TBT diennaktī.Esmu vienkārši starā! Eju un smaidu..jā, te nu atkal ir tas, pēc kā esmu triekusies pāri pus zemeslodei!Dienas paiet kā sapnī!Džungļu pastaigas vienatnē! Vai ziniet kā džungļi skan?It sevišķi laikā, kad pamazām sāk krēslot..Tu ej…un ausīs skan troksnis, kāda pie mums salīdzinājumam pat nav..Brīžiem liekas, ka tā skaņa ir kaut kas nedaudz no citām frekvencēm, jo diezgan grūti izturama.. Lai redzētu pēc iespējas vairāk, protams nopērku 2 dienu tūri uz Chew Law ezeru, kur programmā tas, ko ļoti vēlos redzēt un izbaudīt! Tātad divas piesātinātas dienas- Vispirms jau stundām ilgs brauciens(laivā) pa šo parka teritorijas džungļu ieskauto ezeru! Dabas skaistums, klintis, kas apaugušas ar džungļu mūžzaļo segumu…Skaisti. Tad nakts safari… …. slīdam ar laivu gar ezera krastiem…un (ar speciāliem prožektoriem izgaismojot krastu džungļus) vērojam dzīvniekus, kuri tumsā nebaidoties iziet ūdens malā…un cik noprotu, gaismas starā iekļuvuši nedaudz apjūk..un nebēg..līdz ar to ļauj sevi apskatīt tuvu…un visā dabīgajā krāšņumā. …Nakšņošana mazos bungalo tipa namiņos..ezera vidū…uz ūdens!!! Nu romanķika pa pilnu programmu!Logi kā tādi(stikli) neeksistē..pilnīgi vaļējs plašums!Un ezera nakts vēsums..Un neviena moskīta vai cita mošķa!Dīvaini..bet fakts. Nākamajā rītā alas! Esmu extrēmiste…bet šis nu bija kaut kas īpašs, pat pēc manas vērtību skalas! Tātad- maza grupiņa”trako” kopā ar vietējo puisi(gidu), pārbaraucot laivā ezeru, iestūrējam džungļu taciņā..seko pāris stundu ļoti grūts džungļu gājiens, šķērsojot peldus džungļu upītes,svīstot nespēkā, brīžiem atvelkot elpu…un atkal sakožot zobus ejot tālāk!Tad starp klints bluķiem paveras necila ieeja Namtaloo Cave. Tā ir klints, kam tātad cauri iet ala..Bet ala nav parasta…tā ir pildīta ar ūdeni.. Arī tulkojumā tas nosaukums nozīmē” tas, kam ūdens iet cauri”. Isumā tā- ala tik milzīga, ka tās pievārēšanai mums nācās veltīt vairāk kā stundu.

Stalagmīti, stalagtīdi..milzīgas sikspārņiem pildītas zāles…un pilnīga tumsa!Ejam ar pieres lukturīšiem…Kamēr ejam…Bet tad ..nevis ejam, bet nu jau peldam..Gids savāc jau laicīgi visus fočikus(kam nav ūdens fočiki), saliek savā okeāna somā(kur ūdens netiek klāt)…un peldus1Ala tik šaura, ka knapi vidējas ķermeņa uzbūves cilvēks var brīžiem izspraukties…Vietām ūdenskrituma veidā..No augšpuses virve..pie tās turies…un ar kājām atbalstoties kaut kur ūdenī, pa šo ūdenskritumu rāpies uz augšu! Virs galvas alas augšējā velve vietām kādu sprīdi…..Protams, viss pasākums ar visām drēbēm…Tās izmirkušas…kājas nosprauktas, akmeņos nodauzītas..asiņainas..Bet tai mirklī ir tāds azarts…ka neko nejūt..Jātiek tam visam cauri! Un tas viss netrenētiem, vienkārši parastiem cilvēkiem..par drošību kā tādu..oi, labāk nedomāt! Bija ekšen..reāls ekšen! Šī bija viskrutākā ala…bet parkā es biju uz vēl dažām..kuras neaprakstīšu…jo pārspēt šo tās nespēja. Khao Sok nac parkā pavadiju nedēļu..un šis manā skatijumā bija šī gada ceļojuma pats superīgākajiem iespaidiem bagātākais laiks!Tvēru katru mirkli…baudiju spilgto dabu, dzīvniekus, peldējos vienatnē džungļu upēs…naktīs dzēru kokteiļus vietējajā(vienīgajā) bāriņā…reizēm līdz rītausmai pļāpāju ar sev līdzīgajiem „ pasaules pilsoņiem”… Bet visam reiz pienāk pēdējais rīts..Tā laiks doties tālāk..
|
|
| |
leduszieds7 | Datums: Svētdiena, 03.01.2016, 16:22 | Ziņojums # 4 |
 Leitnants
| Esmu jau pie vietējā „saimnieka” nopirkusi biļeti uz mikriņu, kurš (600TBT) nogādās mani Krabī. No Krabi aši uz Aonangu-no turienes (100 TBT) ar laiviņu uz Thon Sai (jeb Railay blakus pludmali)….tur biju jau pagājušogad…un tas ir pasaules līmenī atzīts Taizemes skaistās dabas stūrītis…mana zilā lagūbna..kurā atgriežos..pēc gada! Apmetos „ Dream Valey Resort” …(1200TBT), dārgi, bet te ir Railay, tātad te viss ir dārgs! Bet tas ir to vērts! Brauciet, apmetieties te, peldiet siltajā jūrā, visapkārt pludmalei milzīgas klintis…citādo pasaule..dredaiņi, klinšu kāpēji…nesaprastie un bezkompleksu trakie…Cenas šeit dārgas..tāpēc ņemiet apmešanās vietu(ja iespējams) ar brokastīm..atmaksāsies. Vai ziniet, kā šeit naktīs peldot (pateicoties savādajam planktonam) luminiscējoši spīd cilvēka augums?Peldi…kustini rokas un kājas..un visapkārt tev šķīst tādas kā piemēram metināmā aparāta (salīdzinājumam) dzirksteles..jen brīnumsvecītes gaisma! Dienās kajaks (200 TBT 3 stundas)…vakaros vietējie bāriņi…saulriets paisuma krastā..kad jūra atkāpusies…jeb saulriets uz kāda kuģīša jūrā.. Vēl nedaudz par tālāko.. No Railay devos uz Koh Tao(laiva,mikriņš,VIP autobuss..kuģis -10 h-700 TBT)…tas jau līcī, ne Andamānu Jūras pusē..tur pavadītais laiks saistās ar totālām tropiskajām vētrām…kad dažu minūšu laikā pasaule paliek pelēka..pazūd krāsas..palmas lokās..viļņi baltām galotnē,,Kā man tas patika! Tas bija mans laiks! Ūdens stihija..spēks…un es .(Glābējiem gan šie mani izklaides „ piegājieni” nepatika) Tā pagāja nemanot mans laiks.. No Bangkokas vēl pēdējās dienas gribējās izmantot pabraucot nedaudz uz Ziemeļtaizemi…tur apskatiju un samīļoju tīģerīšus…eh…cik mīksti tie lielie „ kaķīši:…Viņus no mazotnes audzinājuši un pieradinājuši klostera puiši…tāpēc, cilvēks laikam viņiem (ja paēduši)īpaši garšīgs neliekas..:)))Vismaz es nelikos apetīti rosinoša!... Biju arī pavizināties ar ziloņiem…Nu liels tas lopiņš…stampājas pa dubļiem…brien bez problēmām pāri upei…un soļo pa to.. Man tīģerīši tomēr tuvāki.. ..jā, vēl spilgti momenti, ko iesaku-Erewan 7 pakāpju ūdenskritums..To vajag izbaudīt!Niagāra gan nav..:))) Bet pa smuko!Ir vērts braukt un ņemt šo ekskursiju.

Ko vēl pastāstīt- ar kulināro tūrismu nenodarbojos..man tajiešu ēdiens negaršo..’Bet tur ir burvīgas uz iesmiem ceptas zivis! Ir īsti gatavi(citu garšu) augļi! Tas, ka Taizeme ir lēta…es teiktu, varbūt tā bija kādreiz…tagad, es noteikti neteiktu, ka tā ir lēta zeme.Jā, ir lēts transports, un salīdzinoši lētas apmešanās vietas. Pārējais…mūsu cenas. Ok…ja kādam patika, ja kāds vispār izlasija, ja kādam likās interesanti un kaut kas noderēja..jūtos par to priecīga! Brauciet, izbaudiet! Tā ir krāšņa…bezgala skaista zeme!Un ceļot vienam..tas ir tāda sajūta, ka pasaule pie kājām…
Ziņojums rediģēts leduszieds7 - Svētdiena, 03.01.2016, 16:30 |
|
| |
Melnais | Datums: Svētdiena, 03.01.2016, 16:45 | Ziņojums # 5 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
| par atskaiti un +1 reputācijai klāt no manis.....
.... galvenais, ka pašai patika un tiki pie kārtējās adrenalīna devas.... jūtu, ka nākam gad būs kārtējais ceļojums....
Quote leduszieds7 (  ) Nu ko...ja vēlaties izbaudīt aptuveni Rīgas jūrmalasiespaidus, laikā, kad vēl slāvu zemes tūristi šeit saimniekoja kā savās ma'jās,-tas dodieties uz Patongu!
Pilnīgs murgs un čau! Tā nav Taizeme!Tā ir reāli krievu invāzijas pārņemta vieta!Visapkārt vieni krievu tūristi! ...... .
Es nupat (oktobris), kad biju Pataya, tad tik daudz kā parasti viņus nemanīju, krīze Krievijā, un krīze ir pamatīga..... bet pa šo laiku daudz kas ir noticis pasaulē. Austrumu kaimiņiem tagad slēgta Ēģipte un Turcija, kas bija bidlo paketņiku galvenais ceļojuma virziens. Uz Krimu tu viņus ar koku neaizdzīsi. Paliek tikai Taizeme, kura pilnīgi noteikti nav pelnījusi šādus tūristus. Tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc Taizeme vairs labi sen man nav ceļojumu virziens.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
leduszieds7 | Datums: Pirmdiena, 04.01.2016, 14:44 | Ziņojums # 6 |
 Leitnants
| ...jaa.Esmu dullīte, un man viss, kas saistīts ar citādo..ar adrenalīnu...liekas pats foršākais!Cerams, kāds izlasīs..un kādam kaut kas noderēs!Un..paldies par +1 reputācijai! Nākamgad protams, kaut kur iekšējais nemiers aizstieps!!!
|
|
| |
|