Sestdiena, 01.04.2023, 13:01
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Filipīnas - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Kurkulis, andrian  
Forums » Filipīnas » Atsauksmes un atskaites » Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Filipīnas
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Filipīnas
MelnaisDatums: Otrdiena, 01.01.2013, 08:02 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Kopējais ceļojuma plāns un izmaksas foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/69-367-1

Pēc ilgākas klusēšanas esmu atgriezies civilizācijā, kur ir pieejams internets un rakstu atskaiti par redzēto un piedzīvoto Filipīnās. Kā ierasts vizuālai informācijai tiek pievienota kartīte ar mana ceļojuma maršrutu:

Mans ceļojuma grafiks pa Filipīnām:

20.12.12 – Angel city – 1 diena;
21.12.12 – Bantayan sala – 7 dienas;
28.12.12 – Cebu – 3 dienas;
31.12.12 – Angel city – 10 dienas

Lidojums no Kota Kinabalu līdz lidostai Clark noritēja precīzi pēc grafika. Clark es biju šī gada pavasarī. Pa šo laiku ir notikušas ievērojamas izmaiņas šīs lidostas darbībā. Lidosta ir pārvērtusies par lielu transporta mezglu. Darbību šeit ir uzsākušas jaunas aviokompānijas un ir atklāti daudzi jauni starptautiskie un vietējie galamērķi. Lidosta ir kā skudru pūznis. Lai saņemtu zīmogu pasē nācās gaidīt vairāk nekā stundu, milzīgas rindas. Kad bija pienākusi mana kārta radās neliela problēma. Imigrācijas darbiniece, jauns meitēns ilgi šķirstīja manu pasi un beigās kautrīgi pavaicāja, kur atrodas Latvija. biggrin Šim jautājumam es biju gatavs, paskaidroju Eiropā. Uz manu atbildi meitēns noskalda: „Jums ir nepieciešama vīza!”. Visi mani iebildumi, ka līdz 21 dienai Latvijas pilsoņiem vīza nav nepieciešama, netika ņemti vērā. Finālā tika izsaukta maiņas vecākā, kura šo problēmu atrisināja zibenīgi. Ātri tika iespiests zīmogs pasē ar atvainošanās vārdiem un paskaidrojumu, ka jaunais imigrācijas meitēns ir, tikko uzsācis darbu. Vēl visas nianses nezinot..... Ok, ok, nav problēmu. biggrin

Izejot no lidostas ierastais pirmais smēķis uz Filipīnu zemes. smok Tālāk mugursoma plecos un pa lidostas vārtiem ārā. Ātri tiek sagaidīts pirmais jeepneys un pa 10 peso tieku aizvizināts līdz jeepneys terminālim Angel City. Pirmais darbs ir iepirkt labās filipīniešu cigaretes. Veikalā tiek nopirkt 1 bloks sarkanā „Marlboro” un 1 bloks mentola „Philip Morris”. Nu patīk man Filipīniešu tabaka. smok Par visu kopā 770 peso. Ļoti patīkama un draudzīga cena. Tālāk jau uz manu iecienīto „Tune Hotels” Par dzīvošanu šajā hotelī samaksāju 200 peso par nakti. Nākamajā rītā man ir lidmašīna uz Cebu 7:00. Hoteļa recepšenā noskaidroju, cik maksā transfērs uz lidostu. Cena izrādījās pavisam nedraudzīga, par braucienu prasa 350 peso. crazy Variantu nav, tik agri no rīta atrast šeit taksi varētu būt problemātiski. Bet nu lidmašīnu kavēt nu nekādi nedrīkst. Vienojamies, ka transports mani gaidīs 5:30. Par cik rītā ir agri jāceļas, nekāda alus baudīšana šovakar nav paredzēta. Tīri simboliski tiek izdzertas 2 mazās „San Miguel” alus pudelītes, paēstas vakariņas un gultā iekšā atpūsties. Rīt gaida samērā ilgs un nogurdinošs pārbrauciens.

No rīta, kā iepriekšējā vakarā esam vienojušies, 5:30 esmu hoteļa recepšen. Kur ir mans transfērs uz lidostu? Recepšenā tikai noplāta rokas un saka, lai neuztraucos, tūlīt būs. Nu labi... gaidu. Paiet minūtes 10, bet auto, kā nav, tā nav. : crazy: Kā lai neuztraucas, ja lidmašīnai ir jābūt gaisā pēc 1 stundas un 20 minūtēm, bet es vēl joprojām esmu hotelī. Nu jau uzstājīgāk jautāju, kur ir mans transfērs uz lidostu. Tiek zvanīts šoferītim un sev par lielu izbrīnu uzzinu, ka šoferītis mierīgi dzerot kafiju un tūlīt būšot. Heheheh..... āzijas ierastais pofigisms. Ir labi, bet dažreiz kaitina... heheheh. Pēc mirkļa auto ir klāt un varam sākt braucienu uz lidostu. Lidostā esmu precīzi 6:00. Līdz izlidošanai 1 stunda. Pilnīgi pietiekams laiks vietējam lidojumam.

Iečekojos, samaksāju lidostas nodokli 200 peso vietējiem lidojumiem. Izeju drošības kontroli, kur man kārtējo reizi tiek atņemtas šķiltavas un esmu uzgaidāmā zālē. Pēc brīža jau varam doties uz lidmašīnu. Lai cik dīvaini tas arī nebūtu, aviokompānijas „Airphilexpress” reiss uz Cebu norisinās gandrīz precīzi pēc grafika. Kavējamies tikai kādas 10 minūtes. Heheheh ..Tas Filipīnām nav nekas! Nedaudz vairāk kā pēc 1 stundas lidojuma sēžamies Cebu lidostā.

Tālāk nepieciešams nokļūt Bantayan salā. Kā to izdarīt aprakstīšu sīkāk, ja nu kādam rodas vēlme šo jauko saliņu apmeklēt. biggrin Un jau iepriekš saku, ka tas ir to vērts. Tātad mans maršruts bija sekojošs:
Pirmkārt ir nepieciešams nokļūt līdz North Bus terminālim. No šī termināļa iet autobusi uz prāmju termināli Hagnaya. No Hagnaya tālāk kursē prāmis uz salas ciematiņu Santa Fe. Taksis no lidostas līdz terminālim maksā aptuveni 200 peso. Autobusu terminālī meklējam autobusu uz Hagnaya. Tos ir ļoti viegli atpazīt, priekšā ir liels uzraksts „Hagnaya”. Autobusi kursē katras 45 minūtes, vai kad autobuss ir pilns. Ir iespējams braukt ar parasto autobusu vai ar komfortablu autobusu ar airkondišenu un video. Zinot, ka jābrauc ir aptuveni 3 stundas izvēlos braukt ar komfortu.

Cenu starpība ir minimāla. Maksa par braucienu ir 150 peso. Ceļš asfaltēts, bet samērā šaurs. Ir divas joslas, bet tās ir pieblīvētas ar dažādiem eksotiskiem transporta veidiem. Pats brauciens ar autobusu jau ir īsts piedzīvojums, skatoties kā lielais autobuss manevrē starp jeepnīšiem, Three Cycle (motorizētiem un mehāniskiem) un citiem transporta veidiem. Viss aizraujošākais ir vērot apdzīšanas manevrus. cranky Lai to visu paveiktu ir jābūt īstam meistaram. Pats ilgākais laiks tiek patērēts kamēr tiek izbraukts no Cebu un viņas priekšpilsētām. Aptuveni pusceļā ir paredzēta viena pīppauze. Varat ātri uzēst, padzer kafiju un apmeklēt labierīcības. Par labierīcību izmantošanu 2 peso. Hehehe. Brauciens līdz Hagnaya ir 3 stundu garumā. Ja Jūs Cebu ierodieties pēcpusdienā, tad nav vērts mēģināt doties uz Hagnaya, jo pēdējais prāmis uz Santa Fe atiet 17:30. Autobusa gala pietura ir tieši pie prāmju termināla. Jāpaiet ir apmēram 100 metru.

Prāmju kustības saraksts:

Ir divu veidu prāmji, kuri kursē maršrutā Hagnaya – Santa Fe. Vieni ir pasažieru ekspreši, brauciena ilgums 1 stunda. Otrie ir Roro tipa prāmji. Paredzēti ne tikai pasažieriem, bet ari transporta pārvadāšanai. Šis prāmis šo distanci veic 1,5 stundās. Es paspēju uz pasažieru ekspresi. Biļete maksā 135 peso. Klāt jāpieskaita prāmja termināļa nodoklis 10 peso. Brauciena laikā tiekat izklaidēti ar video, ir iespējams nopirkt vieglas uzkodas, gāzētos dzērienus un alu.

Tāds izskatās pasažieru prāmis:

Tā nu būtu visa informācija celotajiem, kura nepieciešama nokļūšanai Bantayan salā.
Pievienotie faili: 5086674.jpg (75.6 Kb) · 3033515.jpg (59.6 Kb) · 4222517.jpg (79.9 Kb) · 8575095.jpg (48.9 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Otrdiena, 01.01.2013, 21:03 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
Bantayan sala

Kādēļ tieši Bantayan sala? Bija liela dilemma izvēlēties uz kuru vietu Filipīnās doties. Skaistu un jauku vietu šajā valstī netrūkst. Skaidrs bija viens, ka nevēlos nekādas tūristu izreklamētas un kuplā skaitā apmeklētas vietas, kā piemēram Borakay. Nepatīk man tūristu rezervācijas. Tusēt kopā ar baltajiem es varu arī atrodoties Eiropā. Tā lasot visu pieejamo informāciju izvēle krita uz Bantayan salu. Pēc informācijas varēja noprast, ka uz šīs salas ir jaukas pludmales ar baltām smiltiņām, ir zināma deva civilizācijas un superīgi restorāni. Piedevām tas viss atrodas reālā filipīniešu vidē. Balto tūristu šeit ir minimālā skaitā un kopējai relaksācijai tas netraucē. Tas mani uzrunāja un izvēle krita uz Bantayan salas Santa Fe ciematu. Uzreiz varu pateikt, ka mana izvēle bija pareiza. prof Tā tiešām ir brīnišķīga vieta. Bet nu par visu pēc kārtas. biggrin

Jau laicīgi biju norezervējis bungalo 7 naktīm hotelī „Bantayan Cottages”. Par 7 naktīm tika samaksāti 56,91Ls. Ja ir interese par „Bantayan Cottages” plašāka informācija foruma sadaļā šeit: http://www.melnais.com/forum/41-389-1

Prāmis Santa Fe ierodas līdz ar tumsas iestāšanos. Tiklīdz prāmis ir pietauvojies piestātnei uz tā kā čaklas skudriņas metas virsū daudz porteru. Cerībā, ka tieši viņš būs tas laimīgais, kam noveiksies nest manu bagāžu un nopelnīt nedaudz peso. Skaidrs ir viens, ka noveiksies tikai retajam porterim. Konkurence milzīga. Nākas man viņus apbēdināt, savu mugursomu vienmēr nesu pats. biggrin

Izejot no prāmju piestātnes Tevi sagaida liels skaits kājminamo threecycle. Tas ir galvenais transporta līdzeklis pārvietojoties Santa Fe robežās.

Brauciens ar šo transporta veidu maksā 10 peso no cilvēka. Brauc viens, maksā 10 peso. Brauksiet divi, maksāsiet 20 peso. Tāda ir Filipīnas transportu pakalpojumu īpatnība, ka nemaksā par transportu kopumā, bet par pārvadāto cilvēku skaitu. crazy Nācās apbēdināt arī šos ļaužus. Mans bungalo no piestātnes atrodas 500 metru attālumā. Tas man nav nekāds attālums. Vēlāk gan es šad tad izmantoju viņu pakalpojumus, kad biju labi paēdis un padzēris. Izvizinājos ar vēju matos. Hehehe

Bungalo tieku laipni sagaidīts, var just, ka tiku gaidīts. Tiek izsniegtas atslēgas, un dzīve var sākties. Manas šaubas par ierobežoto elektrības padevi tikai noteiktās diennakts stundās uzreiz tiek kliedētas. Elektrība šeit ir 24 stundas diennaktī. Ar internetu gan Santa Fe ir problēmas. No mana bungalo līdz miesta centram ir 500 metru. Šeit atrodas tirgus, tirgotāju lavačkas, restorāni un ēstuves, policija un medicīniskā palīdzība. Tas viss ir koncentrēts nelielā teritorijā. Viss ļoti kompakti. Pirmais darbs ir duša un no garā ceļa piesvīdušo drēbju maiņa. Tiek uzvilkti tīri šorti un T-krekls. Par sevi sāk atgādināt kurkstošais vēders, laiks doties ieturēt pirmo maltīti un izgaršot pirmo alu Santa Fe.

Santa Fe restorāni un ēstuves

Pavisam Santa Fe ir vairāki ļoti labi restorāni. Pats labākais no tiem (tīri subjektīvi) „Blue Ice”. Īpašnieks ir zviedrs. Pieejama visa veida Eiropas virtuve. Pēc 2 mēnešiem ko biju pavadījis Malaizijā un pārsvarā ēdot rīsus ar vistu, šeit man likās īsta paradīze. Neskatoties, ka šis restorāns ir viens no dārgākiem tā cenas ir ļoti pieņemamas. Cūkas ribiņas ar frī kartupeļiem, salātiņi, mērcītes un aliņš man izmaksāja 340 peso. Bija ļoti garšīgi.

Kā vēlāk atklāju, šim restorānam ir vēl viens liels pluss, tas ir iespēja jūzot WiFi internetu pa brīvu. Protams, tikai tad, kad tas internets uz salas ir.... heheheh. Šis restorāns bija mans favorīts visu uzturēšanās laiku Santa Fe. Šeit es nācu bieži ēst, tai skaitā arī uz Ziemassvētku vakariņām. Par to atsevišķs stāsts. Kā jau pieklājas Ziemassvētku vakarā piekrāvu savu māgu pilnu. Bija garneles, cūcis, salāti un vecmāmiņas stilā cepti kartupeļi ar bekonu un sīpoliem. Gandrīz kā mājās.

Vēl tika notestēts Portugāļu restorāns. Vienkāršāks un nedaudz lētāks. Apkalpošana sliktāka, ēdienu kvalitāte zemāka. Viss jau bija garšīgi un OK, bet salīdzinot ar „Blue Ice”, tā cenu starpība ir niecīga, bet serviss krietni augstākā līmenī. To varēja arī vērot vakaros, kad baltie devās vakariņās. Portugāļu restorānā parasti bija tikai pāris klientu, kad tai pašā laikā „Blue Ice” bija praktiski pilns ar cilvēkiem.

Kā nākamais tika testēts HR Music Bar & Restaurant. Arī ļoti laba virtuve. Var droši nākt un ēst. Plašā izvēlē tiek piedāvāts see foods. Cenas un apkalpošana līdzīgā līmenī kā „Blue Ice”. Bet kaut kā par kripatiņu labāks man likās „Blue Ice”. Bet vēlreiz atkārtoju, tas ir tīri mans subjektīvais viedoklis. Šim restorānam bija cita pozitīva lieta. Kā atsevišķa un super pozitīva lieta bija Rock Bar. Rock bārs bija nodalīts no pārējā restorāna. Te es ilgu laiku vakarā pavadīju dzerot alu un baudot rock mūziku. Pārsvarā tika spēlēts Led Zeppelin. Vakarā tā ir ideāla vieta, kur nekur nesteidzoties un lēnām malkojot „San Miguel” alu, domās filozofēt par dzīvi. Tad nu kādu vakaru, kad biju sadzēries daudz alus, prātā iezagās nelāga doma. booze Īsi pirms tam biju lasījis, ka ES ieviesīs jaunus ierobežojumus tabakas tirdzniecībā, nevarēs vairs iegādāties cigaretes ar mentolu, ķiršu un citām piedevām. Es neesmu šādu cigarešu fans, bet problēma ir citur. Un tas, manuprāt, ir ļoti svarīgi, man tas pilnīgi noteikti ir svarīgi! Un tā ir izvēles iespēja!!!!! Katram brīvam cilvēkam vienmēr ir jābūt izvēles iespējai. Ja Tev nav izvēles iespējas Tu neesi brīvs cilvēks, Tu esi vergs. Šajā gadījumā man nav atstājuši tiesības uz izvēli. Kāds manā vietā ir izdomājis, Tu darīsi tā. Mēs zinām. kur un kādā veidā ir jāiet uz saulaino nākotni. Kaut kāds murgs. Kāds mūsu vietā mēģina visu mūsu dzīvi saregulēt, nepajautājot vai es to vēlos. Līdzīgā veidā tas bija PSRS, kad arī kāds manā vietā bija izdomājis kā man dzīvot. Ar ko tas viss beidzās mēs zinām. Pēc šīm filozofiskām pārdomām ātri tika pasūtīts kārtējais „San Miguels” un ar pirmo malku es sapratu. Šeit es jūtos un esmu brīvs cilvēks. Šeit man vienmēr ir izvēles iespēja. Kad es to konstatēju, jutos fantastiski laimīgs un ap sirdi palika tik silti.

Vēl šeit ir CouCou Bar, Restaurant & Hotel. Izskatījās cienīgi un labi, bet netika nomēģināts.

Ja ir vēlme lēti un garšīgi paēst, uz ielas tiek grilētas vistas. Varam ātri paņemt pus vistu vai veselu vistu. Ēst uz vietas, vai ņemt līdzi. Kā vēlamies. Ja esat izsalkuši ir grūti paiet garām šādām grilētām vistiņām. Ir vēl burgeru gatavošanas stends un cita veida grilētas gaļiņas. Ir pavisam vienkāršas ēstuves vietējiem, tā ir iespēja paēst pa ļoti mazām naudiņām. Viss tas ir garšīgi un sātīgi.

Pēc sātīgām vakariņām vietējā lavočkā tiek paņemti aliņi, ar kuriem niekoties bungalo un ar threecycle pa 10 peso tieku nogādāts savā hotelī. Ir neliels sagurums, šodien ilgstoši pārvietojos ar dažādiem transporta veidiem. Rīt jāsāk iepazīt vietējās pludmales.
Pievienotie faili: 8537698.jpg (73.9 Kb) · 1765151.jpg (70.7 Kb) · 4143434.jpg (50.0 Kb) · 2399920.jpg (56.7 Kb)

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Piektdiena, 04.01.2013, 05:58 | Ziņojums # 3
Ģenerālisimuss
Santa Fe pludmales

Rīts ir klāt, rīta kafija padzerta, un laiks iepazīt Santa Fe pludmales. Bantayan salā ir milzum daudz dažādu pludmaļu. Šo pludmaļu galvenā vērtība un atšķirība no citām Filipīnu pludmalēm ir praktiski baltu smiltiņu esamība peldvietās. Kā stāstīja vietējie iedzīvotāji, tad visskaistākā pludmale atrodas kādus 10 km no Santa Fe. Tur pat esot iespēja peldēties pazemes jūrā. Tur atrodas arī salas krutākais hotelis. Līdz viņai tā arī nesanāca aizbraukt. Pilnīgi pietika ar tām pludmalēm, kuras bija Santa Fe.

Pavisam Santa Fe ir 3 pludmales. Lonely planet viņas tiek sauktas par Alise, Sugar un Paradise beach. Vietējie gan viņas sauc savādāk. No prāmju piestātnes uz abām pusēm stiepjas gara pludmales līnija ar baltām smiltiņām un palmām krastos. Krastos stāv daudz zvejnieku laivu. Pludmales labas, bet pati labākā, ko vietējie dēvē par Kota beach, atrodas Santa Fe kreisajā malā. Te arī atrodas labākie hoteļi. Pludmales sakoptas, pie hoteļiem lažiņas. Ūdens tīrs un dzidrs. Smiltiņas reāli ir praktiski baltas. Jūras dibens tīrs, praktiski bez akmeņiem. Krastmala ar skaistām palmām ar visiem kokosriekstiem. Kad pūšs stiprāka vēja brāzma jāuzmanās, lai kāds kokosrieksts neuzkrīt uz galvas. biggrin Cilvēku praktiski nav. Jauki. Ko vairāk vajag ideālai relaksācijai? Vienīgais mīnus, ka bēguma laikā jābrien samērā tālu jūrā. Bēgums ir rīta pusē. Ūdens atgriežas apmēram pusdienas laikā. Šīs nu bija tās trīs pludmales, kuras esmu peldējies.

Šī bilde ir no rīta. Jūrā bēgums:

Vienīgais, ja Jūsu mērķis pamatā ir pludmales atpūta, tad lietderīgāk ir izvēlēties vēlāku laiku šīs salas apmeklējumam. Decembra beigās praktiski visas dienas bija apmākušās. Saulīte paspīdēja dienā kādas trīs stundas dienā. Nācās ķert šos brīžus. Nelīst, bet ir apmācies. Divas dienas vispār bija tāda mērena vētra. Brauciet februāra beigās vai marta sākumā. Būs super. Ir tāds interesants novērojums. Ja ilgu laiku dzīvo pie ūdeņiem, zūd tā vēlme katru dienu iet peldēties. Pajautājiet Jūrmalas iedzīvotājiem, cik bieži viņi iet uz jūru peldēties. Domāju atbilde ir zināma.

Pludmales labas un jaukas, bet tomēr vēl pagaidām es neesmu redzējis labākas pludmales kā Silver beach Birmā un Port Barton beach Filipīnās. Un tikai nemēģiniet man ieskaidrot, ka ideālas pludmales ir Borakay vai El Nido. Jā tās ir labas pludmales, bet ideālas viņas kļūtu tad, kad no turienes aizvāktu tūristu barus. crazy
Pievienotie faili: 4060194.jpg (59.1 Kb) · 5917218.jpg (42.2 Kb) · 9791569.jpg (88.0 Kb) · 7967987.jpg (44.0 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 04.01.2013, 06:19 | Ziņojums # 4
Ģenerālisimuss
Ziemssvētku vakars un rīts Bantayan Cottages

Pēc varen sātīgām Ziemssvētku vakariņām „Blue Ice” restorānā devos uz savu bungalo atlaist sagurušās miesas. Tikko biju paspējis atlaisties savā gultiņā un pievērt acis, kad pie durvīm klauvē. Izrādās kotedžu īpašnieks, kā jau kārtīgs vācietis ir uzklājis svētku galdu un aicina visus nosvinēt Ziemassvētkus. Kaut arī esmu pieēdies līdz lūpai, bet atteikt nedrīkst. Saimnieka māja pilna ar vietējiem un dažiem baltajiem kotedžas apmeklētājiem. Svētku galds zviedru gaumē. Ņem ko gribi, cik gribi, sēdies un ēd. Būtu to zinājis, nebūtu šajā vakarā devies uz „Blue Ice” restorānu. Bet nu jau vairs neko. Uzliku uz šķīvja dažus gabaliņus rukša un nedaudz salātus.

Mans lielākais pārsteigums bija, ieraugot Ziemassvētku eglīti. Saimnieks sagādājis īstu, dabīgu egli. Pasūtījis no Kanādas. Tas šeit ir ļoti liels retums. Nevar vācietis iztikt Ziemassvētkos bez naturālas, dabīgas egles. Un tas ir pareizi. Pēc sātīgām vakariņām iestājas neliela pauze un sākas atrakcijas. Vietējie filipīniešu puikas pārģērbti par meitenēm rīko skaistuma konkursu. Kā jau kārtīgā konkursā pienākas, ir jādemonstrē dažādas mākas. Māka dejot, dziedāt, māka atbildēt uz āķīgiem jautājumiem un vēl visvisādas mākas. Jau piemirsu kādas. booze Hehehe Kurš no puikām kļuva par Mis arī vairs neatceros.

Ziemassvētku rītā es nevaru saprast, kas notiek pie kotedžas vārtiem. Milzīgs pūlis ar cilvēkiem pie vārtiem kaut ko aktīvi dara. Vai kotedžu saimnieks būs ko nogrēkojis un vietējie atnākuši viņu nolinčot? Jāiet skatīties. Kā izrādās kotedžu īpašnieks ir sarīkojis pamatīgu Ziemassvētku atrakciju. Dala Ziemassvētku dāvanas nabadzīgiem Santa Fe iedzīvotājiem. Nu tas bija kaut kas. Rinda pēc dāvanām izvērsās milzīga, pat ielocījās blakus ieliņā.

Pieaugušiem rīsu maisiņš, bērniem šokolādes batoniņš. Vienam cilvēkam jau nekas daudz nav, bet ja atnāk visa lielā filipīniešu ģimene, tad ir vismaz kādu nedēļu ko ēst. Kad dāvana saņemta, ar tinti tiek iekrāsots pirksts. Lai nebūtu šmaukšanās un nenāktu pēc dāvanām vairākas reizes.

Dāvanas tika dalītas visas dienas garumā. Visiem kuri vēlējās. It kā sīkums, bet padomājot par tiem apjomiem, ko vācietis izdalīja, tā nebūt nebija maza summa. Es teiktu ļoti pieklājīga summa. Cilvēki ļoti priecīgi arī par to mazumiņu, kas katram tika. Man to visu redzot, galvassāpes pārgāja un palika priecīgi ap sirdi. Īsta Ziemassvētku sajūta.

Pirmo Ziemassvētku vakars atnāca ar tādu stiprāku vētru. Vētra sākās vakarā un atnāca samērā strauji. Vēl minūtes 30 atpakaļ nekas neliecināja par vētras tuvošanos. Un tad sākās stiprs lietus un vējš. Principā jau nekas briesmīgs. No rīta apmetu nelielu loku apkārt un neredzēju nevienu sagāztu māju vai mājai norautu jumtu. Tikai dažas palmas nebija izturējušas vēja brāzmas un bija izgāztas. Lielākā skāde, ko vētra nodarīja Bantayan salā bija sarautie elektrības vadi. Nācās iztikt bez elektrības 2 dienas. Bet tas principā neko nemainīja. Bāri kā strādāja, tā strādāja. Viņiem ir savi mazie elektroģeneratori. Nelielam apgaismojumam un mūzikai. Kases aparāta viņiem šā vai tā nav. Heheheh. Citos mazākos bāros, kam nav sava elektroģeneratora varēja dzert aliņu sveču gaismā. booze Neskatoties ne uz ko dzīve turpinās.

Vēlāk lasīju, ka īstais vētras centrs atradās citā vietā, mūs skāra tikai vētras perimetra mala. Vētras epicentrā 20 bojāgājušo. Bēdīgi. Visa prāmju kustība uz divām dienām tika apturēta. Tika uzlikts liegums doties jūrā arī zvejnieku un citām laivām. Ja man kādā no šīm dienām būtu nepieciešamība doties uz Cebu, tas nebūtu iespējams.
Pievienotie faili: 0751256.jpg (53.4 Kb) · 4109942.jpg (53.1 Kb) · 1901926.jpg (82.1 Kb) · 8953127.jpg (94.0 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 04.01.2013, 06:24 | Ziņojums # 5
Ģenerālisimuss
Bantayan pilsēta

Vienu dienu biju nolēmis apmeklēt šīs salas administratīvo centru Bantayan pilsētu. Pilsēta atrodas 8 kilometru attālumā no Santa Fe. Apmeklējuma mērķis ir super veca un skaista baznīca. Baznīca celta 1580.gadā un saucas Sts.Peter & Paul. Man dikti patīk vecas, skaistas baznīcas. Lai tiktu līdz Bantayan pilsētai ir nepieciešams izmantot motorizētu transporta līdzekli. Šis transporta līdzeklis ir ļoti ekskluzīvs. Mocītis, kam aizmugurē ir uzmontēta slēgta kulba pasažieriem. crazy Šāds mocītis vienlaicīgi var uzņemt apmēram 10 pasažierus. Papildus uz jumta tiek sakrautas dažādas kravas. Sākot no rīsu maisiem un beidzot ar vistām kastēs. Hehehe. Ja ir nepieciešamība, pa ceļam ar visiem pasažieriem mocītis nogriezīsies no lielā ceļa kādās mājās, kur izlaidīs pasažieri ar viņa rīsu maisu. Aizraujošs pasākums. Brauciena maksa 25 peso. Attālums nav liels, bet ātri viņu veikt nav iespējams. Ātrums mocītim nav liels, pie katra stūra tiek uzņemti vai izlaisti pasažieri. Man steigties pārāk nav kur, tā kā ir OK.

Tiekam izlaisti pie Bantayan pilsētas centrālā laukuma.

Tepat ir arī baznīca. Var redzēt, ka šī baznīca tiešām ir ļoti sena. No ārpuses baznīcā notiek restaurācijas darbi. Pie ieejas saraksts ar dievkalpojumu laikiem. Precīzi norādi laiki kādā valodā notiks dievkalpojums. Ir divas izvēles cebuan vai angļu valodā. Trešdienas ir kāzu dienas. Vēl daži dievkalpojumi paredzēti baptistiem. Arī divās valodās. Kad es tur biju nekādu dievkalpojumu tajā brīdī nebija. Bija tikai pāris apmeklētāju. Ieejot baznīcā pārņem tādas svētas izjūtas, var just kādu svētumu nes šī baznīca. Man kā vientuļam ceļotājam tas ir ļoti svarīgi. Noteikti bija vērts braukt un apskatīt šo vietu.

Bez baznīcas šajā pilsētā vēl ir prāmju piestātne, vietējais tirgus, mazas tirgotavas, vietējā eksotiskā autoosta ar jeepneys.

Tirgū iepērku lielus, dzeltenus, sulīgus mango. Tie šeit maksā 80 peso kilogramā. Lēti, jo ir sezona. Tas priecē. Pa Bantayan pilsētu paklīstu kādas 2 stundas, lēnā garā staigādams. Principā īsti te redzēt nav ko. Vietējā ēstuvē uzēdu vistu grilētas vistu kājas un laiks doties atpakaļ uz Santa Fe.
Pievienotie faili: 3889169.jpg (63.2 Kb) · 1290815.jpg (75.6 Kb) · 3152747.jpg (46.6 Kb) · 0161180.jpg (102.0 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 04.01.2013, 06:30 | Ziņojums # 6
Ģenerālisimuss
Tusiņš ar vietējo ģimenīti

Vienu dienu, kad vēl joprojām nebija elektrības nolēmu veltīt tusiņam ar kādu vietējo ģimenīti. Aizbridu tā patālāk no prāmju piestātnes, līdz pirmajam mini ciematiņam. Bridu tik iekšā. Protams, ka cilvēki atsaucīgi un smaidīgi. Visur dzirdi hello, Merry Christmas u.t.t. Aizbridu līdz bīčam un pie necilas būdiņas sēž viens vīriņš un manāmi garlaikojas. Mani ieraugot momentā tika izteikts piedāvājums braukt uz apkārtējām saliņām. Viņam ir laiva un sevi viņš ļoti cienīgi nodēvēja par šīs laivas kapteini. Paskatoties uz laivu es sapratu, ka iekāpjot tajā laivā viņa momentā noies pa burbuli crazy Bet nu nevar jau kapteiņa svētās jūtas aizskart. Es teicu, ka padomāšu, bet pašreiz esmu ar mieru nopirkt vietējo rumu ar pepsi. Tas bija jāredz, tāds smaids atplauka vīriņa sejā. Protams, ka viņš momentā šim priekšlikumam piekrita. Iedevu viņam 100 peso un viņš aizskrēja vēja ātrumā. Atgriezās ar 2 ruma pudelītēm (350gr) un 1,5 pepsi. Tas viss tika ātri samiksēts un dzīres varēja sākties.

Pakāpeniski ap mums saradās vēl vairāki vietējie un nu bija kā Bābelē. Visiem bija vēlme ar mani izrunāties. Es jau piekusu no jauna un no jauna atbildēt uz tiem pašiem jautājumiem. Protams nācās izsniegt vēl 100 peso nākamajai porcijai. Nu cilvēku kļuva vēl vairāk. Saradās vesels bariņš ar bērniem. Atnāca vīriņa sieva un māsa. Ir Ziemassvētki, un man radās vēlme paveikt kādu labu darbu. Labais darbs bija, ka nopirku bērniem spainīti ar saldējumu.

Cik gan maz vajag, lai bērni justos laimīgi. Saldējums tika piebeigts ļoti lielā ātrumā. Bet mani gaidīja patīkams pārsteigums. Bērni man nodziedāja pateicības dziesmu. Tas bija feini.

Nācās vēlreiz dot 100 peso nākamajam rumam. Bet par to es uztriecu vīriņu palmā pēc svaiga kokosrieksta. Veikls zelis, palmā uzrāpās zibenīgi, turpat ar mačeti nocirta kokosriekstam augšu un varēju baudīt tikko no palmas norautu kokosriekstu sulu.

Vēlāk devāmies uz viņa ģimenes māju. Bija liela vēlme redzēt kā dzīvo vietējais iedzīvotājs. Mājiņa vienkārša. Iekārtojums vienkāršs, bet katrā filipīniešu ģimenē mājās ir TV un mūzikas centrs. Tas viņiem ir liels svētums.

Man par prieku māsa ar sievu laidās dančos. Bija interesanti iepazīties ar šo ģimenīti. Uzzināt kā dzīvo, kā strādā vietējie iedzīvotāji. Tas nebija nekas samākslots, tas viss bija dabīgs un reāls. Neviena tūrisma firma neko tādu nepiedāvās. Tā ir tā priekšrocība, kad ceļo viens. Tūristus mēdz aizvest uz speciāli uzbūvētiem ciematiem. Pa dienu tiek atvesti vietējie, kuri saģērbjas tradicionālajās drēbēs, veic kādus rokdarbus, bildējas ar tūristiem pa to iekasējot naudu un vakarā dodas mājās, uzvelk normālus džinsus un skatās TV, lai no rīta būtu atpakaļ Patjomkina sādžā. Tas viss ir samāksloti un nedabīgi. Te viss ir reāli un dabīgi. Tā bija mana viena no jaukākajām dienām šajā salā.

Tā nekur nesteidzoties, vienkārši laiskojoties tika pavadītas 7 naktis un 6 dienas Santa Fe. Burvīgs pavadīts laiks. Domāju, ka šīs salas valdzinājumu nespēšu aizmirst ilgu laiku. Paldies šai saliņai par spēku un enerģiju ko viņa man deva turpmākam manam ceļojumam. Būtu vēlme šeit atgriezties vēlreiz, bet Filipīnās vēl ir tik daudz jauku un skaistu vietu ko redzēt. Būtu jau labi atklāt arī kādas jaunas, iespējams, vēl jaukākas vietas. Kā būs, to rādīs tikai laiks! Bet jebkurā gadījumā liels paldies Bantayan salai. Rekomendēju visiem, kas vēlas baudīt Filipīnas, bez uzmācīgiem tūristu pūļiem, kas sačakarē vislabākās un visskaistākās lietas.

No rīta ar otro prāmi jau dodos uz Hagnaya. Brauciens ar prāmi norit bez aizķeršanās. Hagnaya momentā tiek padots arī autobuss uz Cebu. Kārtējais 3 stundu brauciens un esmu Cebu North bus terminālī. Tas bija mans izejas punkts un esmu viņā atgriezies. Tālāk 2 pilnas dienas Cebu. Es zinu, ko es vēlos redzēt Cebu. Un mans plāns tiks realizēts.
Pievienotie faili: 8655588.jpg (81.7 Kb) · 5970385.jpg (67.2 Kb) · 6460881.jpg (136.5 Kb) · 9226345.jpg (69.9 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 04.01.2013, 06:35 | Ziņojums # 7
Ģenerālisimuss
Cebu

Brauciens ar taksi no North bus terminal līdz manam hotelim ”Cebu Europa mansion” maksā aptuveni 100 peso. Tas nav tālu, bet mūžīgie sastrēgumi padara šo braucienu garāku, nekā tam vajadzētu būt. Hotelī rodas problēmas ar manu iečekošanos. Uzrādu savu vaučeru, bet viņi savās piezīmēs nevar atrast manu rezervāciju. Pēc ilgas zvanīšanās beigās tiek saņemts apstiprinājums un varu vākties iekšā. Ja kāds vēlas sīkāku informāciju par hoteli „Cebu Europa mansion” skatām pa šo linku: http://www.melnais.com/forum/41-390-1

No rīta tiek paēstas brokastis gultā, skatoties TV. Rīta dušiņa un esmu gatavs kārtējiem varoņdarbiem. Mans senais sapnis ir apskatīt pirmā becpekera Filipīnās, Magelāna uzstādīto krustu pirmo reizi izkāpjot uz šīs salas. Tas notika 1521.gada 21.aprīlī. Daudz ūdeņu pa šo laiku aiztecējis. Filipīniešu nacionālais varonis Lapu Lapu jau sen kā atdalījis Magelāna galvu no rumpja, bet viņa uzstādītais krusts stāv joprojām. Turpat netālu ir vēl divi ļoti cienīgi apskates objekti. Minore Del Santo Nino bazilika un San Pedro forts.

Taksis līdz Magelāna krustam no mana hoteļa maksā 150 peso. Tieku pievests praktiski pie paša krusta. Uzreiz var just, ka esmu tūristu apmeklētā vietā. Tieku aplenkts ar dažādu suvenīru tirgotāju uzmācīgiem piedāvājumiem iegādāties visneiedomājamākās lietas, kam ar Magelānu nav pat attāla sakara. crazy Visi viņi tiek ignorēti un cēlā solī dodos pie paša krusta. Magelāna krustam 1841.gadā piebūvēja klāt mūra sienas. Principā pareizi, tāda vērtība ir jāsargā. Ieeja pie krusta ir bezmaksas. Atliek tikai tikt garām suvenīru tirgotājiem.

Pēc brīža jau esmu iekšā un man ir iespēja pieskarties šim svētumam. Man ļoti patīk vēsture un viss, kas ar to saistīts. Viens no maniem sapņiem ir piepildīts. Esmu pieskāries un pastāvējis blakus izcilā jūras braucēja un jaunu zemju atklājēja Magelāna uzstādītā krusta. Dīvainas sajūtas pārņem. Prātā iedomājoties, kā tas viss notika. Tieši šim vīram ir jāpateicas, ka Filipīnas ir kristīga valsts. Vienīgā kristīgā valsts Āzijā. Protams neiztika šeit bez zobena un uguns, bet par to viņš samaksāja ar savu galvu. Tā pārdomās pavadu pie šī krusta minūtes 20. Laiks doties tālāk.
Pievienotie faili: 9137771.jpg (72.7 Kb) · 1507745.jpg (66.5 Kb) · 0174765.jpg (62.4 Kb) · 5246614.jpg (73.6 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 04.01.2013, 06:38 | Ziņojums # 8
Ģenerālisimuss
Tieši blakus atrodas Minore Del Santo Nino bazilika. Nu ļoti sena baznīca, celta 1565.gadā. Diemžēl tas vairs nav oriģināls. Laika gaitā tā ir trīs reizes nodegusi. Pašreizējo izskatu bazilika ir ieguvusi 1737.gadā. Ugunsgrēku iemesli ir lūgšanas sveču dedzināšana baznīcas pagalmā, kur vienlaicīgi tiek dedzinātas ļoti daudz sveces. Bazilikas galvenais svētums ir Jēzus bērna izskatā. Par godu šim svētumam Cebu katru gadu notiek lieli reliģiskie svētki Sinulog.

Tur pat tiek tirgoti arī sienas kalendāri 2013.gadam ar Jēzus bērna attēlu. Iesvētīti. Maksā 25 peso. Nevarēju nenopirkt. Ar prātu apzinos, ka nēsāt viņu līdzi 4 mēnešus nav prāta darbs. No kalendāra nekas pāri nepaliks. Kalendārs tiks saspiests un saburzīts. Bet tik un tā nopirku. Vismaz kādu brīdi būs man līdzi. Bazilikai uz griestiem ir kolosālas freskas. Gar sienām gleznas, kurās atainota Magelāna ierašanās Cebu un viņa turpmākās gaitas, līdz brīdim kad viņam nocirta galvu. Bazilikā cilvēku daudz, liela daļa lūdzās. Bija arī viena tūristu grupiņa no Krievijas. Ar visu tulku protams. Hehehe. Bazilikas pagalma iekšienē vieta kur aizdedzināt speciāli šeit noliktās svecītes. Skaisti un iedvesmojoši.
Pievienotie faili: 1613958.jpg (89.3 Kb) · 1976346.jpg (81.0 Kb) · 7341092.jpg (66.3 Kb) · 3052747.jpg (73.1 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 04.01.2013, 06:41 | Ziņojums # 9
Ģenerālisimuss
San Pedro forts.

Līdz fortam jāiet kādi 500 metri. Šo fortu 1565.gadā uzcēla Filipīnu iekarotājs Miguel Lopez de Legazpi. Tas kalpoja kā militārais garnizons un kontrolēja Cebu ostu.

Pirms forta ir izveidots skaists parks. Parkā uzstādīts monuments Miguel Lopez de Legazpi. Par Forta apmeklējumu ir jāmaksā 30 peso. Jāatzīst, ka šī nauda tiek tērēta ļoti lietderīgi. Forts ir labi kopts un uzturēts. Patīkami pastaigāt pa šo vietu. Ambrazūrās vēl joprojām saglabājušies senie lielgabali. Tas ir jāredz. Zālīte un citi apstādījumi ir perfekti uzturēti. Nekur nemētājās atkritumi, kā citās vietās. Ideāla vieta kur atpūsties, apsēsties un padomāt.

Šīs nu ir tās trīs vietas, kuras atrodoties Cebu, ir jāapmeklē obligāti
Pievienotie faili: 3978433.jpg (74.6 Kb) · 1456237.jpg (106.4 Kb) · 4894935.jpg (81.9 Kb) · 5977539.jpg (82.6 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 04.01.2013, 06:45 | Ziņojums # 10
Ģenerālisimuss
Visi šie apskates objekti atrodas Cebu vecpilsētas centrā. Nolēmu veikt nelielu pastaigu pa vecpilsētu pāris stundu garumā. Paejot dažus desmitus metru tālāk no šiem apskates objektiem, ir sajūta, ka esi nokļuvis citā pasaulē. Ielas piemēslotas, var redzēt, ka liela daļa cilvēku tā arī dzīvo uz ielas. Nu riktīgais geto. Bet tā cilvēki draudzīgi, viņiem dikti patīk fotografēties. Hehehe.

Nekā cita ievērības cienīga es tā arī neatradu vecpilsētā, bet vispārējai informācijai bija lietderīgi. Paskatīties kā dzīvo filipīniešu nabadzīgākā daļa. Ja Jūs šādās vietās jūtaties neomulīgi, iesaku šo sadaļu izlaist. Varat iekulties nepatikšanās. It sevišķi, ja būsiet ģērbies neatbilstošā apģērbā un izrādīsiet savu nedrošību vai nevērību. Tas tā, tikai mana rekomendācija. !!!!!
Pievienotie faili: 4674450.jpg (83.4 Kb) · 6677510.jpg (78.9 Kb) · 0624016.jpg (75.1 Kb) · 1880722.jpg (83.6 Kb)

MelnaisDatums: Piektdiena, 04.01.2013, 06:51 | Ziņojums # 11
Ģenerālisimuss
Turpinājumā tika apmeklēta vēl viena baznīca. Krietni jaunāka, bet arī ļoti skaista un jauka. Bija iespēja vērot filipīniešu kāzas. Jauno pāri laulāja ļoti atraktīvs mācītājs. Skatījos ar lielu baudu. Fragmentu no laulības ceremonijas pievienoju.

Vēl tika apmeklēts vietējais tirgus un nopirkts 1kg superīgu mango. Cena standarta 80 peso par kilogramu. Hotelī mani jau gaidīja mans draugs 1 litra „San Miguel” izskatā. Pēc šīs pastaigas jutos nedaudz saguris. Es jau sen biju to pelnījis. Vai ne? biggrin

Tā arī šīs divas dienas tika Cebu pavadītas. Klāt ir 31.decembris un laiks doties atpakaļ uz Angel city. Kārtējo reizi mani izbrīnīja „Airphilexpress” reiss. Nu bija vēl trakāk. Mēs pacēlāmies gaisā minūtes 15 ātrāk kā sarakstā. crazy Acīm redzot visi reģistrētie pasažieru uz lidmašīnu bija ieradušies ļoti laicīgi. Man jau patīk.

Tiek atkārtots ierastais ceļš no lidostas uz „Tune Hotels”. Tas ir 10 + 8 peso par 2 jeepneys un esmu savā hotelī. Šodien ir Jaunā Gada sagaidīšanas diena. Ar lielu interesi gaidu vakaru, lai varētu skatīt, kā jauno Gadu sagaida Filipīnās. Uz Angel city galvenās ielas Field ave. var vērot lielu rosību. Tiek dalīts liels, uz iesma cepts sivēns. Vienkārši super.

Visur dzird vēlējumus Happy New Year! Ja kāds domā, ka Latvijā kāds šauj salūtu, tad varu paskaidrot, ka to var salīdzināt ar maza bērna rotaļām ar sērkociņiem. Visiem ir zināma sena patiesība, ka aziātiem šī lieta ļoti patīk. Tad nu, kad ap pulksten 18:00 sāka šaut un spridzināt visos stūros, kulmināciju sasniedzot protams 00:00, tad cikos beidza es nezinu. cranky Es aizgāju gulēt. Pie mana hoteļa spridzinātāji gandrīz uzrāva gaisā veselu motorizēto threecycle ar visiem pasažieriem. Dūmi vien nokūpēja. crazy Viss beidzās veiksmīgi, neviens necieta.

Pa ielām liela daļa vadītāju braukāja kārtīgā pālī, bet nevienu avāriju tā arī neredzēju. Prot filipīnieši sagaidīt Jauno Gadu! Heheheh crazy No rīta pilsēta kā izmirusi. Ap 10:00 izgāju no hoteļa un pat sabijos, kas noticis. Transporta nav, cilvēku nav. Kaut kad pēcpusdienā viss nostājās savās vietās. Parādījās gan transports, gan tauta. Fu.... labi gan. biggrin

Tas nu galvenos triepienos būtu viss ko vēlējos Jums pastāstīt par redzēto un piedzīvoto Filipīnās. Īsti becpekeriskas Filipīnas nesanāca, pārāk ideāla vieta atpūtai. Ja būs vēl kas interesants noteikti padalīšos. Uz jautājumiem, kā vienmēr esmu gatavs atbildēt. Tās dienas, ka pavadīšu Angel city nav jēgas aprakstīt. Tas nevienu neinteresē.

Nākamā sadaļa jau būs par Vjetnamu. Pirmais varoņdarbs, ko taisos tur paveikt, ir suņu ēšana Hanojā. Atā, gaidiet ziņas no Vjetnamas. crazy
Pievienotie faili: 5942081.jpg (68.3 Kb) · 2469613.jpg (78.0 Kb) · 5866648.jpg (54.3 Kb) · 5804694.jpg (63.7 Kb)

andrianDatums: Pirmdiena, 07.01.2013, 21:57 | Ziņojums # 12
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Nu feini pavisam Tev klājas!! prieks smile maršrutā sevišķi Bantayan pludmales ieinteresēja cool
ja sataisīšos - būs jautājumi book

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

MelnaisDatums: Trešdiena, 09.01.2013, 07:39 | Ziņojums # 13
Ģenerālisimuss
(andrian)
sevišķi Bantayan pludmales ieinteresēja ja sataisīšos - būs jautājumi

Kā vienmēr nav problēmu. Jautā droši. Vai esi sācis plānot jau nākamo ceļojumu? biggrin

andrianDatums: Trešdiena, 09.01.2013, 13:04 | Ziņojums # 14
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
(Melnais)
Vai esi sācis plānot jau nākamo ceļojumu?

nē taču biggrin pirmām kārtām sagaidīšu lidojuma Rīga - Āzija - Rīga piedāvājumu par kādiem 200Ls cool un tikai tad, redzot kur būs izkāpšanas vieta, sākšu kalt plānus smile

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

Forums » Filipīnas » Atsauksmes un atskaites » Penša izdzīvošanas rokasgrāmata - Filipīnas
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2023