Ceturtdiena, 30.03.2023, 07:50
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Mani iespaidi par Malaiziju - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Kurkulis, andrian  
Forums » Malaizija, Singapūra un Bruneja » Atsauksmes un atskaites » Mani iespaidi par Malaiziju
Mani iespaidi par Malaiziju
tetuDatums: Sestdiena, 07.01.2012, 21:38 | Ziņojums # 1
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 14
Reputācija: 2
Statuss: Offline
Kuala Lumpur

Ceļojums sākās 2011 gada janvārī,ceļš Rīga-Londona-Kualalumpura turp atpakaļ izmaksāja uz diviem 700 Ls.Kualalumpurā ielidojām vakarā uz pilsētu devāmies ar vilcienu uz kuru no lidostas nogādā autobus,kopējā izmaksa bija aptuveni 2.50Ls vienam.Izkāpjot centrālajā stacijā vajadzēja noiet vienu kvartālu līdz monorail(virszemes metro) sākumstacijai.Biļetes tur ir jāpērk kasē nosaucot staciju kurā vēlēsies izkāpt(info par pieturu atrašanos un nosaukumiem var apskatīt turpat uz vietas)Ar šito transportu pārvietošanās ideāla,vienīgais mīnus,ka viņš nav tik visaptverošs kā piemēram metro Parīzē.Samaksa par biļeti no 1.20 līdz 2.50 RM.Mums izkāpšana bija otrajā pieturā,tā saucās Maharajalela un atrodas netālu no china townas.Viesnīcu mēs bijām rezervējuši uz slavenās Petaling ielas,hotelis saucās China Town2,samaksa 13.60Ls par diviem uz diennakti.Mīnus,nav logi un jūtama šaurība(dūšīgākiem vairāk iznāk pārvietoties sāniski :D),bet neesam jau atbraukuši izgulēties :D. No sākuma bija grūti atrast jo atrodas pašā tirgus burzmā.Uz Petalinga ielas normāla burzma sākas ap četriem vakarā kad ielu sāk aizņemt tirgotāji un andele turpinās līdz desmitiem,vienpadsmitiem.Turpat bija arī ēstuves plašā izvēlē,vislabākās saprotams kopā ar tautu :).Pirmā diena iesākās ar televīzijas torņa apmeklējumu un parku ap to,no torņa aizgājām līdz Petronas torņiem,augšā gan nesanāca uzbraukt,bet vēlreiz gan apmeklējām vakarā.Skats kad viņi ir izgaismoti vienreizējs.No torņiem aizbraucām uz iepirkuma centriem,tie gan ir paskumji,tas pats,kas uz tirgu tikai reizes trīs dārgāks.No turienes devāmies uz dzelzceļa staciju no kurienes ar vilcienu braucām uz Batu caves,(tā ir ala kalnā uz kuru ved trepes ar 272 pakāpieniem un pakājē atrodas milzīga apzeltīta statuja)Templis iespaidīgs,bet tie pielūdzēji baigie sušķi,dēļ tā vien nezinu vai kādreiz izšķiršos aizbraukt uz Indiju :D. Kāpjot augšā visi čības atstāja lejā,es sievai teicu labāk neriskēsim,ka atpakaļ ceļu nesanāk mērot basām kājām :D. Izrādījās mans lēmums bija vispareizākais.Kāpjot augšā apstājāmies uz vienu atelpas laukumiņu,mums blakus apstājās indiete ar mazu meitenīti pie rokas,klausos kaut kas tek,palūkojos indiete stāvus nokārto savas vajadzības,pēc tam šī sāka kustēties,bet pie otrā pakāpiena saprata,ka vēl nedaudz vajag un turpināja tecināt :D. Smaķele tai alā ar nebija no patīkamākajām un visas tās viņu izdarības radīja tādu sajūtu,ka tūlīt kādu upurēs dieviem.Kad devāmies prom sāka jau tumst,tumsā tā statuja izskatījās labi.Atpakaļ braucot iekāpām vilcienā,sēžam vagonā,bet mani nomāc tāda jocīga sajūta,skatoties apkārt un ieraugot uzrakstu viss bija skaidrs"tikai sievietēm",šitādu musturu nebiju redzējis :),bet nejutos traucēts :D.Atgriežoties uz Petalinga ielas ieturējām garšīgas vakariņas ēstuvē,kas līdzinājās lielai netīrai ēdnīcai,bet man tur ļoti patika smile .Tad arī bija laiks uz dusu.Jāuzņem spēki nākošai dienai.

Pievienotie faili: 6526840.jpg (71.9 Kb)

tetuDatums: Trešdiena, 11.01.2012, 12:36 | Ziņojums # 2
Ierindnieks
Otro dienu Kuala Lumpurā bija paredzēts veltīt parku apmeklējumiem.Tā kā tie atrodās pilsētas daļā uz kuru nebrauc monorails,uz turieni nolēmām doties kājām.No Petalinga ielas tas varēja būt km 2 ne vairāk.Pa ceļam uz parkiem iznāca aplūkot simtgadīgo dzelzceļa staciju.Pirmais ko apmeklējām bija tauriņu parks,nebija slikts,bet pamazs smile Tālāk izstaigājām tuvumā esošo parku,kur varēja apskatīt stirniņas un pabarot,parkā atradas arī ūdenskrātuves pa kurām varēja pabraukāt ar laivām.Tad bija pienacis arī laiks apmeklēt vienu no lielākajiem pasaulē putnu parkiem,kas atrodas zem atklātas debess.Tas bija kaut kas skaists un vienreizējs,iesaku apmeklēt katram ,kas brauc uz Kualu Lumpuru.Bija iespēja gan putniņus pabarot,gan paturēt uz rokām :).Vairākas reizes dienā tur notiek arī putnu šovs,kur pārsvarā dalību ņem papagaiļi,laikus gan neatceros,bet tie ir uzrakstīti programmiņās ko izsniedz pērkot biļetes.Pēc šī parka vēl apmeklējām dāliju parku,tas atradās netālu no putnu parka un varētu teikt viena no augstākajām vietām.No turienes varēja pārredzēt visu pilsētu,arī slavenos torņus.Tad arī dienas misiju bijām izpildījuši un caur central marketu devāmies uz mūsu Petalinga ielu.

Pievienotie faili: 7361449.jpg (66.3 Kb)

PūpolīteDatums: Trešdiena, 11.01.2012, 13:36 | Ziņojums # 3
Seržants
Ieraksti: 27
Reputācija: 1
Un kādas ir biļešu cenas šajos parkos?

tetuDatums: Ceturtdiena, 12.01.2012, 00:31 | Ziņojums # 4
Ierindnieks
Putnu parks smile 48 RM no deguna,tauriņu parks 18 RM.Pārējais bezmaksas. smile

tetuDatums: Ceturtdiena, 12.01.2012, 00:36 | Ziņojums # 5
Ierindnieks
Meklējot kādas bija cenas,(jo protams kā ar mani tas ir,ka es neko neatceros smile )uzdūros normalai lapai kur var pasmelties informāciju Malaizijas apmeklējumam.http://www.malaysiasite.nl/kleng.htm

tetuDatums: Ceturtdiena, 12.01.2012, 00:37 | Ziņojums # 6
Ierindnieks
Penanga

Penangā iebraucām agri no rīta no Kualalumpuras ar Airasia lidmašīnu,biļetes cenu neatceros,bet diži no istabas čību cenas neatšķīrās :D.Lidostā nopirku busa pasi par 30 RM,tā ir domāta septiņām dienām neierobežotam skaitam braucienu ar Rapid busiem.Maršrutus un visu pārējo informāciju varat apskatīt šeit http://www.rapidpg.com.my/journey-planner/route-maps/.Braucot ar šiem autobusiem ir jāzina nosaukt vieta kur gribat izkāpt,jo bez komandas viņš nekur neapstājas,arī pieturās ne ja nav pasažieru.Iekāpt šajos busos var jebkurā vietā,nav obligāti jābūt pieturai,tikai ir jāpaceļ roka,arī stāvot pieturā.Pirmo reizi to nezinājām,autobus pabrauca garām kā tukšai vietai biggrin Busa pase uz divām dienām principā nekādu ieguvumu nedod,vienīgi atkrīt problēma ar monētām,jo tās ir jāmet automātā,šoferis nekādu naudu nemaina un atlikumus neizdod.Viesnīca kura apmetamies saucās Hydro hotel,par divām naktīm samaksājām 21 Ls ar brokastīm,autobus piestāj varētu teikt pie pašām durvīm smile Iekārtojums kā jau nākas marmors,strūklakas ,baseins biggrin Baseinā vienīgi sievietēm atļauts peldēties tikai ūdenslīdēju kombinezonos biggrin :D No apskates objektiem apmeklējām pāris tempļus(nosaukumos neiegrimšu),vecpilsētu pa kuru izvadāja rikša,saņemot par divu stundu braucienu 20 RM.Saprotams bija arī pauzītes,kad viņš mūs iestūma kādā dievnamā vai muzejā.Ļoti skaists bija taureņu parks(daudz skaistāks par Kualalumpurā redzēto).Garšvielu parks kā jau garšvielu parks,rīta pastaigai derēja.Runājot par ēšanu vis labāk man patika ja nemaldos pieturā Bora bora liela ēstuve kurai garām nevar paiet,vispār vakarā tur dzīve sit augstu vilni,tirdzniecība un ēšana izvēle lielā.No mūsu viesnīcas bija jābrauc kādas divas pieturas.Pirmajā vakarā ēdām George towna,nepatika man ne cena ne kvalitātē.Informāciju par apskates objektiem es smēlos šeit http://www.penang.ws/penang-attractions/.Laiks ko veltīt Penangas apskatei trīs dienas ir pilnīgi pietiekošs,mums pietika ar divām.Penanga ir pilnīgs pretstats Langkawi salai,apdzīvotība ir nesalīdzināmi lielāka,mazāk dabas vairāk ēkas,līdzvērtīgs Kualalumpuras apmeklējumam(tas ir mans iespaids).

Pievienotie faili: 1655387.jpg (78.1 Kb)

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 12.01.2012, 00:37 | Ziņojums # 7
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Paldies par aprakstu. Zināšu kā Penangā lietot sabiedrisko transportu. Noderīgi. To busa pasi iekāpjot autobusā jāuzrāda šoferītim?

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

tetuDatums: Ceturtdiena, 12.01.2012, 00:37 | Ziņojums # 8
Ierindnieks
Jā. wink

tetuDatums: Svētdiena, 22.01.2012, 17:54 | Ziņojums # 9
Ierindnieks
Taman Negara nacionālā parka apmeklējums

Ceļojums sākās no Kuala lumpuras centra no Swiss hoteļa.Mes jau ieprieks bijam nopirkuši pilno paketi uz četrām dienām un trīs naktīm,cena bija 400 Ls uz diviem.Cenā bija iekļauts viss,pārbraucieni,ēšana,ekskursijas un mājele uz diviem.Gan jau var izbraukt to pasākumu lētāk,bet šī bija tā reize kad negribējās saspringt.Kādas divas trīs stundas pavadījām ceļā uz Kualu temblingu.Tur ieturējām pusdienas un tad mūs gide divatā aizveda uz sikspārņu apdzīvotajām alām,no turienes jau devāmies uz Taman negar dabas parku.Rezervāts no pārējās civilizācijas robežojas ar upi.Pārbrauciens uz pretējo krastu ar laivu maksāja 1 RM.Apmeklējot šo parku es ieteiktu ņemt viesnīcu parka pusē,pa teritoriju staigā visādi zvēreļi un patīkamāka apkārtējā vide smile Vienīgi,ka šajā gadījumā nekādi par lēto naudu nevar izšmaukt.No ekskursijām var iztikt bez nakts pastaigas pa džungļiem un nakts safari,jo šajos pasākumos nekas interesantāks par skudrām,tārpiem un pūci nebija,vienīgi pats plezīrs.Stāsti jau gan bija vareni par ziloņiem un tīģeriem,kas mēdz gadīties biggrin Pārējās ekskursijas gan vajadzētu apmeklēt,pastaiga pa džungļiem kāpjot kalnainās virsotnēs,gājiens pa laipām,kas iekārtas kokos,brauciens pie vietējiem aborigēniem,tie gan stipri pēc savas dzīves stila līdzinās čigāniem,kas dzīvo taboros.Skaists bija brauciens pa upi uz ūdenskritumu,zem kura izveidojušies dabas veidoti džakuzi smile Noslēgums bija trīs stundu brauciens pa upi uz ciematu kur gaidīja autobus.Cits vēroja dabas ainavas,cits laidās saldā miegā.Ekskursijas uz vietas maksā to pašu,kas rakstīts vairākās mājas lapās,takā uz tām ieekanomēt nevarēs.

Pievienotie faili: 2204683.jpg (84.2 Kb)

DuujaxDatums: Svētdiena, 22.01.2012, 21:19 | Ziņojums # 10
Ierindnieks
Ieraksti: 2
Reputācija: 0
Katram laikam savi iespaidi - mums, savukārt, nakts safari patika, kaut gan, protams, neticējām, ka ko dižu no zvēriem ieraudzīsim. Varbūt tas, ka mums bija ļoti jauks gids un atpakaļceļā pārsteida tropu lietus, šis nakts izbrauciens labā kompānijā mums patika!
Savukārt galīgi nevilināja (un to arī neizdarījām) brauciens lūkoties uz aborigēniem (kaut kā jocīgi, braukt lūkoties dzīvus cilvēkus kā muzeja eksponātus) un krokodilu medības...

tetuDatums: Pirmdiena, 23.01.2012, 12:14 | Ziņojums # 11
Ierindnieks
Es jau teicu,ka pats brauciens jau bija jautrs,tikai tie zvēreļi nebija biggrin .Krokodilu medības ir vienkārši brauciens pa ūdens krācēm un simtprocentīga apliešana ar ūdeni biggrin ,nav nekādi krokodili.Gala punktā piestāj pludmalītē kur var izpeldēties.

Forums » Malaizija, Singapūra un Bruneja » Atsauksmes un atskaites » Mani iespaidi par Malaiziju
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2023