Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II – Malaizija
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 19.07.2017, 10:06 | Ziņojums # 1 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Kopējais ceļojuma plāns un izmaksas foruma sadaļā pa šo saiti: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II Atskaite par Vjetnamu ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Vjetnama Atskaite par Filipīnām ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Filipīnas Atskaite par Ukrainu ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Ukraina Atskaite par Taizemi ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Taizeme
Jāsāk ar to, kāpēc tieši Malaizija bija mana izvēle uz pāris dienām pametot Filipīnas? Pamatojums visai vienkāršs un triviāls, Malaizijā nav nepieciešama vīza. Tas ir milzīgs pluss. Ir arī mīnusi. Pārsvarā naktsmītnes Malaizijā ir dārgākas nekā citās vietās Āzijā. Man izdevās atrast naktsmītnes par ļoti sakarīgām naudiņām. Budžeta klases vienvietīgs numurs viesnīcā "Ganang Rest House" par 3 naktīm man izmaksāja tikai 18 EUR. Rezervēju izmantojot "booking.com" sistēmu. Taisnības labad jāpiebilst, ka bez gultas un ventilatora istabā vairs nekā nebija. Bet man arī neko vairāk nevajadzēja. Otrs mīnus, ka naktsmājas atrodas patālu no Kota Kinabalu centra. Savukārt pluss, ka gar viesnīcu kursē sabiedriskais minibuss, kurš par tīrām kapeikām (1,5 RM aptuveni 0,20 EUR) nogādā pasažierus pilsētas centrā. Slikti tikai, ka samērā agri šis pasākums beidzas, pēdējais minibuss no centra atiet aptuveni 20:00. Bet atcerēsimies, ka Malaizija ir musulmaņu valsts un nekādas nakts izklaides šeit nav ieplānotas. Biju jau bijis vairākas reizes Kota Kinabalu iepriekš un tāpēc ar lielu nepacietību gaidīju atkalredzēšanos ar šīm vietām.
Aviokompānijas "Cebu Pacific Air" ļotene nosēdās Kota Kinabalu 1:30 naktī. Biju jau laicīgi brīdinājis hoteļa īpašnieku par savu vēlo ierašanos. Hotelis no lidostas atrodas nedaudz vairāk nekā 2 km attālumā. Kurš tad par šādu niecīgu attālumu ņems taksi, it sevišķi nakts laikā, kad ir pietiekoši dzestrs un nav pārāk karsti. Tā arī vadoties pēc mana telefona GPS, raitā solītī, nekur pārāk nesteidzoties aizčīboju līdz manām naktsmītnēm. Naktsmītņu saimnieku nācās modināt ilgu laiku, bija krietni iesnaudies, laikam bija smagi strādājis iepriekšējā dienā. Tika ierādīta mana istabiņa un varēju likties slīpi, pats biju nedaudz saguris no šī vēlā ceļojuma.
Nākamā rītā, nekur nesteidzoties, tiek pagatavota rīta kafija. Viss nepieciešamais virtuves, trauku, elektriskās tējkannas, kafijas vai tējas izskatā naktsmītnēs ir. Laiks doties uz centru un apskatīties, kas pa šo laiku mainījies.
Pirmā un galvenā izmaiņa ir saistīta ar autobusu termināli. Nav viņš vairs vecajā vietā. Pārējais ir palicis dzelžaini pa vecam. It kā būtu aizbraucis kādu nedēļu atpakaļ un tagad atgriezies.
Pirmais darbs ar kājām cauri visai Kota Kinabalu līdz "Jesselton ferry terminal". Šeit arī nekas nav mainījies. Viss pa vecam, pat cenas uz "Tunku Abdul Rahman National Park" ir palikušas iepriekšējās. Apskaužama stabilitāte.

Tāpat arī tirgus ir vecajā vietā. Āzijas tirgi ir mana vājība, nevaru mierīgi paiet viņiem garām. Obligāti jāiet un jāpaskatās, pat ja man neko tirgū nevajag. It sevišķi mani piesaista zivju tirgi. Zivju bagātība šajā tirgū ir neizsmeļama. Zivju sugas un izmēri visām gaumēm un vēlmēm, parastas un krāsainas, krabīši, krabji un tīģergarneles. Šeit ir atrodams pilnīgi viss. Uzmanību piesaista arī zivju pārdevēji, ar savām skaļajām balsīm piedāvājot savu preci. Forši, man patīk.

Un viss tas pats, tikai kustīgā bildē... mēģiniet izjust manas foršās emocijas.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 21.07.2017, 10:28 | Ziņojums # 2 |
 Ģenerālisimuss
| Vakar pusē gājiens uz Filipīniešu tirgu, tas pat nav gājiens, to var pielīdzināt svētceļojumam. Tādas gastronomiskās izvirtības par tik sakarīgām cenām sen nekur netiku redzējis. Filipīnās izvēle paknapāka un cenas jūtami augstākas uz jūras veltēm. Katru vakaru ar apskaužamu regularitāti ierados šajā tirgū baudīt dažādā veidā svaigi pagatavotas zivtiņas.
Izvēle ir ļoti plaša, pērkat zivi un tālāk izvēlaties kādā veidā zivtiņu pagatavos. Pagatavošana jau ir iekļauta cenā.
Bildē ir redzams buklets, kurā norādīti dažādi zivju pagatavošanas veidi. Atliek tikai iedurt ar pirkstu attiecīgā bildē un kā uz burvju mājiena sagaidīsiet savu zivtiņu pēc neilga brīža tieši šādā veidā.

Paliela zivtiņa maksa aptuveni 25 rentgenus. Lielums tāds, ka man pēc vakariņām ir kārtīga sāta sajūta. Katru vakaru baudīju. Bildē speciāli blakus šķiltavas, lai var saprast, cik liela tā zivs bija.

Citas vakariņas:

Vēl izvēles iespējas:

Vārdu sakot pagatavos Jums šeit visu ko šeit nopirksiet. Pagatavos ātri un garšīgi. Būsiet Kota Kinabalu, noteikti apmeklējiet šo vietu.
Ieskatam neliels video, kā tiek gatavots, kāda ir izvēle.... Uzmanību pievērsiet super milzīgajam lobsterim, kurš vientuļi gaida savu pircēju. Tāpat varat apkārt redzēt cita veida ēdamo, ja nu kādam nepatīk svaigas jūras veltes... mhmhmh.... tādi arī ir? 
Visā visumā Filipīniešu tirgus pa šo laiku ir krietni paplašinājies. Tātad pieprasījums ir. Bet ir arī milzīgs piedāvājums, kas neļauj cenām neadekvāti kāpt. Korejieši masveidā līdz šejienei vēl nav tikuši. Un tas nevar nepriecēt.
Vēl tirgū darbojas melnais tirgus. Tiek pārdodas lētās kontrabandas cigaretes no Labuan salas. Gluži kā pie mums tirgū.. hehehehehe. Kārtējais pierādījums, ka cīņa ar pirmās nepieciešamības kontrabandas precēm ir līdzvērtīga cīņai ar "vējdzirnavām". Būtu labāk padomājuši, kā vieglāk un vairāk varētu iekasēt akcīzi šādām precēm. Bet tas nav viegli, jo tad Excel ir jāizmet atkritumu tvertnē, kas atkal savukārt nav iespējams. Tas ir mūsu ministru galvenais darba rīks. Bet ja būtu padomājuši ar galvu, nevis ar Excel, tad saprastu, ka ja mums būtu lētākas akcīzes preces kā kaimiņiem, tad pirmkārt visi pirktu smēķus veikalā un rātni maksātu akcīzi, otrs visa Eiropa pirktu smēķus pie mums un akcīzes ieņēmumu būtu grandiozi. Tagad mēs pārsvarā pildām Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas akcīzes ieņēmumu plānu. Ehhhh, bet tā tāda neliela atkāpe no tēmas.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 21.07.2017, 11:18 | Ziņojums # 3 |
 Ģenerālisimuss
| Tā arī tika pavadītas šīs trīs dienas Kota Kinabalu. Bija pienācis laiks atkal doties atpakaļ uz Filipīnām. Lidoju atpakaļ atkal ar aviokompāniju "Cebu Pacific Air". Reiss bija 10.janvāra 2:15 no rīta. Pa dienu jau biju izrakstījies no savām naktsmītnēm un aizbraucis uz centru vēl paēst garšīgās zivtiņas. Kaut kur ap pulksten 20:00 biju jau lidostā. Nācās ilgu laiku nīkt šeit. Īsti darīt šeit nav ko.

Bet tad jau arī sākās čekošanās. Šai čekošanās reizei biju gatavojies rūpīgi. Kā mēs zinām, tad bez vīzas varam uzturēties Filipīnās 30 dienas, bet manos plānos ir uzturēties šeit gandrīz 2 mēnešus. Aviokompānijas nesēdina uz borta, un Filipīnas Imigrācijas darbinieki nespiež zīmogu pasē, ja tev nav atpakaļceļa biļetes atļauto 30 dienu laikā. Vienkāršākais variants ir nopirkt kādu vislētāko biļeti lidojumam prom no Filipīnām pirms 30 dienu termiņa beigām. Man kaut kā šis variants neuzrunāja, lieki izmesta nauda. Es saprotu, ka nauda visdrīzāk nebūtu liela, bet man nepatika pats princips. Es izvēlējos citu variantu. Es vienkārši noviltoju nepieciešamo biļeti. Šajā gadījumā ir jābūt uzmanīgiem, ja lidojiet ar "Cebu Pacific Air" (kā manā gadījumā), tad nedrīkst viltot šīs pašas aviokompānijas biļeti. Viņi var to viegli izčekot. Es viltoju aviokompānijas "Air Asia" biļeti. Viss izdevās bez jebkādām problēmām. Vēlāk šo pašu biļeti uzrādīju arī Filipīnu Imigrācijas darbiniekam. Arī viss bez problēmām, dabūju pasē atļauju uzturēties 30 dienas Filipīnās.
Viss, ko es Jums nupat kā izstāstīju ir tikai zināšanai. Bet, ja Jūs vēlaties to atkārtot, tad Jums ir jāsaprot, ka dariet to visu pilnīgi uz savu atbildību. Ja Jums nav pārliecības, ka pratīsiet nevainojami noviltot biļeti un nemandrāžēsiet čekojoties iekšā, vai dodoties pie Imigrācijas darbinieka, tad labāk nemaz nemēģiniet. Tas nav tā vērts. 
Lai cik dīvaini tas arī neliktos, ļotene pacēlās gaisā precīzi atbilstoši grafikam. Nedaudz izdevās pasnaust lidojot. Nedaudz pāri 4:00 no rīta jau sēdāmies Manilas lidostas trešajā terminālī. Viss, esmu atpakaļ Filipīnās.
[END]
|
|
| |
|