Otrdiena, 07.07.2020, 03:43
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Latviešu kunģim piemērots ēdiens Pataijā - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Kurkulis  
Forums » Taizeme » Bāri, restorāni, kafeinīcas, šopings, nakts dzīve » Latviešu kunģim piemērots ēdiens Pataijā
Latviešu kunģim piemērots ēdiens Pataijā
MelnaisDatums: Trešdiena, 13.10.2010, 10:37 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2277
Statuss: Offline
Neliels padoms tiem ceļotājiem, kuri patreizējā brīdī atrodas brīnišķīgajā un varonīgajā pilsētā Pataijā.
Āzijā jau esam pavadījuši kādu mēnesi un gardie taiešu ēdieni Tam Yam un Pad Thai (un citi) sāk jau nedaudz apnikt. Rodas vēlme pēc kārtīga, mājīga, latviešu kunģim piemērota ēdiena. Rodas jautājums, kur to visu dabūt labā kvalitātē un pa sakarīgām naudiņām? Atbilde ir vienkārša. Dodamies uz lielveikalu "TOPS", kurš izvietots uz Second Road un Central Road stūra. Atrast ir pavisam viegli. Tālāk neliela instrukcija:

Kad esam klāt, droši dodamies iekšā. Dodamies uz pašapkalpošanās nodaļu. Dodamies dziļāk, līdz vietai kur vīri baltos halātos cep un vāra. No šejienes arī sākam savu izvēli. Izvēle ir milzīga. Daudz un dažādas svaigas zivis, svaigas tīģergarneles, citas jūras veltes. Tālāk seko svaiga gaļa. Gaļa visāda: cūka, aita, vista, liellops. Gan karbonādes, gan filejas, gan gabaliņi ar speķīti, gan bez viņa. Tas viss glīti sapakots un salikts pa plauktiņiem. Var arī palūgt, lai sasver atsevišķi, tik cik vajag. Vēl ir milzīga picu izvēle, bet tas lai paliek tiem makaroņikiem. Mēs takšu esam latvieši un mums garšo riktīga gaļa ar speķi un alu. Piedevām tas viss trīsreiz lētāk kā kafejnīcās. Tātad izvēlamies, ko ēdīsim un cik ēdīsim. Var paņemt nedaudz garnelītes, nedaudz vistiņas un nedaudz cūciņas ar speķīti. Ar to visu dodamies pie pavāriem. Atdodam savus gardumus viņiem un izstāstām, kā mēs vēlamies, lai mūsu gardumus pagatavo. Cep, vāra, vāra eļļā, grilē. Par pagatavošanu nav jāmaksā. Kad pasūtījums ir pieņemts pavāri noplēš rēķinus no iepakojuma un atdod mums, bet paši sāk gatavot.
Kad pasūtījums ir pieņemts, mums ir minūtes divdesmit laika. Dodamies uz salātu galdu, iesveram sagrieztus tomātus, gurķus un ko vēl vēlamies. Pieejam pie piena produktu galda un sev par lielu brīnumu tur ieraugam krējumu (nekur citur veikalos Taizemē es krējumu netiku redzējis). Ņemam krējumu, ar ko sajaukt tikko iesvērtos salātus. Ņemam sviestu, ko smērēt uz maizes. Ja ir vēlme var paņemt arī pienu, bet ja nē, tad blakus ir alkoholisko dzērienu plaukts. Ņemam pa lielajai "Chang" alus pudelei. Tālāk dodamies pie maizes plaukta. Tur tikko svaigi cepta, silta, mīksta franču maize. Nu pietrūkst jau protams ritīgas rupjmaizes, bet arī franču maize atgādina par mājām. Ar visu to dodamies pie kases un samaksājam ieskaitot pavāru noplēstos rēķinus. Kad esam samaksājuši, ar čekiem dodamies atpakaļ pie pavāriem. Tur jau mūsu gaļiņa un garnelītes gardi smaržo. Viņas tiek iepakotas glītās šālītēs un klāt vēl tiek iedotas burciņas ar mērcīti. Ja ar to ir pa maz var vēl pasūtīt arī ceptus kartupeļus vecmāmiņas gaumē.
Var ēst uz vietas. Tam ir paredzēti galdi nodaļas vidū, ar nelielu karošu, dakšiņu un nažu izvēli. Ja izvēlamies ēst uz vietas, pēc maltītes ir iespēja nogaršot īstu, melnu kafiju ar tipisku rietumu kūciņu.
Var doties un ēst arī mājās. Mēs darījām gan tā, gan tā. Veikalā parasti ir samērā daudz farangu. Tie, kuri ilgi ir uzturējušies Taizemē un ilgojās pēc rietumu ēdienu vērtībām.

Daži piemēri:

Nu dikti garda zivtiņa, ar maizīti un sviestiņu:

Tālāk cūciņas karbonāde un cūciņa ar speķīti, vecmāmiņas kartupeļi, pieniņš, krējumiņš, maizīte un sviestiņš:

Pievienotie faili: 0551411.jpg(79.3 Kb) · 1030440.jpg(57.7 Kb)


Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
 
Forums » Taizeme » Bāri, restorāni, kafeinīcas, šopings, nakts dzīve » Latviešu kunģim piemērots ēdiens Pataijā
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:


Copyright MyCorp © 2020