Ceturtdiena, 30.03.2023, 06:27
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Kas garšīgs Taizemē? - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Kurkulis  
Forums » Taizeme » Bāri, restorāni, kafeinīcas, šopings, nakts dzīve » Kas garšīgs Taizemē?
Kas garšīgs Taizemē?
MelnaisDatums: Otrdiena, 03.08.2010, 20:40 | Ziņojums # 1
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Taizemes apciemojuma laikā tiku pie vienas labas, treknas, baltās rīsa žurkas. Tas bija brauciena laikā uz Ajutaju. Piestājām pie viena rīsu lauka. Rīsu lauka malā pie makašņicas onka tirgo jauki nogrilētas žurciņas ar visām astēm. Mēli var norīt. Maksā kapeikas. Nopirkām un noēdām gardu muti. Žurka garšo kā kaut kas pa vidu starp vistu un trusi. Rekomendēju.

Gardi gan.

Savukārt Čiang Rai tikām pie bambusa tārpiem. Tārpiņi balti un trekni (kamēr dzīvi), dzīvo bambusu jaunaudzēs. Tiek novārīti eļļiņā un zacenīte pie aliņa pa pirmo.

Dārgi gan, salīdzinoši ar žurkām. Žurkām vismaz gaļa bija, te tikai proteīni. yes

Pievienotie faili: 9345816.jpg (66.0 Kb) · 7652808.jpg (69.5 Kb) · 6945570.jpg (57.1 Kb) · 1492668.jpg (59.3 Kb)


Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
 
MelnaisDatums: Otrdiena, 03.08.2010, 20:53 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Turpinām delikatešu apskatu. Saviesīgs vakars Čiang Rai. Pilsētas placī kaut kādi svētki. Tautas kolektīvi dzied dziesmas uz estrādes dejo meitenes. Mēs sēžam pie galdiem un mielojamies ar gardumiem, kurus var dabūt kioskiņos. Maksā 30 Bat un tiek uzjaukts jauks asortī no milzīga izmēra tarakāna, sienāžiem un vabolēm. Pie Taizemiešu ruma "Sang Som" tīri neko.

Nu un tas jau ir krokodīlu fermā. Nu jāpagaršo bija krokodīls. Paņēmām krokodīla zupiņu un ragū. Garšo pēc krokodīla (kaut kas līdzīgs trusim, tā pati baltā gaļa).

Nav tik labi kā žurks, bet ēst var.

Pievienotie faili: 0429055.jpg (42.7 Kb) · 6235486.jpg (79.0 Kb) · 8883785.jpg (53.7 Kb) · 3587903.jpg (55.5 Kb)


Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
 
KurkulisDatums: Trešdiena, 04.08.2010, 16:44 | Ziņojums # 3
Ģenerālmajors
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 312
Reputācija: 5
Statuss: Offline
Protams tas nav tik ekskluzīvi kā žurki, bet ne mazāk gardi. Vistiņas apceptas eļā. Lēti un sātīgi. v

Pievienotie faili: 5430121.jpg (95.1 Kb)


Ja tu visu saproti, tas nozīmē, ka tev visu nesaka.
 
andrianDatums: Trešdiena, 04.08.2010, 18:22 | Ziņojums # 4
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Statuss: Offline
no augšminētajiem kustoņiem ēdis(apzināti) smile esmu tikai vistu
mans favorīts ir durians, iegaršojās biggrin

bet ja neiet runa par eksotikām, bet pazīstamu ēdienu, tikai tajiešu gaumē, tad super pankūkas no pārvietojamām virtuvītēm!!!!

Pievienotie faili: 6499410.jpg (70.6 Kb)


ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

Ziņojums rediģēts andrian - Trešdiena, 04.08.2010, 18:31
 
MelnaisDatums: Ceturtdiena, 05.08.2010, 14:07 | Ziņojums # 5
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Jā augļu auglis durians. Garšo jau vēl neko, bet nu tas smacinieks (man jau patīk, nepatīk tiem pārējiem), ieeja ar šo augli sabiedriskās vietās stingri noliegta.

No duriāna tiek gatavotas arī brīnišķīgas konfektes (konfekšu konfektes). Ideāls suvenīrs mājās vešanai, draugu un paziņu cienāšanai. Pieklājīgākie vienkārši paklusēs un klusām izspļaus to konfekti, bet no pārējiem uzzināsiet visu par sevi un par to duriānu.... fool Konfektīte garšo pēc benzīna un ceptu sīpolu sajaukuma.

Bildītē trīs konfektes. Tai pirmai sarkanai var nepievērst uzmanību, tā ir mūsu pašu šokolādes konfekte nolikta mērogam. Lai būtu skaidrs tās burvju konfektītes patiesais izmērs. Tātad tā super duriāna konfekte ir tā gaišā, pa vidu:

Jāpērk ir tieši šitās. Ir vēl lielākas un savādākos papīrīšos, tās nav tik gardas! Nu un tā melnā ar nav nemaz peļama, garšo pēc darvas. Patiks lielākai daļai mājāpalicēju. yes

Pievienotie faili: 7121503.jpg (22.7 Kb)


Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
 
MelnaisDatums: Sestdiena, 07.08.2010, 11:19 | Ziņojums # 6
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Lieldienu rīts Čiang Mai.

Kāds Lieldienu rīts bez Lieldienu olām?

Tad nu mēs viņas arī no rīta iegādājāmies. Tās baltās olas jau nopirkām vārītas, brūnās paši novārījām, bet nu tās rozā izrādījās novārīti vanckarīši. Es pat vienu apēdu. Gardi. Visiem mēģināt! prof

Pievienotie faili: 8664715.jpg (66.2 Kb) · 3976537.jpg (36.8 Kb) · 4245099.jpg (20.5 Kb)


Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
 
MelnaisDatums: Sestdiena, 07.08.2010, 14:33 | Ziņojums # 7
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Viss slavenākā no Taizemes zupām!

Jebkurš ceļotājs Taizemē ir noteikti nogaršojis šo burvju zupiņu Tom Yam un atgriežoties mājās ar nostaļģiju atcerējies un vēlējies viņu pagatavot Latvijas apstākļos. Sāksim ar to ka nosaukums Tom Yam ietver daudz un dažādas zupiņas. Mūs droši vien interesē tā kura ir ar garnelītēm. Šī zupiņa saucas Tom Yam Kung. Katrā no Taizemes reģioniem ir sava recepte zupiņas pagatavošanā. Nemainās tikai viens, viņa vienmēr ir samērā asa un farangu rīklītēm neierasta. Kā variants pasūtot šādu zupiņu ir laicīgi brīdināt un teikt "low spicy". Es tomērt rekomendēju teikt "thai spicy" un Jūs redzēsiet kādā smaidā izplūst apkalpojošais peronāls. Simpātijas un apkalpošanas līmenis mainās uz pozitīvo pusi. Pie asiem ēdieniem vairums cilvēku pierod nedēļas laikā. Tikai tā ir iespēja izbaudīt šīs garšīgas zupiņas visas gastronomiskās nianses, nevis baudīt kaut kādu traukūdeni. Stiprumu taieši regulē ar rīsiem, ja kož rīklē paņem sauju rīsu un viss būs OK. Vēl palīdz stiprs alkohols kā rums, degvīns vai viskijs. Ūdens un alus šajā situācijā ir pilnīgi nelietderīgs un nevajadzīgs, tas nepalīdzēs.

Pateicoties tam ka būdams Taizemē aizsūtīju uz kuching kursiem Melno Princesi varu ar Jums padalīties ar šīs burvīgās zupiņas pagatavošanas receptēm. Tādad recepte (porcija diviem cilvēkiem) :

- 10 - 15 garnelītes, vēlams ar visu čaulu;
- 5 - 6 galangala ripiņas;
- 2 - 3 citronzāles stiebrus;
- 3 - 4 laima lapas;
- 2 - 3 glāzes ūdens;
- 1 tējkarote čillī pastas;
- 1 - 2 tējkarotes zivju mērces;
- izspiežam sulu no diviem laima augļiem;
- pustasi sagrieztu sēņu;
- pustasi sagrieztu tomātu;
- 1 - 2 čillī pipari;
- 2 - 3 koriandra lapiņas

Kur Latvijā atrast tādas lietas kā galangals, citronzāle. Tādu savītušu citronzāli dažreiz esmu redzējis Stokmanā. Galangalu nēsmu redzējis vispār. Pats no Taizemes esmu atvedis un lietoju kaltētu galangalu un citronzāli. Protams ka nav tas, bet ko darīt!? Galangals ir līdzīgs mūsu ingveram (vizuāli pilnīgi precīzi). Taizemes kulinārijas guru gan kategoriski neiesaka galangalu aizvietot ar ingveru. Tās esot pavisam dažādas lietas. Nu man jau liekas ka bezizejas situācijā tomērt var. Sēnītes var būt šampinjoni. Koriandra vietā var izmantot pētersīli. Vēl Taizemē pārdodas visos veikalos 7eleven, BIg C un citos zupiņas koncentrātus. Tur jau viss ir gatavs. Atver un pievieno tikai zaļumus un garneles. Es tādus sapirkos un lietoju, man patīk.

Pagatavošana, kā jau visus Taizemes ēdienus, daudz laika neaizņem.

1. ievietojam galangalu, citronzāli un laima lapas ūdenī;
2. gaidām līdz ūdens sāk vārīties;
3. pievienojam garneles, sēnes un tomātus;
4. vārām trīs minūtes;
5. pievienojam zivju mērci, čilli piparus, čilli pastu, laima sulu un korindra lapas. Samaisām;
6. zupa gatava.

Taizemē, ja zupiņa tiek pasūtīta divām personām, tā tiek pasniegta smukā katliņā. Katliņam apakšā kuras uguntiņa un uztur zupiņu nepieciešamajā temperatūrā. No katliņa ar varen smuku kausiņu lejam zupiņu un garnelītes savā traucinā. Ņemam tik pat glītas karotītes un ķeramies pie ēšanas.

Tā tas izskatās Chang saliņā:

Kā jau teicu katrā Taizemes reģionā tas notiek savādāk. Šādi tas izskatās Taizemes dienvidos. Nu tai zupiņā mazo garnelīsu vietā tika ielikti milzīgi jūras mošķi. Bija labi:

Ja jau runa sākās par garnelītēm tad pielikšu arī bildītes no burvīgi lielām un garšīgām tīģergarnelītēm kuras mums pasniedza Songhlā.
Tā viņas tika gatavotas:

Un tā jau gatavas lietošanai. Fantastiski labi (ar nostaļģiju atceros un skaitu dienas kad atkal tikšu līdzīgām lietām klāt):

Pievienotie faili: 0199471.jpg (54.8 Kb) · 9249147.jpg (68.2 Kb) · 8953137.jpg (60.3 Kb) · 0204089.jpg (80.1 Kb)


Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
 
KALEVSDatums: Sestdiena, 24.08.2013, 15:08 | Ziņojums # 8
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 4
Reputācija: 0
Statuss: Offline
Ieraksts dzēsts

Pārkāpti foruma lietošanas noteikumu III.sadaļas 3.punkts

Kādēļ viens un tas pats teksts tiek pāstots 4 tēmās. Papildus, neviena tēma neatbilst jautājuma jēgai.

Tiek izteikts aizrādījums! Pārlasiet lūdzu vēlreiz foruma lietošanas noteikumus:


http://www.melnais.com/forum/65-191-1

ANSISSMIRNOVS69
 
MelnaisDatums: Trešdiena, 29.05.2019, 14:37 | Ziņojums # 9
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
"Tam Yam Kung" pretendē uz iekļaušanu UNESCO mantojumu sarakstā.



Kā ziņo ziņu portāls “Bangkok Post”, tad mums visiem labi pazīstamā, neizsakāmi garšīgā taiešu zupa "Tam Yam Kung" pretendē uz iekļaušanu UNESCO pasaules kultūras mantojumu sarakstā. Taizemes Kultūras ministrija gatavo pieteikumu UNESCO par šīs asās zupas ar garnelēm (Tam Yam Kung) iekļaušanu kultūras mantojumu sarakstā. Visiem dokumentiem iesniegšanai ir jābūt gataviem līdz 2020.gada 31.martam.

Tulkojumā no taiešu valodas “Tom Yam” nozīmē “vārīti salāti”. Zupa sastāv no buljona, dārzeņiem, un ļoti precīza komplekta no augu saknītēm, zālītēm un specijām. Taizemē tiek gatavoti vairāki Tom Yam zupas paveidi. Zupa var būt ar vistu “Tom Yam Gai”, ar miksētiem jūras produktiem “Tom Yam Thale”, ar zivīm “Tom Yam Pla”. Daudz retāk šo zupu gatavo ar liellopu vai cūkgaļu. “Tam Yam” zupas buljonu ir iespējams pagatavot divos veidos – parastais buljons vai buljons kuram pievienots kokosriekstu piens. Pirmais variants Taizemē skaitās veselībai daudz labāks, jo kokosriekstu piens varot veicināt aptaukošanos. crazy

Taizemes virtuve pasaulē tiek uzskatīta par vienu no vislabāk sabalansētām virtuvēm pasaulē. Tā bauda milzīgu piekrišanu visā pasaulē.

Nu ko…. es pilnībā atbalstu šo lēmumu. Novēlu, lai viss ieplānotais Taizemes Kultūras ministrijai izdodas. Zupiņa tiešāk ir izcila. Kamēr rakstīju šo rakstu siekalas mutē saskrēja.


Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
 
StriķisDatums: Trešdiena, 29.05.2019, 22:11 | Ziņojums # 10
Apakšpulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 149
Reputācija: 6
Statuss: Offline
Zupa neapšaubāmi ir ĻOTI garšīga, tik nekādi nevaru saprast kādēļ daudzviet citronzāle tiek sagriezta nevis gareniski, bet smalkos gabaliņos. Tādu to nevar vienkārši izzvejot no zupas un nākas visu laiku spļaudīties. Citi pasniedzot garnelēm tik asti atstāj, bet citi garneles ar visām čaulām dod. Laima lapas arī reizēm sīkās driskās atrodamas. It kā jau sīkumi, bet baudīšanas prieku tas tomēr mazina, kad jālien ar rokam zupas šķīvī. Ir bijušas dažas reizes, kad puse bļodas paliek pāri ar neēdamām lietām. Mājās gatavojot es visu neēdamo izņemu pirms pasniegšanas.

Pievienotie faili: 0021358.jpg (36.4 Kb)


Ziņojums rediģēts Striķis - Trešdiena, 29.05.2019, 22:14
 
Forums » Taizeme » Bāri, restorāni, kafeinīcas, šopings, nakts dzīve » Kas garšīgs Taizemē?
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:


Copyright MyCorp © 2023