Ceturtdiena, 30.03.2023, 07:09
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Kas garšīgs Vjetnamā - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: MelnāPrincese  
Forums » Vjetnama un Kambodža » Bāri, restorāni, kafeinīcas, šopings, nakts dzīve » Kas garšīgs Vjetnamā
Kas garšīgs Vjetnamā
MelnāPrinceseDatums: Trešdiena, 14.03.2012, 13:38 | Ziņojums # 1
Seržants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 95
Reputācija: 3
Statuss: Offline
Atvērt foruma sadaļā šādu tēmu man pateica priekšā www.apollo.lv ieliktais rakstiņš par garšīgām žurkām.

"Vjetnamā Kanhnau ciems ir pazīstams kā vieta, kur ēd žurkas. Kādreiz žurkas ēda nabadzības dēļ, tagad žurkas ēd katra mēneša beigās, ievērojot mēness kalendāru. Žurkas ciematā ir tikpat izplatīta pārtika kā cūkas, govis, un cāļi. Kilograms žurku maksā apmēram 4 dolārus. Ciematā katru dienu pārdod apmēram 100 kg žurku."

Pati es žurkas esmu ēdusi Taizemē, bet, paskatoties uz krāšņajām Vjetnamas žurkām, siekalas saskrēja mutē. Tādi skaistulīši, tikpat kā mazas cūciņas. Ar to gastronomiskās izvirtības Vjetnamā nebeidzas. Hanojā ir iespējams apēst ceptu suni, apēst dzīvu čūsku un pamieloties ar gardām vardēm. Jāpiebilst, ka visas šīs delikateses ir dabūjamas Vjetnamas ziemeļos, līdz kurienei es vēl nēsmu tikusi. Melnais visu laiku sapņo par brīdi, kad būs Hanojā un pirmais darbs būs sameklēt ceptu suni.

Saigonā mēs tikām pie mīklā ceptām varžu kājiņām un kaltētas čūskas. Varžu kājiņas bija mahten gardas, ko nevarētu teikt par sakaltēto čūsku. Droši vien čūska jāēd tomēr būtu kamēr viņa vēl ir silta.

Varžu kājiņas mīklā

Kaltētā čūskiņa

Nu un slavenā Vjetnamiešu zupa - Pho

OzoDatums: Trešdiena, 14.03.2012, 22:35 | Ziņojums # 2
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 6
Reputācija: 0
Tos ceptos suņus Hanojā uz katra stūra nemaz tā netirgo. Īpaši speciāli arī nemeklējām, bet tā netīšām divu dienu laikā uziet neizdevās. Būtu patrāpijušies, varbūt arī nogaršotu. Mui Ne ēdām varžu kājiņas un krokodila fileju. Krokodils bija loti garšīgs, varžu kājiņas gan nelikās nekas īpašs. Pho zupiņa tomēr vislabākais no Vjetnamas ēdieniem, mēģināju mājās kaut ko līdzīgu uzvārīt, bet nekas prātīgs nesanāca, garšvielas vajadzēja pareizās Vjetnamā nopirkt.

Don't dream your life: live your dreams!

MelnaisDatums: Piektdiena, 16.03.2012, 11:11 | Ziņojums # 3
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Quote (Ozo)
Tos ceptos suņus Hanojā uz katra stūra nemaz tā netirgo.

Pareizi, uz katra stūra netirgo gan. Hanojā ir speciāls rajons, kas atrodas uz Nhat Tan ielas, Tây Hồ rajonā. Šajā rajonā ir daudz gardu suņu gaļas restorānu. Dzīvas čuskas savukārt ir iespējams nobaudīt no Hanojas netālu esošā Le Mat ciematā. icecream

Quote (Ozo)
Pho zupiņa tomēr vislabākais no Vjetnamas ēdieniem

Tik tiešām ļoti laba, garšīga un ļoti sātīga zupiņa. Gaļa nemaz netiek žēlota un pluss vēl tie superīgie zaļie salātiņi kuru pēc nepieciešamības saber tajā zupiņā iekšā. icecream

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Otrdiena, 15.01.2013, 13:17 | Ziņojums # 4
Ģenerālisimuss
Varu papildināt savu gastranomisko izvirtību klāstu. Klāt nācis sunītis. Tika notestēts Hanojā. Ļoti labs.

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 27.10.2016, 07:06 | Ziņojums # 5
Ģenerālisimuss
Šoreiz man noveicās suņa gaļu baudīt labākā un patīkamākā atmosfērā. Varēju redzēt sunīšus visā savā krāšņumā, grilētus un gatavus ēšanai. Var teikt visā savā krāšņumā.

Gaļa uz šķīvja bija ļoti daudz. Un bez alus nekādi nevar. Visu šķīvi notiesāt man nebija pa spēkam. Suņu gaļa šeit nav lēts prieks. Par šo porciju man nācās šķirties no 100 000 VND (4 EUR). Garšo tīri labi, tas pie noteikuma ja protiet atslēgt savas smadzenes no domas, ka ēdat suni. Viss ir vienkārši, no tā vienkārši ir jādistancējas un jāuztver to ka ēdat vienkārši gaļu.

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 27.10.2016, 07:15 | Ziņojums # 6
Ģenerālisimuss
Viens no viss lētākajiem variantiem ir ēst Vjetnamiešu tradicionālo zupiņu Pho ar rīsu nūdelēm un vistas, cūkas vai liellopu gaļiņu. Tā ir ļoti sātīga, gaļa zupiņā netiek žēlota, zupas šķīvis milzīgs. Man personīgi ar vienu šādi šķīvi pilnībā pietiek, vēders pieliets pilns. Parasti vēl klāt ņemu franču bageti. Tad laime ir pilnīga.

Dotajā gadījumā Pho ar vistas gaļu:

Pievienotie faili: 0175774.jpg (94.8 Kb)

Forums » Vjetnama un Kambodža » Bāri, restorāni, kafeinīcas, šopings, nakts dzīve » Kas garšīgs Vjetnamā
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2023