Skaidras naudas izņemšana no Filipīnu ATM
| |
Melnais | Datums: Svētdiena, 27.11.2016, 10:39 | Ziņojums # 1 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Ir notikušas izmaiņas skaidras naudas izņemšanā no Filipīnu ATM. Agrāk maksimālā naudas summa ko varējāt izņemt vienā reizē bija tikai 10 000 peso, tad tagad ir vairāki banku ATM kur varat izņemt vienā reizē vairāk kā 10 000 peso. Tā ir labā ziņa. Sliktā ziņa noslēdzas pie tā, ka ārzemniekam izņemot jebkuru summu no ATM ir jāmaksā 200 peso nodoklis. Tas nežēlīgi daudz, aptuveni 4 EUR. Par to tiekat brīdināt ATM termināļa monitorā, varat piekrist un varat atteikties. Tas ir neatkarīgi no Jūsu bankas komisijas. Šie 200 peso vienkārši tiek pieskaitīti klāt Jūsu izņemtajai summai. Piemēram, Jūs izņemat 10 000 peso, tad čekā būs redzams, ka esat izņēmuši 10 200 peso.
Papētot šo jautājumu noskaidroju, ka pa visām Filipīnām ir tikai vienas bankas ATM no kuras netiek iekasēti 200 peso. Šī banka saucas HSBC banka. Vēl liels pluss šai bankai ir tas, ka vienā reizē ir iespējams noņemt 50 000 peso. Tas viss būtu jauki un ideāli, nelaime tāda, ka ir ļoti maz filiāļu un ATM šai bankai Filipīnās. Lidostā es šīs bankas ATM neatradu. Man nācās ilgi meklēt šīs bankas ATM Manilas metropolē. Atradu tikai vienu ATM visā Quezon pilsētā.
Izņemot nauda ar „Revolut” karti no HSBC bankas ATM naudas konvertācija notika precīzi pēc starpbanku kursa un bez 200 peso nodokļa.
Atgriežoties pie maksimālās naudas summas ko var noņemt vienā reizē. Ir palikušas daudzas bankas ATM kurās varat noņemt tikai 10 000 peso vienā reizē. Te būs banku saraksts no kuras ATM Jūs varat noņemt 20 000 peso viena reizē.
PNB BPI Union Maybank
Ir vēl viena banka no kuras ir iespējams vienā reizē noņemt 30 000 peso. Tā ir Chinabank.
Visās pārējās bankās naudas limits vienā reizē ir saglabājies iepriekšējais, tas ir – 10 000 peso vienā reizē.
Tāda ir mana informācija. Varbūt kaut kur es kļūdos un mana informācija nav pilnīga. Ceļotāji laipni aicināti dalīties ar savu pieredzi skaidras naudas izņemšanā Filipīnās.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Pirmdiena, 16.04.2018, 08:49 | Ziņojums # 2 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Aktuāla informācija par ATM skaidras naudas izņemšanas limitiem. Informācija aktuāla uz 1.01.2018 Informācijas avots pa šo saiti.
BDO - PHP 50,000 BPI - PHP 20,000 China Bank - PHP 30,000 Landbank - PHP 50,000 Maybank - PHP 20,000 Metrobank - PHP 30,000 PNB - PHP 20,000 PS Bank - PHP 30,000 RCBC PHP - 50,000 Security Bank - PHP 40,000 UCPB PHP - 20,000 Union Bank - PHP 20,000
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
|