Couch surfings
| |
switchs | Datums: Ceturtdiena, 11.08.2011, 09:10 | Ziņojums # 1 |
 Pulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 177
Reputācija: 6
Statuss: Offline
| Šorīt pa radio braucot uz darbu dzirdēju par šo brīnumu - Couch surfings. Doma tāda, ka cilvēki apvienojas tīklā un ir iespējams palikt dažādās pasaules vietās pa nakti pie šīs `kustības` dalībniekiem pilnīgi bez maksas. Paskatījos, ka Latvija ir ļoti aktīva šajā jomā - pāri pa 4000 nakts māju piedāvājumiem. Viesnīcu biznesa turētāji protams šūmējas, ka tas varētu būt nedroši un paliks slikts iespaids, bet tā protams tikai aizsargreakcija.
Varētu apspriest šeit pieredzi, izmantojot http://www.couchsurfing.org/ piedāvātās iespēju. Gan jau, ka kādam ir pieredze...
|
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 12.08.2011, 12:20 | Ziņojums # 2 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Šī ir ļoti forša un progresīva ideja, kura papildus visam vairs jau sen nav tikai ideja, bet arī atradusi reālu pielietojumu. Mani bērni savos ceļojumos izmanto šīs iespējas un paliek pilnīgi bez maksas pie dažādiem cilvēkiem dažādās vietās. Tas jaunatnei ir baigais atspaids, kad gribas ceļot, bet nauda ir tikai tik cik viņas ir!
Quote (switchs) Viesnīcu biznesa turētāji protams šūmējas
Protams, ka šūmējas! Nav ko likt tik neadekvāti augstas cenas saviem pakalpojumiem!
Pats nēsmu izmantojis šīs iespējas:
- nav tas vecums (kaut gan arī šinī vecumā to varētu izmantot, bet nu tomēr tas ir vairāk domāts jauniešiem); - mani ceļojuma galamērķi ir Āzija, tur parasti viesnīcu cenas ir adekvātas; - gribās būt neatkarīgam, tas ir nākt mājās kad gribas, dzert aliņu vai ko stiprāku kad gribas. Piemēram musulmaņu zemēs tas var izraisīt nevajadzīgas nesaprašanās, mājas saimnieks var tikt aizvainots savās reliģiskajās jūtās. Bet atrodoties ciemos es to noteikti nevēlos darīt, jo cienu citu tautu, paradumus, reliģiju - tiesības būt savādākiem. Un nevis viņi ir atbraukuši pie manīm, bet es pie viņiem.
Bet visā visumā super ideja!
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
|