Elektrības rozetes Āzijā
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 03.08.2011, 16:20 | Ziņojums # 1 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Atrodoties ceļojumā, mums bieži rodas nepieciešamība uzlādēt savus mobilos tālruņus, datorus un fotoaparāta akumulatorus. Pateicoties tam, ka Āzijas valstis bija kolonizējušas dažādas valstis, arī elektrības rozešu dažādība ir iespaidīga un tās ir sastopamas plašā izvēlē. Tas ceļotājiem var radīt problēmas tikt pie tik nepieciešamās elektrības, bieži var gadīties tā, ka mums līdzi nav nepieciešamās pārejas konkrētai kontaktligzdai. Tādēļ pirms dodoties uz Āziju būtu lietderīgi zināt kādas elektrības rozetes ir sastopamas katrā no Āzijas valstīm. Lai arī daudzās no šīm valstīm, vismaz viesnīcās, parasti ir sastopamas universālās kontaktligzdas, var nākties sastapties ar sev pilnīgi nezināmu variantu. Tāpat citās valstīs (piemēram, Malaizijā) ir sastopamas tikai viena veida rozetes, un mums obligāti būs nepieciešama pāreja. Citās valstīs savukārt nav noteikta standarta un būs milzīga rozešu izvēle. Visam tam mums ir jābūt gataviem.
Te būs tabula ar katrā valstī sastopamām elektrības rozetēm un spriegumiem:
A un B rozešu tipi:
C un D rozešu tipi:
F un G rozešu tipi:
K un M rozešu tipi:
Ja ir interese arī par citām pasaules valstīm, tad visa šī informācija tika ņemta un apkopota no šejienes: http://en.wikipedia.org/wiki/Mains_electricity_by_country
Dalāmies ar personisko pieredzi, kā esam tikuši pie elektrības Āzijā!
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
switchs | Datums: Ceturtdiena, 04.08.2011, 12:41 | Ziņojums # 2 |
 Pulkvedis
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 177
Reputācija: 6
| Par pieredzi Malaizijā - mana ceļojuma laikā, gandrīz nevienā hotelī nebija kontakts piemērots mūsu LV dakšai. Interesanti gan, ka citviet varēja kontaktu ielikt arī, bez pārveidotāja un tas darbojās, bet citviet tie caurumi dakšai ir izvietoti nedaudz tālāk viens no otra un tad jau neko un nekā. Iesaku braucot tomēr iepirkt adapteri. Iekš LV atrodamie adapteri ir visai jocīgi, jo caurumi ir tik lieli, ka kontakti slīd ārā bet iztikt var. Pats redzēju tādu krautā un cenu klubā.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 04.08.2011, 13:14 | Ziņojums # 3 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
| Malaizijā es nevienā vietā neatradu rozeti citādu, kā tikai G varaintu. Vienīgais labums, ka Kuala Lumpuras ķīniešu tirgū biju iegādājies pāreju. Maksāja kapeikas, bet vēl joprojām man viņa ir. Ņemšu līdzi arī nākošā ceļojumā.
Arī Taizemē nerodas problēmas turpat uz ielas iegādāties sev vajadzīgās pārejas.
Problēma radās Filipīnās, kur nu nekādi, es ne veikalos, ne krāmu tirgos nevarēju atrast sev nepieciešamo pāreju. Finālā no galīgā miskastnieka, kas pa ielu brauca ar milzīgiem krāmu ratiem es atradu un pa pāris kapeikām nopirku sev nepieciešamo lietu. Onkulis bija neizsakāmi laimīgs par tām kapeikām un nevarēja vien noticēt, ka atradās kāds, kas šo nevienam nevajadzīgo lietu ir nopircis.
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
gvido | Datums: Piektdiena, 05.08.2011, 18:08 | Ziņojums # 4 |
Ierindnieks
Ieraksti: 4
Reputācija: 0
| Taizemē viesnīcās nebija nekādu problēmu, derēja mūsu pašu dakša.
|
|
| |
Striķis | Datums: Piektdiena, 21.12.2018, 23:30 | Ziņojums # 5 |
 Apakšpulkvedis
Ieraksti: 149
Reputācija: 6
| Man Malaizijā, KualaLumpur 2016.g. bija rozetes ar 3 caurumiem (drosi vien ka tas pats G tips), un izmērs bija atbilstošs, lai iespraustu mūsu standarta barošanas bloku planšetei un telefonam, tikai lai to izdarītu vajadzēja trešajā caurumā vispirms iebāzt durvju atslēgu (jebkuru), lai atbīdītu rozetē iebūvēto aizsargu. Nekādu adapteri nelietoju.
Ziņojums rediģēts Striķis - Piektdiena, 21.12.2018, 23:33 |
|
| |
|