Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 28.09.2016, 11:11 | Ziņojums # 1 |
 Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
| Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II
Atskaite par Vjetnamu ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Vjetnama Atskaite par Filipīnām ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Filipīnas Atskaite par Malaiziju ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Malaizija Atskaite par Ukrainu ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Ukraina Atskaite par Taizemi ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Taizeme
Tas brīdis ir pienācis, kad pēc 4 gadu pārtraukuma atkal ziemošu Āzijā. Kā jau iepriekš biju rakstījis, tad motivācija šai ziemošanai slēpās apstāklī, kad manā darbavietā pamainījās vadība, kura izdomāja meklēt apslēptos resursus, lai lielāka peļņas daļa paliek pašiem. Saprotams, ka prāta tik vien pietika kā samazināt darba algas darbiniekiem. Šo manipulāciju rezultātā esmu reāli zaudējis 1/3 no savas darba samaksas.
Tad nu man galvā ienāca, manuprāt, saprotama, loģiska un atbalstāma doma. Kāpēc man jāsēž darbā, ja labāk un daudz patīkamāk ir sēdēt zem palmām!? Baudīt saulainos mangucīšus, ananāsus, peldēties siltā jūriņā un vērot pasakaini skaistos saulrietus. Vārdu sakot relaksēties un izvairīties no mūsu nepatīkamiem, mitriem rudens un ziemas laika apstākļiem Latvijā. Āzijā ir mūžīgā saulīte un tas man patīk.
Atšķirībā no iepriekšējās reizes šoreiz mans ceļojums nav tik precīzi un perfekti izplānots. Būs lielāka iespēja improvizēt. Sākumā plānos bija 3 mēnešus pavadīt Vjetnamā, tad doties uz Kambodžu, tālāk uz Laosu vai Taizemi. Tomēr rūpīgi pārdomājot sapratu, ka Kambodžā es jau tikko biju 2 reizes. Tāpēc aptuvenais maršruts šobrīd ir izveidojies aptuveni šāds: ceļojumu sākšu Vjetnamā, tālāk Filipīnas un Malaizija ar atgriešanos Vjetnamā. Tas tāpēc ka man kabatā jau ir lidmašīnas biļete maršrutā Rīga - Maskava - Hanoja un atpakaļ Saigona - Maskava - Rīga.
Sāku savu ceļojumu 3.oktobrī ar aviokompāniju "Aeroflot" no Rīgas uz Hanoju, atpakaļ atlidoju 9.martā. Precīzi ir zināms manas ziemošanas laiks, ko pavadīšu Vjetnamā.
04.10 - ierašanās Hanojā; 04.10 - brauciens uz Sapu; 08.10 - atgriežos Hanojā
Hanojā izmantojot www.airbnb.com sniegto servisu esmu rezervējis sev naktsmītnes Hanojā sākot no 8.oktobra līdz 9.novembrim. Kopā sanāk es šeit nakšņošu 32 naktis, par kurām nācās šķirties no 210$. Es zinu, ka ir iespējams izīrēt lētāku dzīvokli, bet tas būs bez tādām ekstrām kā šeit, papildus atsevišķi nāksies vēl maksāt par patērēto elektrību un ūdeni. Tagad viss ir iekļauts cenā, dzīvoklis atrodas jaunā daudzstāvu mājā, 17 stāvā ar skaistu skatu uz ezeru. Dzīvoklī ir viss nepieciešamais, airkondišens, WiFi, duša ar karsto ūdeni un tiek solītas arī brokastis un iespēja bez maksas izmantot skūteri. To gan es domāju, ka neizmantošu, tajā trakajā Hanojas trafikā. Bet dzīvosim un redzēsim.
Pa vidu vēl ir paredzēts izbrauciens uz Halonga līci. Tas būs sākot no 13.oktobra. Atpakaļ būšu 16.oktobrī. Tālāk, 9.novembrī lidoju uz Nha Trang. Būšu šeit 2 naktis un lidoju uz Saigonu. No Saigonas 12.novembrī lidoju tālāk uz Manilu. Tālāk viss ir vēl miglā tīts. Droši vien ka mēģināšu atrast kādu lētu dzīvokli kur atstāt savu mugursomu, lai nebūtu nepieciešamība viņu staipīt līdzi manos ceļojumos pa Filipīnām. Man būs Vjetnamā daudz brīva laika izplānot vietas, kuras vēlos apskatīt Filipīnās.
Jāatzīst, ka ceļojuma plānošanas sākumā es pielaidu kļūdu. Kā jau teicu, es sākumā domāju, ka Vjetnamā pavadīšu 3 mēnešus, bet tad man nāca apskaidrība ka es nevarēšu ilgi izturēt Vjetnamā valdošo komunistisko ideoloģiju, pionieru kaklautus un veco, bārdaino komunistu Ho Ši Minu, kurš lūrēs uz mani no visām iespējamām vietām plakātu veidā. Negribas atcerēties murgainos "CCCP" laikus. Es jūtos kā brīvs cilvēks un nevaru ciest, kad man mēģina uzspiest kādu no ideoloģijām, it sevišķi noziedzīgo komunistisko ideoloģiju. Pats esmu pieaudzis cilvēks un protu izvērtēt, kas ir labi un kas ir slikti. Finālā sanāca, ka pirmajā ceļojuma fāzē biju izplānojis un rezervējis lidmašīnas biļetes kopumā uz 40 dienām. Tas nozīmē, ka man ir nepieciešams iegādāties vīzu nevis uz standarta 30 dienām, bet uz 3 mēnešiem. Par laimi, finansiāli atšķirība sastāda vien 7$.
Mērķis man ir uzrakstīt pamatotu atskaiti, cik daudz naudas ir nepieciešams dzīvošanai 1 mēnesi Hanojā. Apmēram tieši tādu pat atskaiti savā pirmā ziemošanas laikā es uzrakstīju par Malaiziju. Iepriekšējā atskaite saucas "Viena mēneša izdevumi dzīvojot Malaizijā?!" un to varat lasīt pa šo saiti:
http://www.melnais.com/forum/47-381-1
Man būs līdz klēpjdators, tā kā savas atskaites, piedzīvojumus un cita veida informācija tiks rakstīta online režīmā. Droši varat uzdot interesējošos jautājumus, laiks atbildēm man būs diezgan. iespējams, ka kāds no ceļotājiem šajā laikā arī atradīsies Āziju un mūsu ceļi krustosies. Dodiet ziņu un būšu ļoti priecīgs, ja būs iespēja tikties personīgi, un parunāties ar tautiešiem ziemošanas laikā, patukšot pa pudelītei vai nu "Saigon", vai nu "San Miguel", vai nu "Tiger" aliņu. Veiksmi Jums un man!
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Svētdiena, 09.10.2016, 10:14 | Ziņojums # 2 |
 Ģenerālisimuss
| 3.oktobra rīts pienāk kāpšanu uz svariem, lai ir zināms cik „svarīgs” es aizbraucu. Svari rāda 107 kilogramus, tas ir normāli kārtīgam letiņu vecim. Jautājums paliek atklāts ar kādu svaru es atgriezīšos? Iepriekšējā ziemošanas reizē, kad brālītis sagaidīja mani atgriežamies, viņš mani ieraugot gandrīz vai apraudājās un bija gatavs momentā vest mani uz restorānu pabarot, biju jūtami zaudējis savā „masā”. Kā būs šoreiz redzēsim.
Uzreiz pēcpudienā meita kopā ar mazmeitu nogādā „ģedušķu” Rīgas lidostā. Te nesaprotamā kārtā izveidojusies milzīga rinda uz drošības kontroli. Rindas gals sākas no pirmajiem reģistrēšanās galdiņiem. Tieši tur, kur man jāčekojas iekšā maniem lidojumiem ar aviokompāniju. „Aeroflot”. Nekad neko tamlīdzīgu nebiju redzējis. Kamēr reģistrējos savam reisam, visa garā rinda ir praktiski izsīkusi. Pie reģistrācijas gadījās kārtējās problēmas, kas lidojumos no Rīgas uz Āziju ir pārvērtusies par hronisku problēmu. Rādu savu izdrukāto „Approval Letter”, puisītis paskatās un saka: „Tā ir kopija, bet kur ir oriģināls?” Huh…… nācās skaidrot kā notiek „Approval Letter” saņemšana. Nekādi es nevaru saprast, kāpēc aviokompānijas neizglīto un nesagatavo savus darbiniekus. Katru reizi viens un tas pats. Tālāk jau bez problēmām tieku piereģistrēts savam reisam. Pēc mana lūguma lidojumam no Maskavas uz Hanoju tieku piereģistrēts izcili labā vietā, uzreiz nākamā rindā aiz biznesa klases. Tas nozīme, ka priekšā neviens nesēž un ir pietiekami daudz vietas, lai varētu izstiept kājas. Tas ir pluss tam pašam puisītim. Drošības kontrole tiek pieveikta ātri un vēl paliek laiks izdzert pēdējo „Zelta alus” skārdeni un uzvilkt kādu dūmu. Maskavā pīpēt nebūs ļauts un laika arī tam nav, bet pie latviešu alus man būs iespēja tikai tikt pēc 5 mēnešiem. Laiks doties uz ļoteni.
Te mani sagaida pirmais pārsteigums. Lidot nāksies ar Krievijas avio būves lielāko neveiksmi „SuprJet 100”. Nepatīk man šis borts, bet nav jau izvēles iespējas, rāpjos tik iekšā. Ļotene aizpildīta tikai par 2/3. Šoreiz noveicās, lidojums principā normāls, šoreiz nenācās labot ļoteni lidojumu laikā. Atbilstoši grafikam nosēžamies Šeremetjevas lidostā. Ātra pāreja uz citu termināli, pavisam nedaudz jāpagaida un varam sēsties jau lielajā ļotenē uz Hanoju.
Šī ļotene piepildīta praktiski par visiem 100%. Interesanti tikai tas, ka 3/4 no pasažieriem sastāda vjetnamieši. Atlikusī 1/4 paliek baltajiem pasažieriem. Baltie pasažieri savukārt dalās 2/3 ārzemnieku un 1/3 krievu valodā runājoši. Pavisam maz viņu bija. Te var redzēt «Крым наш» un citu agresīvu darbību seku rezultātu. Ieviestās ekonomiskās sankcijas darbojas ļoti labi un efektīvi. Nav vairs parastam Krievijas pilsonim naudiņas ceļojumiem. Bet ja godīgi, tad to viņi ir arī pelnījuši.
Par cik uz borta nav daudz krievu tautības cilvēku, tad nekādas dzeršanas lidojumu laikā nenotiek, attiecīgi arī nekādi ekscesi un skandāli. Bet tas vel ir ļoti liels jautājums kas ir labāk – nedzeroši, bet skaļi un nemierīgi vjetnamieši, vai normāli dzeroši krievi. Otrajā gadījumā mentāli mums tas ir izprotams, zinām ko darīt tādos gadījumos. Kādā veidā ar to problēmu tikt galā. Pirmajā gadījumā tas viss ir pilnīgi svešs un neizprotams, un nav pat iespējas viņiem ko pateikt.
Visā visumā lidojums mierīgs, precīzi atbilstoši grafikam sēžamies Hanojas lidostā.
Atskaite par Vjetnamu ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Vjetnama
Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 08.11.2016, 04:19 | Ziņojums # 3 |
 Ģenerālisimuss
| Pēdējā diena Hanojā
Pirmais ceļojuma etaps tūlīt būs noslēdzies. Palikusi pēdējā diena Hanojā, rīt no rīta jau jādodas uz lidostu un jālido uz Nha Trang. Laiks teikt ardievas Hanojai un manam hostam Hung par izmitināšanu.

Ieskatoties laika prognozē var redzēt, ka rīt Hanojā ir sagaidāms krass temperatūras kritums, sola vairs tikai +17 grādus. Jūtams, ka arī šeit lēnām tuvojas vēsāki laika apstākļi, pēdējais laiks doties tuvāk ekvatoram - pie saulītes, pludmales un palmām. Nha Trang būs divu dienu pludmales atpūta. Ja godīgi, tad esmu atkal noilgojies pēc pludmales. Un tālāk jau lidojums uz Filipīnām. Mēnesi ko biju pavadījis Hanojā bija kā jauks atvaļinājums, bez lielām fiziskām aktivitātēm. Tālāk jau situācija radikāli mainīsies, būs daudz ceļošanas un jaunu vietu iepazīšana Filipīnās. Vēl tikai atlicis savilkt visus galus kopā, cik daudz naudas esmu iztērējis dzīvodams vienu mēnesi Hanojā, un sagatavot atskaiti: "Viena mēneša izdevumi dzīvojot Hanojā”. Ceru uzrakstīt šo atskaiti drīz. Ja šeit man bija ciešams interneta pieslēgums dzīvoklī, tad nezinu kā ar internetu būs Filipīnās. Tur jau pēc „noklusējuma” ar internetu ir lielas problēmas, it sevišķi, ja pabrauc tālāk no lielajām apdzīvotajām vietām. Dzīvosim redzēsim!
|
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 25.11.2016, 15:16 | Ziņojums # 4 |
 Ģenerālisimuss
| Neskatoties uz to, ka Vjetnamu jau biju pametis kādu brīdi iepriekš un jau labu laiku esmu pavadījis Filipīnās, tikai tagad esmu ticis pie kaut cik normāla un sakarīga interneta pieslēguma Ormoc pilsētas hotelī. Nav zināms, kad atkal būs iespēja tikt Filipīnās pie normāla WiFi hoteļa istabā. Tieši tāpēc nekavējos un cenšos šo brīdi izmantot turpinot rakstīt savu ceļojuma atskaiti. Ir iespēja ielādēt atskaitē arī bildes, dažreiz ne ar pirmo reizi, bet tomēr tas ir iespējams.
Tāpēc tagad tiek atvērta jauna sadaļa Filipīnu foruma sadaļā un mana ceļojuma turpinājumu lasiet pa šo saiti:
Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Filipīnas
Esmu kādu laiku nodzīvojis Manilā. No Manilas aizlidojis uz Tacloban, tālāk uz Biliran salu. Jāsaka godīgi, ka Biliran sala ir ļoti skaista vieta. Te ir daudz ūdenskritumu un citu skaistumu ko redzēt un baudīt, par ko pastāstīšu savā turpmākā atskaitē.
Tinago ūdenskritums:

Tur man nācās arī piedzīvot pirmo taifūnu. Bija izsludināts taifūna brīdinājuma signāls #1. Tas ir pats zemākais brīdinājuma līmenis. Nekas briesmīgs šeit nenotika, tikai ik pa brīdim pazuda jau tā vājais internets un ik pa brīdim atslēdzās elektrība. Bija stiprs lietus un spēcīgs vējš. Nekādus citus postījumus no rīta neredzēju. Iepriekšējā ziemošanas laikā Bantayan salā bija krutāks taifūns, tad elektrība nebija 2 dienas. Nu jau esmu Ormoc pilsētā.
|
|
| |
Melnais | Datums: Piektdiena, 17.03.2017, 11:45 | Ziņojums # 5 |
 Ģenerālisimuss
| Taure sauc tālāk...
Pēc neliela overstopa mājās nedēļas garumā mugursoma ir pārpakota, un kopā ar Melno Princesi esam gatavi doties gūt jaunus piedzīvojumus un iespaidus. Var teikt, ka mana šī gada ziemošana vēl nav noslēgusies. Šoreiz ceļojums vairāk līdzināsies īstam ceļojumam, nekā laiskai ziemošanai. Mana ziemošana noslēgsies 18.aprīlī, kad plānots atgriezties mājās.
Ceļojums sākas jau šonakt, kad izbraucam ar autobusu no Rīgas uz Viļņu. No Viļņas lidojums ar ukraiņu aviokompāniju uz Kijevu. Kijevā pavadīsim 5 naktis un tālāk lidojam uz Kipru. Kiprā ieplānots uzturēties 7 naktis. Tālāk lidojums ar aviokompāniju "Royal Jordanian" maršrutā Larnaka - Amāna - Bangkoka. Taizemē šoreiz pārsvarā salu tūre. Viesosimies Ko Kut, Ko Mak un Ko Chang saliņās, katrā saliņā pa 3 naktīm. Noslēdzošās 3 naktis pavadīsim Pattaya. Tad lidojums atpakaļ Bangkoka - Amāna - Roma. Romā 3 naktis, tieši uz Lieldienām. Ceru, ka būs iespēja piedalīties Pāvesta mesē Vatikānā. Tālāk lidojums no Romas uz Varšavu ar aviokompāniju "Ryanair". No Varšavas ar autobusu maršrutā Varšava - Viļņa - Rīga.
Nedaudz par tēriņiem (cenas par 2cilvēkiem):
Lidmašīnas:
Viļņa - Kijeva - Larnaka - 199,66 EUR; Larnaka - Amāna - BKK - Amāna - Roma - 482,40 EUR; Romā - Varšava - 97,48 EUR
Autobusi:
Rīga - Viļņa - 6 EUR; Varšava - Viļņa - 36 EUR; Viļņa - Rīga - 6 EUR
Viesnīcas:
Dzīvoklis Kijevā (airbnb) - 62 EUR; Dzīvoklis Paphos (airbnb) - 132 EUR; Viesnīca Ko Kut - 54 EUR; Viesnīca Ko Mak - 38 EUR; Viesnīca Ko Chang - 28 EUR; Viesnīca Pattaya - 53 EUR; Viesnīca Romā - 108 EUR
Kopējie izdevumi sastāda 1302,96 EUR. Praktiski par visu jau ir samaksāts, izņemot Taizemes viesnīcas, tas ir 173 EUR. Tā kā esam gatavi baudīt mūsu ceļojumu.
Kad atgriezīšos mājās, mani gaida lieli darbi. Būs jāraksta lielā atskaite par ziemošanas periodu, kuru objektīvu apstākļu dēļ netiku uzrakstījis ceļojuma laikā. Tā ka nelielu pacietību un viss notiks.
|
|
| |
Melnais | Datums: Ceturtdiena, 17.08.2017, 16:12 | Ziņojums # 6 |
 Ģenerālisimuss
| Atskaite par Ukrainu ir meklējama šajā sadaļā: Penša izdzīvošanas rokasgrāmata II - Ukraina
|
|
| |
aziats | Datums: Sestdiena, 14.10.2017, 18:56 | Ziņojums # 7 |
 Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 6
Reputācija: 0
| paldies generalisimuss par lieliskajiem aprakstiem. ka no celosanas profesionala gribeju lugt padomu, kur butu optimala vieta ziemosanai pie okeana ? velams decembra - janvara - februara menesos, par sevi - esam paris gados, es 57, sieva 49, azija vel neesam bijusi, paslaik rudenojam eiropa, bet doma ir par ziemosanu siltakos rajonos. mums pazinas iesaka vjetnamu, filipinas, bet neko sikak konkreti nezinam par apstakliem uz vietas
|
|
| |
Melnais | Datums: Sestdiena, 14.10.2017, 19:26 | Ziņojums # 8 |
 Ģenerālisimuss
| Quote aziats (  ) ka no celosanas profesionala gribeju lugt padomu, kur butu optimala vieta ziemosanai pie okeana ?
Doma ir tieši pie okeāna, vai jūra arī der?
Quote aziats (  ) velams decembra - janvara - februara menesos,
Tas ir doma uz 3 mēnešiem?
Principā ir ļoti grūti ko ieteikt nezinot cilvēku vēlmes, ieradumus un cik daudz ir gatavi tērēt šādam pasākumam. Ar to ir domāts vai vēlaties 3 mēnešus pavadīt vienā vietā, vai vēlaties paviesoties vairākās vietās? Kādas ir Jūsu angļu valodas zināšanas un vai ir pieredze ceļojot patstāvīgi. Cik komfortablos apstākļos esat gatavi dzīvot? Un t.t.....
Pirmajai reizei iespējams, ka Vjetnama būtu viens no potenciāli labākiem virzieniem. Pirmkārt ļoti viegli un ērti risinās vīzas jautājums. Tur ir vairākas vietas, kur var ziemot. Naktsmītņu cena attiecībā pret kvalitāti Vjetnamā ir ļoti laba. Viss pārējais arī ļoti lēts. Mīnuss Komunistiskā propaganda, un nosacīti maz cilvēku runā angļu valodā. Vēl varat apsvērt Kambodžu un Filipīnas. Ja alus vai citi alkoholiskie dzērieni Jūsu dzīvē neieņem nopietnu vietu (it sevišķi karstumā), tad varat domāt arī par Malaiziju vai Indonēziju.
Mans ieteikums sākumam, palasīt manas ziemošanas takas Vjetnamā un Filipīnās. (pirmajā ierakstā ir saites uz šīm atskaitēm). Tur praktiski viss ir ar cenām. Jūs varat izvēlēties ziemot vienā vietā vai sadalīt savu ziemošanu vairākās vietās. Kad daudz maz plāns ir gatavs, esmu gatavs uzklausīt arī papildus jautājumus, uz kuriem centīšos atbildēt. Vai ir arī iespēja tikties personīgi.
Veiksmi!
|
|
| |
aziats | Datums: Pirmdiena, 16.10.2017, 19:02 | Ziņojums # 9 |
 Ierindnieks
| paldies, par atbildi, labprat palasisi ziemosanas takas par vjetnamu un filipinam, to vel nepaspeju. doma ir sakuma pasutit vizas uz vjetnamu, laikam butu japasuta 3 menesu viza, tad jau redzes, varbut pietiks ar menesi, ar vto komunismu jau nevar zinat neko, no vietam pazinas ieteica Mui ne, juras krasts, vjetnamas dienvidu dala. caur airbnb so to skatijos, videji buda uz menesi 250-300 eur, tur viena krievu gimene izire budas ar ertibam, labiekartota teritorija ar kafuzi. musi dzive alus u.c. lidzigi padzerieni neienem ipasi nozimigu vietu, jo pedejos menesus dzivojot pa eiropas dienvidiem metam nost svaru, censamies dietiski est, vairak zivis un darzenus, un katru dienu staigajam vai nujojam, kadus 10-15 km, ta, ka to savienot ar aliniem butu gruti, jo tad nebutu speka intensivi merot distances par komfortu runajot lidz sim esam izmantojusi ne pasus dargakos airbnb piedavajumus - dzivoklus privatmajas vai daudzdzivoklenes, bet ka minimumu ir velme izmantot virtuvi, velas mazgajamo masinu, wifi, daudz maz talak no uzdzives vietam, disenem, jo abiem svarigi ir normali izguleties, jo savadak otra diena jutamies pusbeigti ar angleni nav ipasi super, bet celojot pa eiropas dienvidiem varu iztikt un saprasties, cik nu mums tas vajadzibas, nav problemu. par finansiem runajot, gribetos ieklauties mums 2 cilvekiem musu pieejamaja ierobezotaja budzeta - ap 1000 - 1200 eur/menesi.
velreiz paldies par atsaucibu, uz sazinu, p.s. atvainojos, ka bez garumzimem, bet ta nu es esmu pieradis e-pastos sazinaties a.
|
|
| |
Melnais | Datums: Otrdiena, 17.10.2017, 12:15 | Ziņojums # 10 |
 Ģenerālisimuss
| Quote aziats (  ) labprat palasisi ziemosanas takas par vjetnamu un filipinam, to vel nepaspeju.
jā... dari tā...
Quote aziats (  ) doma ir sakuma pasutit vizas uz vjetnamu, laikam butu japasuta 3 menesu viza, tad jau redzes, varbut pietiks ar menesi, ar vto komunismu jau nevar zinat neko,
domāju kārto uzreiz uz trīs mēnešiem. Domāju, ka ielidošana un izlidošana būs no Vjetnamas. Kritiskā gadījumā, ja vēlies vēl pablandīties apkārt uz citām valstīm tad, taisi 3 month multiple visa. Varēsi iebraukt un izbraukt kad vēlies.
Quote aziats (  ) no vietam pazinas ieteica Mui ne, juras krasts, vjetnamas dienvidu dala
Var jau sākt ar Halongas līci, tad Nha Trang, Mui Ne.....
Quote aziats (  ) caur airbnb so to skatijos, videji buda uz menesi 250-300 eur, tur viena krievu gimene izire budas ar ertibam, labiekartota teritorija ar kafuzi
Ja krievi, tad es būtu uzmanīgs.... ar viņiem viss vienmēr sanāk dārgāk. Atlido un paņem hoteli uz 2 naktīm, tad jau uz vietas sameklēsi labāko un ērtāko variantu. Lasīsi atskaiti par manu ziemošanu Vjetnamā, tur ir arī hoteļi kuros es uzturējos un cenas. Jāatceras ka nedēļas, mēneša īre ir ar krietni lielāku discountu.
Quote aziats (  ) musi dzive alus u.c. lidzigi padzerieni neienem ipasi nozimigu vietu
Ideāli, tad varat izvēlēties Malaiziju vai Indonēziju. Malaizijā līdz 90 dienām nav ne-pieciešamas vīza. Par Malaiziju ir mans ziemošanas apraksts. Ir pat kopsavilkums par viena mēneša izdevumiem dzīvojot Malaizijā. Tas būs par šo saiti:
http://www.melnais.com/forum/47-381-1#1760
tas gan bija samērā pasen, bet ieskatam noderēs.
Quote aziats (  ) par finansiem runajot, gribetos ieklauties mums 2 cilvekiem musu pieejamaja ierobezotaja budzeta - ap 1000 - 1200 eur/menesi.
Tas ir elementāri... vēl pāri paliks čupiņa ar naudu...
|
|
| |
aziats | Datums: Trešdiena, 18.10.2017, 09:26 | Ziņojums # 11 |
 Ierindnieks
| varat izvēlēties Malaiziju vai Indonēziju. Malaizijā līdz 90 dienām nav ne-pieciešamas vīza. Par Malaiziju ir mans ziemošanas apraksts. Ir pat kopsavilkums par viena mēneša izdevumiem dzīvojot Malaizijā. Tas būs par šo saiti:
paldies si ari interesanta ideja,palasisu par Malaiziju, ne ipasi labi panesu karstumu virs 30C, tapec gribetos uztureties kur nav karstaks decembri, janvari, tapec intereseja Vjetnamas regions, kas bisk augstak karte par saigonu
vai ir bijusi pieredze ar avio biletem tipa stand by ? vai tada veida atpakalcela biletes akcepte pie vizas izsniegsanas? paldies A.
|
|
| |
Melnais | Datums: Trešdiena, 18.10.2017, 10:55 | Ziņojums # 12 |
 Ģenerālisimuss
| Quote aziats (  ) vai ir bijusi pieredze ar avio biletem tipa stand by ? vai tada veida atpakalcela biletes akcepte pie vizas izsniegsanas?
Kāpēc uzdod šo pašu jautājumu vairākās foruma vietās? Es jau atbildēju uz šo jautājumu foruma sadaļā par Taizemes vīzām, tur kur uzdevi šo jautājumu iepriekš.
|
|
| |
aziats | Datums: Trešdiena, 18.10.2017, 18:28 | Ziņojums # 13 |
 Ierindnieks
| Quote Melnais (  ) Kāpēc uzdod šo pašu jautājumu vairākās foruma vietās?
sorry, neapskatijos to sadalu vispirms
|
|
| |
Striķis | Datums: Ceturtdiena, 19.10.2017, 00:45 | Ziņojums # 14 |
 Apakšpulkvedis
Ieraksti: 149
Reputācija: 6
| Quote aziats (  ) ne ipasi labi panesu karstumu virs 30C Nepanesat 30grādus Latvijā vai tropos? Te Latvijā man arī ne visai patīk 30+ grādi, bet tropos tie 30+ ir pavisam citādāki un es pat ļoti komfortabli tur jutos 35-38grādos. Vakarā 33 likās pilnīgs kaifs
|
|
| |
aziats | Datums: Ceturtdiena, 19.10.2017, 18:06 | Ziņojums # 15 |
 Ierindnieks
| nu nezin, paslaik esmu Athenas, te it ka skaitas subtropu klimats, paslaik pa dienu juras krasta+27C, un nu ta, ne visai, liekas ka vel bisk, un pietiek
|
|
| |
|