Ceturtdiena, 30.03.2023, 07:55
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Senā galvaspilsēta - Luoyang. Longmen grotas un Shaolin temp - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Ķīnietis  
Forums » Ķīna, Makao, Honkonga un Taivāna (lapas moderators ilgu laiku dzīvoja Ķīnā!) » Atsauksmes un atskaites » Senā galvaspilsēta - Luoyang. Longmen grotas un Shaolin temp
Senā galvaspilsēta - Luoyang. Longmen grotas un Shaolin temp
ĶīnietisDatums: Ceturtdiena, 04.10.2012, 06:29 | Ziņojums # 1
Leitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 70
Reputācija: 5
Statuss: Offline
Šī ceļojuma galvenais mērķis bija satikt latviešus, kuri uz Ķīnu bija atbraukuši dejot festivālā. Divas dienas dzenoties pakaļ un mēģinot dabūt rokā, otrās dienas vakarā tas arī izdevās, bet arī tikai uz neilgu brīdi, jo mums bija jau jādodas prom.

Dodamies no Wuhan uz Luoyang ar vilcienu, precīzāk, diviem, jo mistiska iemesla dēļ (loģiska secinājuma iespaidā - nav taču tāda vilciena) mēs ar Līvu neizskatījām iespēju par tiešo vilcienu esamību. Nekas..
Iečekojamies Jinjiang Inn, par 179¥, uz divām nav tik traki.

Par pašu pilsētu man tā īsti nav ko pateikt. Ne īsti lielpilsēta, ne īsti lauki. Izbraucot cauri nekas neliecināja par kaut ko ārkārtīgi senu, pilsēta attīstās, viss notiek, nebija wow iespaida.
Tālāk jau plānojam apskatīt Longmen jeb Pūķa vārtu grotas, kas tiek uzskatītas par vienu no trim slaveniem akmens gravējumiem Ķīnā. Ieejas maksa 100¥. Tām piešķirtas 5 zvaigznes, kas pēc ķīniešu sistēmas ir valsts nozīmes apskates objekts. Grotas kaltas aptuveni 6 -7 gs, paiet jau kāds laiks, kamēr izkaļ aptuveni 100'000 statuju, Ir gan riktīgi mazas un ir arī milzīgas. Tagad iekļautas UNESCO pasaules mantojumu sarakstā.
Ja ne visas, tad ļoti daudzas no statujām ir sabojātas: sakropļotas sejas, nocirstas rokas, kājas, saurbti caurimi. Viena no nišām izskatījās tā, itkā būtu spridzināta. Domāju, kaut ko atradīšu, kas, kā, bet nekur tā īsti neviens neraksta par demolēšanu, tā, tikai starp citu piemin, ka ķīniešu - japāņu kara laikā 40.gados japāņi kaut ko savāca kolekcijām un, ka kaut ko izdemolēja Kultūras revolūcijas laikā.
Apskatei vajag aptuveni 2 st.

Ārpusē dežūrē takši, kas solās par 200¥ aizvest uz Shaolin templi. Mēs nākamajā dienā ar autobusu par 20¥ un + vēl taksi 30¥ aizbraucām uz templi. Turklāt atpakaļceļā vispār tikai par 20¥ līdz stacijai aizbraucām.

Pats templis atrodas 70km no Luoyang. Tiek uzskatīts par pirmo, īsto Shaolin templi. Ieeja 100¥. Izdomāju, ka nu jābūt superīpašam, ja pat Ieeja Aizliegtajā pilsētā ir 60¥. Nuuu, platība milzīga, bet visapkārt koki. Jāpaiet gabals, lai pie tempļa nonāktu. Pa starpai ir saceltas ēkas, arī teritorija skolniekiem, kas dzīvo turpat. Mēs redzējām, kā tīņi trenējas ar zobeniem, pīckām. Viņiem pat ir sava hierarhija, jo kā mēs novērojām, 2-3 no vecākajiem puišiem bija treneri-skolotāji, vidējie trenējās un sīkaļas skraidīja apkārt ar slotu un šaufeli, vācot atkritumus.
Kunfu šovu arī redzējām - puiši laza metāla stieņus ar galvu, cauri stiklam izdūra balonu, un veica vēl visādus interesantus trikus. Aicināja arī skatītājus piedalīties, izpildīt kādus vingrojumus. Kaut gan kunfu šovs bija iespaidīgs, man labāk patika skolnieku treniņš, jo tas izskatījās dabiskāk.
Izstaigājušas malu malas, paēdām un ar busu pa nekurienes serpentīnu devāmies atpakaļ.
Tajā vakarā satikām arī latviešus, iedzērām aliņu un tad rikšiem uz vilcienu.

P.s nu pagaidām ar ipad bildes ielikt nevaru.

Give a fish to a man; he has food for a day.
Teach a man to fish; he learns a skill for life.

Fan Li

MelnaisDatums: Ceturtdiena, 04.10.2012, 09:36 | Ziņojums # 2
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Jauka un interesanta ekskursija. Ieejas biļetes priekš Āzijas gan dārgas. shock Bet nu "karatistu" faniem laikam ir vienalga. Saskatās filmas un dodas svētceļojumā uz templi. Šīs vietas es arī vēlētos apskatīt. Kad būsim Ķīnā, tad būsi mūsu gids. biggrin

Žēl ka nav vizuālā noformējuma. Kādēļ Tev nav iespējas no Ipad ielikt bildes? Man liekas nevajadzētu būt problēmai.

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

ĶīnietisDatums: Sestdiena, 06.10.2012, 12:04 | Ziņojums # 3
Leitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 70
Reputācija: 5
Kādēļ Tev nav iespējas no Ipad ielikt bildes

Man neatļauj izvēlēties failus.
Biļetes tiešām ir dārgas, laikam "mazāk" tūristu apmeklē un tāpēc augstākas cenas, jo ieeja uz Lielo mūri bija 60¥, + brauciens ar rodeli ( pēc izvēles). Iespējams, ka vairāk A burtu.

Give a fish to a man; he has food for a day.
Teach a man to fish; he learns a skill for life.

Fan Li

Forums » Ķīna, Makao, Honkonga un Taivāna (lapas moderators ilgu laiku dzīvoja Ķīnā!) » Atsauksmes un atskaites » Senā galvaspilsēta - Luoyang. Longmen grotas un Shaolin temp
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2023