Ceturtdiena, 30.03.2023, 06:51
Sveicināti Viesis
RSS
Indoķīnas ceļojumi
Indija, pirmā.. - Page 2 - Forums
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 2 no 2
  • «
  • 1
  • 2
Forums » Indija, Šrilanka, Bangladeša un Maldivu salas » Atsauksmes un atskaites » Indija, pirmā..
Indija, pirmā..
MelnaisDatums: Trešdiena, 30.09.2015, 10:11 | Ziņojums # 16
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Statuss: Offline
Paldies par atskaiti ... patika ka tika rakstīts online... respect

Pēc tava rakstītā jūtu, ka pārākā sajūsmā nēesi.... bet piekrītu, ka noteikti tas ir jāredz....... būs man arī jāizplāno ceļojums uz šo netīreļu valsti... biggrin

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

andrianDatums: Ceturtdiena, 01.10.2015, 14:34 | Ziņojums # 17
Ģenerālleitnants
Grupa: Moderatori
Ieraksti: 558
Reputācija: 23
Quote Melnais ()
Pēc tava rakstītā jūtu, ka pārākā sajūsmā nēesi..

Sajūsmā neesmu, bet apmierināts gan. Pirmie iespaidi traģiski, vēlāk apradu ar situāciju, bija labāk kā pirms tam lasīju par Indiju. Nav jau tā ka tur visur cūcība, paej gabalu un pat patīkami smile
Rakstīju mirkļa iespaidā un vēl apslimis..tagad esmu optimistiskāks smile

Paturpināšu ar bildēm
Te labs video par vienu ceļa posmu Šimla - Manali. Tāpēc bildes nelikšu

Manali ļoti skaistā vietā atrodas

Dzīve nesteidzīga

Daudzām mājām jumti pārsegti ar lielām, plēsta akmens plāksnēm. Jaunie, metāla jumti, jau sarūsējuši, akmenim ne vainas smile
Pievienotie faili: 2420433.jpg (74.3 Kb) · 3439668.jpg (77.1 Kb) · 9576135.jpg (72.4 Kb) · 8875005.jpg (78.7 Kb)

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

Ziņojums rediģēts andrian - Ceturtdiena, 01.10.2015, 14:37

andrianDatums: Ceturtdiena, 01.10.2015, 14:52 | Ziņojums # 18
Ģenerālleitnants
Šādā ēstuvē, pēc Āzijas standarta tīrā, tikai vienu tarakānu redzēju smile lēti un garšīgi uzkožamie

Mīkla ar dārzeņiem tiek iemesta verdošā eļļa, sanāk tādi žagariņi. Porcija 17 rūpijas, čaj - desmit

Šādi ēd vietējie. Uz liela šķīvja/paplātes uzliek rīsus, zirņu putru, piedevas, un ar labās rokas pirkstiem krāmē tik mutē..es ar dakšu..

Kulu/Manali lidlauks. Tikai viens lidojums dienā no šīs lidostas notiek. No šejienes dodos uz Deli un tālāk uz Varanasi

Tā kā pametu Himachal Pradesh štatu, nedaudz rezumē

Himachal Pradesh štats, no autobusa loga, stipri atgādina manis jau redzēto Āziju. Šimlu, Manali, Bhuntar arī apostīju pamatīgāk, nu punkts punktā, ieskaitot cilvēkus un stipri gardos ēdienus ielu ēstuvēs.
Ubagi, bērneļi, pārdevēji praktiski netraucē, tādi reti un vārgi mēģinājumi bija, bet pēc vienkārša nē - pārstāj. Un tas neskatoties uz to ka balto te ļoti maz, pārsvarā paši indieši un līdzīgi šiem, pamelni pēc skata, bet griežoties pie kāda indieša, runā angliski.

Vilcieniņā uz Šimlu pēdējo reizi redzēju tūristus ar čemodāniem, citur tikai ar mugursomām. Neredzēju arī lielās tūristu grupas, lielos busus tikai stāvvietā.
Raftings populārs Kulu apgabalā, upe ar krācēm, pateicīga tādai izklaidei.

Autobusos naudu neņem no jaunekļiem kuri brauc strādāt.. Tā bija ar grupiņu no Nepālas un vienu puisīti, kurš deva konduktoram zīmīti un naudu. Šis izlasīja, noteica too work un naudu neņēma. Kontroles arī nemanīju ne reizi, ne tā kā Filipīnās smile

Autobusam Šimla - Manali, bija norobežota liela šofera/konduktora platība ar papildus soliem. Tur sēdināja jaunās sievietes kuras brauca bez pavadoniem.

Mazinais Nestkafe maisins - piecas rūpijas, varanasi jau desmit maksāja
Par sūkājamām tabletēm un 12 rūgtajām(figurēja vārds paracetamols) samaksāju 60 rūpijas
Pievienotie faili: 9979204.jpg (74.6 Kb) · 0198062.jpg (76.8 Kb) · 7073998.jpg (78.3 Kb) · 3217514.jpg (71.5 Kb)

ChiangMai,ChiangRai,Phuket,Railay,Phi-Phi,Langkawi,Sabah,Cebu,Panglao,Boracay,Palawan,Houay Xai,Bokeo Nam Kan National Park,Beijing,Fihalhohi,Siem Reap,Sihanukville,Koh Rong,Koh Rong Samloem,Kampot, Phnom Penh,Shimla,Manali,Varanasi,Delhi

Ziņojums rediģēts andrian - Ceturtdiena, 01.10.2015, 15:02

andrianDatums: Ceturtdiena, 01.10.2015, 16:18 | Ziņojums # 19
Ģenerālleitnants
Tādas Varanasi centrālās ielas no takša izskatās

Varanasi ieliņas pie Gangas, Vecā Varanasi. Tur arī dzīvoju. Interesanti

Pievienotie faili: 9918792.jpg (76.5 Kb) · 5293514.jpg (71.3 Kb) · 7669068.jpg (75.5 Kb)

andrianDatums: Ceturtdiena, 01.10.2015, 16:27 | Ziņojums # 20
Ģenerālleitnants
Citiem rituāla, citiem parasta rīta mazgāšanās

Govis visur, uz ceļiem, ielās, guļ, kaut ko gremo..

Galvenās krematorijas bilde nesanāca, ielieku elektriskās bildi. Nedrīkst fotografēt ja dedzina ugunskuros..

Fragmentiņš no Pudžas ceremonijas
Pievienotie faili: 1920565.jpg (74.5 Kb) · 5579565.jpg (74.1 Kb) · 1877774.jpg (73.3 Kb)

andrianDatums: Ceturtdiena, 01.10.2015, 19:11 | Ziņojums # 21
Ģenerālleitnants
Arī par Deli biju salasījies trakas lietas..pabiju - patika smile
Patika Qutab Minar. Tas ir tā patālāk no centra, cilvēku maz, mierīgi

Red Fort man mazāk interesants bet masīvāks smile Daudz braukāju ar tuktuku, skatījos vecus auto un jaunus sabuktētus auto smile
Daudz staigāju kājām, mani veda ar rikšu, pats nedaudz paminos smile
Sapazinos ar Akbar pie Red Forta, viņs solīja īsto Deli parādīt. Vēl tā drusku šaubījos par mazo summiņu - 175 rūpijas.. Bet tiešām interesanti, pabiju Old Deli ielās, vairumtirgotavās, uz mājas jumta..
Šis ir tas puisītis. Ar to arī atvados no Indijas

Novērojumi
Indijā piedāvājums stipri pārsniedz pieprasījumu, tā ka jākaulējas..
Nepatīk kaulēties - vienkārši ej prom, panāks un nosauks zemāku summu

Ar indiešu diedelēšanu jāsadzīvo, nav ko cepties, šā kā tā labāk nepaliks

Indieši maz smēķē, vismaz sabiedriskās vietās. Smēķē tuktukisti. Betelriekstus zelē daudzi un tad spļauj sarkanu. Vēl viņiem patīk
aiz lūpas sabērt sēkliņas un saldumus, pārdodas mazos maisiņos, mazākos par tējas maisiņiem

Divas reizes man lūdza atļauju kopā nofotografēties

Indieši nesteidzas, ar stipri retiem izņēmumiem, iet pat izteikti lēni

Deli ievēroju daudz zilo pārīšu, staigā rociņās sadevušies

Traucē kraukāšanās un spļaušana sad nu tieši kā vecie kīnieši
Arī sievietes spļauj, izliecas pa autobusa logu un ar baudu notecina siekalu

Vilcienu stacijās nesējam uz galvas saliek divus čemodānus, uz rokām sakarina somas
un pat iepirkuma maisiņus.

Indieši ļoti labi izmanto otreizējās izejvielas. Papīrs. Veikalos, aptiekās, ielas pārdotuvēs,
nopirkto ieliek maisiņos kuri izgatavoti no vecajām avīzēm/žurnāliem

Atvestais maisiņš no žurnāla vēl joprojām ir funkcionāls smile

Jāievēro
Noteikti jābūt līdz tieši tai bankas kartei ar kuru pirki bileti, lidostās(man tikai Bhuntar salīdzināja)un vilcienu stacijās nu riktīgi stigri skatās.

Krāpšanas
Salīgu rikšu par 100, aizbraucot galā šis saka ka runājām par 200. Protams pastāvēju pie sava, šis: nu tad vismaz 150.. Nosmējos un gāju tālāk. Bet sākumā tas apstulbina. Tā ka jābūt gataviem strīdam vai līgtais cipars jāuzraksta uz papīra. Kaut gan šajā variantā tas varēja arī nenostrādāt, jo to simtnieku vinš pats piedāvāja.

Bija klasiskie varianti:
Templis jau slēgts.
Aizvedīšu par 20 rūpijām.
Izdodoto naudu noteikti jāpārskaita, kādu simtnieku var aizmirst iedot(viens gadījums)
Bojātas naudaszīmes, ja tādas iesmērētas, kāds ta paņems, vai banka samainīs,
izņemot ja naudīte pārplēsta pa vidu un salīmēta(viens gadījums)

nu tad viss, pagaidām. Vēlāk vēl šo to ierakstīšu

un lai Babas svētība jums smile
Pievienotie faili: 4765247.jpg (53.5 Kb) · 6754397.jpg (60.2 Kb) · 5343955.jpg (66.9 Kb) · 3015240.jpg (64.5 Kb)

MelnaisDatums: Sestdiena, 19.12.2015, 20:26 | Ziņojums # 22
Ģenerālisimuss
Grupa: Administratori
Ieraksti: 2297
Quote andrian ()
Deli ievēroju daudz zilo pārīšu, staigā rociņās sadevušies

andrian... tas, kad Indijā, tai skaitā arī musulmaņu valstīs puisīši staigā rokās sadevušies vēl nav nekāds arguments dēvēt viņus par zilajiem. Tā tur ir pieņemts izteikt draudzību.... atkārtoju draudzību... un ar seksu tam nav nekāda sakara... (musulmaņu valstīs zilo mīlestība ir krimināli sodāms pārkāpums, tad viņus tur varētu uz ielas saujām grābt)... prof .

Vēl viens neatklāts jautājums palicis.... kur un par cik vīzu kārtoji?

Taizeme, Malaizija, Singapūra, Birma, Laosa, Filipīnas, Vjetnama, Bruneja, Indonēzija, Kambodža, Ķīna, Indija, Šrilanka... kopā 45 valstis.

andrianDatums: Pirmdiena, 21.12.2015, 17:05 | Ziņojums # 23
Ģenerālleitnants
Paldies par labojumu, ņemšu vērā smile
Vīzu kārtoju Indijas vīzu centrā. Samaksāju 74.91EUR un pēc nedēļas zīmogs pasē. Zinu, ka dārgāk par e-visa, bet sakarā ar neuzticēšanos Indijas varas iestādēm biggrin nokārtoju visu mājās.

AlienbikerDatums: Sestdiena, 02.01.2021, 11:13 | Ziņojums # 24
Ierindnieks
Grupa: Lietotāji
Ieraksti: 3
Reputācija: 0
Quote andrian ()
Varanasi, cik nu es vinu redzēju, nepatika..

Cik cilvēku, tik gaumes. Man Varanasi baigi patika. Dzīvot gan tur droši vien negribētu, bet tieši no Varanasi man ir visspilgtākās atmiņas no 5000 km moto tūres. Vēl man ļoti noveicās, ka es tur gadījos Šivas festivāla laikā. Nedēļas divas-trīs pirms lokdauna. Varanasi skat. no 3:50.

Man teica, ka četri riteņi ir labāk nekā divi.
Nu ko, es nopirku vēl vienu motociklu.

Ziņojums rediģēts Alienbiker - Sestdiena, 02.01.2021, 11:51

StriķisDatums: Pirmdiena, 04.01.2021, 14:57 | Ziņojums # 25
Apakšpulkvedis
Ieraksti: 149
Reputācija: 6
Krāsains, interesants video. Es parasti youtubē noskatos tikai kādas 5 minūtes - šim pat aizrāvos un vairāk par pusi noskatījos. Patika. Ar ko filmējat, ja nav noslēpums?

Ziņojums rediģēts Striķis - Pirmdiena, 04.01.2021, 15:00

AlienbikerDatums: Trešdiena, 06.01.2021, 20:40 | Ziņojums # 26
Ierindnieks
Ieraksti: 3
Reputācija: 0
Quote Striķis ()
Ar ko filmējat, ja nav noslēpums?

Ar GoPro 8

Man teica, ka četri riteņi ir labāk nekā divi.
Nu ko, es nopirku vēl vienu motociklu.

Forums » Indija, Šrilanka, Bangladeša un Maldivu salas » Atsauksmes un atskaites » Indija, pirmā..
  • Lappuse 2 no 2
  • «
  • 1
  • 2
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2023